Projectleider / Scrummaster Mulsoft | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Projectleider / Scrummaster Mulsoft is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1236
Startdatum:
18-09-2023
Verwachte einddatum:
31-08-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 100,00


Sluitingsdatum aanvraag:
07-09-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectleider / Scrummaster Mulsoft

Wij zijn namens Min.v.BZK / SSC – ICT op zoek naar een projectleider/scrummaster Mulsoft op basis van 36 uur per week.

Hoe zorg je dat de IT-systemen van 8 ministeries in jou geval alleen BuZA, waar 50.000 rijksambtenaren dagelijks meewerken, professioneel met elkaar communiceren? Juist, door een goede IT-architectuur, zoals een enterprise servicebus. Als coördinator sta jij voor een mooie uitdaging. Het team Servicebusintegratie in Den Haag wil de komende jaren flink doorontwikkelen. Aan jou de taak hier sturing aan te geven. Samen met de teammanager stel je een jaarplan op. En hoewel je op HR-gebied niet verantwoordelijk bent voor het team, ben je dat wel op technisch en operationeel vlak. Jij zorgt dat werkzaamheden volgens afspraak worden uitgevoerd, zoekt regelmatig afstemming met de architect en overlegt met projectleiders. Kortom: je bent een belangrijke schakel tussen de klant en het team. Ons werk ligt regelmatig onder een vergrootglas en er worden dan ook hoge eisen aan de ICT-dienstverlening gesteld. Dit betekent dat de werkdruk soms snel kan toenemen. Hier ligt voor jou als coördinator ook een rol als de bewaker en beschermer van het team.

Binnen het team Servicebusintegratie heb je te maken met twee stromingen: de ontwikkelaars en beheerders die de oude werkwijze volgen en de DevOps- en agilebeheerders en  ontwikkelaars die op de nieuwe manier werken. Dat veroorzaakt soms een spanningsveld. Als coördinator zorg jij dat de nieuwe werkwijze goed wordt geïntegreerd in het team. Als jij en je team goed werk leveren, merkt niemand dat jullie er zijn. En dat is positief. Jouw team voorziet als het ware in de smeerolie die de radars tussen

verschillende systemen binnen de ministeries laat draaien. Diepgaande technische kennis verwachten we overigens niet van je maar we gaan er wel vanuit dat je conceptueel snapt hoe enterprise servicebus(ESB) werkt en waarom dit zo belangrijk is. Op dit moment werken we nog met veel verschillende servicebussen.

Achtergrond Opdracht
Het team Enterprise Integratie Solutions ontwikkelt systemen volgens de Devops-methodiek. Binnen deze omgevingen zijn berichtenstromen essentieel!

 • het ontwikkelen van berichtenstromen in MuleSoft, WSO2, Axway ST, Axway B2BI, OSB, Orchestrator, etc. ;
 • her-/ombouwen van bestaande berichtenstromen;
 • ondersteunen in het testen van berichtenstromen;
 • ondersteunen bij infrastructurele vraagstukken (zoals uitwijkomgevingen en high availability)

Het Team Enterprise Integratie Solutions maakt deel uit van de Business Unit IT Applicatie Services (BAS) in één van de drie Business Units van SSC-ICT en heeft als hoofdtaak het leveren van diensten die voorzien in de unieke behoefte van één of enkele afnemers. Dergelijke diensten zijn veelal gerelateerd aan één specifiek primair proces van die afnemer en kennen daarmee een beperkt potentieel om bij meerdere afnemers aangeboden te worden.

Organisatorische context en cultuur
Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Eisen en wensen voor de functie Projectleider / Scrummaster Mulsoft

Harde eisen:

 • PSM 1 certificering of vergelijkbaar (Bewijs van inschrijving)
 • (Diverse) Agile trainingen (bewijs van inschrijving)
 • Relevante ervaring binnen de (Rijks)overheid, Een pre: het Ministerie van Buitenlandse zaken en SSC-ICT (5 jr)
 • Projectmanagement/leiding geven (5 jr)

Wensen:

 • Relevante ervaring binnen de (Rijks)overheid of een vergelijkbare complexe ICT organisatie
 • Relevante ervaring in het werken met agile georiënteerde ontwikkelmethodieken
 • Kennis en ervaring m.b.t.: projekt- en procesmatig werken, ITIL en Prince II
 • Bekend met gebruik van Topdesk
 • Kennis van technologie MuleSoft
 • Lean Six Sigma
 • Competenties: Analytisch vermogen op HBO niveau; Communicatief sterk onderlegd zowel in woord als geschrift in Nederlands en Engels; Beschikt over een professionele instelling; Focus op kwaliteit Is sociaalvaardig; Beschikt over een grote servicegerichte en pragmatische houding, maar dit wel kunnen combineren met klantgerichte zakelijkheid en overtuigingskracht; Je ziet een uitdaging in het samen met collega’s te werken aan passende oplossingen voor de afnemers van onze diensten, binnen een grote organisatie.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-09-05 09:28:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden