Senior Projectleider regionale samenwerking e-HRM | Venlo

Functie omschrijving

Vier Noord-Limburgse gemeenten (Gennep, Horst aan de Maas, Venlo en Venray) werken sinds afgelopen jaar samen op het gebied van e-HRM. Met e-HRM worden HR-processen in de organisaties gedigitaliseerd en waar mogelijk geharmoniseerd. Het doel hiervan is het verminderen van lokale kwetsbaarheid, het verlagen van de kosten, het optimaliseren van de kwaliteit en het vergroten van de efficiency. Tevens biedt het een belangrijke basis voor de professionele doorontwikkeling van HR in de organisaties en op het gebied van regionale samenwerking.  In 2017 en 2018 staat de doorontwikkeling van e-HRM dan ook hoog op de agenda. Voor de regionale coördinatie van dit project zijn wij per direct op zoek naar een projectleider.

Zoek je een uitdagend en interessant project binnen een samenwerkingsverband dat volop in beweging is? En wil je hieraan een bijdrage leveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie-inhoud:
E-HRM wordt ondersteund met het digitale systeem Youforce van Raet. De implementatie van het  e-HRM systeem is voor de deelnemende gemeenten Horst aan de Maas, Gennep, Venlo en Venray inmiddels de 2e fase ingegaan. Voor 2017 (fase 2) en 2018 (fase 3) staat de oplevering van diverse Youforce modules/ hr processen op de planning (verzuimmanager, performance management, management self service, talentmanagement, strategische personeelsplanning en opleidingsmanagement). Tevens moet een businesscase inzake de samenwerking op het gebied van functioneel beheer en salarisadministratie worden opgeleverd. Om dit proces regionaal te coördineren en te begeleiden wordt per direct een projectleider gezocht. Invulling van deze opdracht gebeurt in beginsel tot 1 januari 2018 met kans op verlening tot 1 januari 2019. De projectleider e-HRM is verantwoordelijk voor een goede en gedegen uitvoering van dit project.

Doel van de functie:
Het behalen van de projectdoelstellingen op het gebied van E-HRM door het plannen, sturen, coördineren en evalueren van de vastgestelde projectactiviteiten en planning.

Taken van de projectleider:
Voor de samenwerking op het gebied van e-HRM is een stuurgroep e-HRM gevormd met een managementvertegenwoordiging per gemeente. De stuurgroep wordt in de praktijk ondersteund door een adviserende projectgroep met HR professionals die tevens zitting hebben in de diverse uitvoerende werkgroepen per module. De projectgroep en werkgroepen worden geleid en aangestuurd door de projectleider. De projectleider heeft hierbij met name de volgende opdracht:

 • Verantwoordelijk voor de realisatie van de gestelde doelen en planning op het gebied van de regionale samenwerking met betrekking tot e-HRM.
 • Bewaakt, coördineert en stuurt regionaal op de algehele voortgang van het project en de ter beschikking gestelde middelen en rapporteert hierover aan de projectgroep en de stuurgroep.
 • Is voorzitter van de projectgroep en werkgroepen en draagt zorg voor de integrale samenhang en realisatie van de planning en deelresultaten.
 • Is aanwezig bij de bijeenkomsten van de stuurgroep, projectteam en werkgroepen. 
 • Draagt zorg voor de voorbereiding van de vergaderingen en bijeenkomsten, in overleg met de voorzitter van de stuurgroep, de projectleider van Raet en de projectgroep.
 • Draagt (in samenspraak met projectondersteuning) zorg voor de agendering, het inplannen en de verslaglegging van alle bijeenkomsten, dossiervorming en archivering;
 • Fungeert als het centrale aanspreekpunt en de sparringpartner voor de vier deelnemende gemeenten, alsmede voor de projectleider van Raet.
 • Legt verantwoording af aan de stuurgroep.

Functie eisen

 • Besluitvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgevingsbewustzijn
 • Organisatievermogen
 • Gestructureerd te werk gaan
 • Creatief
 • Mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
 • Op CV aantoonbaar minimaal afgeronde HBO opleiding.
 • Op CV aantoonbare werkervaring met het succesvol implementeren van e-HRM pakketten van het systeem Youforce van Raet.
 • Op CV aantoonbare werkervaring van tenminste 4 jaar, opgedaan in de afgelopen 10 jaar als projectleider op het snijvlak ICT & organisatie..

Extra informatie

Standplaats

Venlo
Aanvraagnummer
1201
Startdatum:
2017-10-16
Verwachte einddatum
2018-01-01
Aantal uur per week:
20
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-09-28
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

De gesprekken zullen plaatsvinden in week 41.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-09-21 11:25:54

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Ingetrokken

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden