Senior Projectleider Reisinformatie In Voertuigen (RIV) | Amsterdam

Functie omschrijving

Reisinformatie draagt primair bij aan de tevredenheid van de OV-reiziger. GVB heeft de ambitie om reisinformatie verder te verbeteren en hierin te excelleren. Derhalve staat reisinformatie hoog op de agenda van de GVB-directie. Om de ambities invulling te geven is het Programma Reisinformatie opgetuigd, bestaande uit diverse deelprojecten waarvan deze er één is. De diverse deelprojecten worden aangestuurd door de programmamanager reisinformatie, die vervolgens rapporteert op directieniveau.

Doelstelling van het project Reisinformatie In Voertuigen (RIV) is om verstorings- en overstapinformatie in de voertuigen bus en tram te realiseren. Om dit mogelijk te maken moet de gehele GVB-systeemketen, van bronsystemen via brokers tot en met voertuigsystemen, ingericht worden. Sommige systemen moeten aangepast of uitgebreid worden. Er zullen ook nieuwe systemen ontwikkeld worden, waarvoor een leverancier gevonden moet worden middels aanbesteding. Er is een diversiteit aan voertuigen, die voorzien moeten worden van schermen en benodigde infrastructuur om RIV mogelijk te maken. De doelstelling is om RIV uniform te implementeren in bus en tram, in eerste instantie in een deel van de voertuigen en daarna uit te rollen om een zo hoog mogelijke dekking te realiseren. De processen en organisatie van GVB zullen passend gemaakt moeten worden om RIV succesvol te maken en soepel over te kunnen dragen aan de GVB-organisatie.

We zoeken een projectleider die dit project gaat leiden. Omdat de RIV-keten veel bedrijfsonderdelen raakt, zullen stakeholdermanagement en verandermanagement belangrijke factoren zijn die het succes van het project bepalen. Je bent communicatief sterk en kunt makkelijk schakelen met stakeholders op operationeel- en directieniveau. We hebben behoefte aan een professional met veel initiatief en die gedreven is om voortgang en resultaten te boeken in een complexe projectomgeving. Je zult sterk op issue’s en risico’s moeten managen. Ruime ervaring in het uitvoeren van grote en complexe ICT-projecten is vereist. Daarnaast heb je ruime projectervaring met procesontwerp en organisatie-inrichting bij grote bedrijven. Je bent analytisch en in staat de integratie tussen ICT, processen en organisatie te doorgronden en te managen.

Om deze rol met verve te vervullen wordt naast je projectmanagementvaardigheden een beroep gedaan op je adviesvaardigheden, OV-proceskennis en kennis van OV-reisinformatie. Waar nodig ontwikkel je keuzescenario’s en adviseer je om besluitvorming te realiseren. Je hebt een organisatie achter je staan met een OV-focus, die je daarin kan ondersteunen en continuïteit kan bieden. Je hebt de nodige ervaring met softwareontwikkelingstrajecten en aanbestedingen en beschikt over voldoende IT-kennis om het project te managen en IT-experts aan te kunnen sturen.

Bij deze functie rapporteer je aan de Programma manager Reisinformatie, die op zijn beurt direct rapporteert aan de Programmaboard bestaande uit het hoger management van GVB.

Het project is op onderdelen al gestart en kent een planning om in het voorjaar van 2018 live te gaan. Ondanks de start op onderdelen, dient het project op financieel gebied en resources gebied nader ingevuld te worden.

Functie eisen

– ruimschootse ervaring (10 jaar) op het gebied van ICT-projectmanagement;
– ruimschootse projectervaring (10 jaar) met procesontwerp en organisatie-inrichting;
– ervaring met werken in een politiek gevoelige omgeving;
– ervaring met ontwikkeling van nieuwe systemen;
– ervaring met openbare aanbestedingen;
– ervaring in de OV-branche en met OV-reisinformatie.

Competenties:
– communicatief sterk, goed in het verbinden en mobiliseren van partijen;
– teamplayer;
– stevige en onafhankelijke persoonlijkheid;
– initiatiefrijk, doorzetter;
– analytisch;
– resultaatgericht.

Extra informatie

Standplaats

Amsterdam
Aanvraagnummer
928
Startdatum:
2017-06-06
Verwachte einddatum
2018-06-06
Aantal uur per week:
32
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-05-29
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-05-23 14:04:21

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden