Senior Projectleider Intranet | Utrecht

Functie omschrijving

Organisatorische context en cultuur

Spir-it draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn.

Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens.

Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux. 

Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools: Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Opdrachtbeschrijving

Het creëren van draagvlak binnen de rechterlijke organisatie
Bewaken en actief managen van de raakvlakken met parallelle projecten
Adviseren over samenstelling teams en aanspreekpunt teamleden;
Beheer toegewezen projectbudgetten en de verantwoording van de uitgaven. Een Projectmanager weet op een ondernemende en resultaatgerichte manier complexe projecten te laten slagen. Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden zijn daarbij onmisbaar. De Projectmanager is bij uitstek in staat om een brug te kunnen slaan tussen business en IT. Een groot analytisch vermogen en procesmatig inzicht maken het mogelijk om pro-actief te reageren op ontwikkelingen in verschillende projecten. De Projectmanager is sterk inhoudelijk gedreven, en heeft een gedegen actuele kennis van IT en kan (mede) in dit werkveld met passie leiding geven

Achtergrond opdracht

Unit PPM De unit PPM draagt zorg voor de implementatie van IT projecten binnen spir-it en levert projectmanagers en implementatiemanagers aan de ‘business relatie’ voor de realisatie van, veelal innovatieve, projecten. De unit is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het projectmanagement en het portfoliomanagement.

Projecten
PKI-SHA2 Het project PKI-SHA2 vervangt de huidige, interne PKI infrastructuur die gebaseerd is op SHA1. De nieuwe PKI infrastructuur is gebaseerd op SHA2 en wordt binnen het Ministerie van V&J ondergebracht bij een beheerorganisatie die de benodigde kennis heeft (en onderhoudt) om de PKI op het vereiste niveau te krijgen. Een deel van de omgeving blijft binnen het ICT landschap van de Rechtspraak en wordt gekoppeld. Het project begeleidt de outsourcing en daagt zorgt voor de keuze en implementatie van tooling om certificaten te kunnen beheren. Deze tooling wordt tevens gebruikt voor de producten uit het andere project.

2FAIR
Dit project levert een oplossing voor 2-factor authenticatie, waarbij de 2e factor een SMS of softtoken gaat worden. Hiervoor zal een RFP-traject opgestart en begeleidt moeten worden. Onderdeel hiervan is een POC en de uiteindelijke gunning. De oplossing moet breed toepasbaar zijn en wordt als eerste ingezet bij de telewerkoplossing van de Rechtspraak. De uitrol naar de huidige telewerkgebruikers valt binnen de scope.

Functie eisen

Algemene kennis van Infra
Kennis van PKI (pré)
Ervaring me RFP-trajecten
Ervaring met leveranciersmanagement
Sterke affiniteit met IT security
Minimaal HBO werk- en denkniveau
Het managen van de verwachtingen bij de betrokken stakeholders
Resultaatgericht
Kennis en ervaring met Prince II Ervaring in complexe omgevingen met veel afhankelijkheden en partijen
Ervaring met stakeholdermanagement 
Ervaring bij een overheidsinstantie

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
840
Startdatum:
2017-05-15
Verwachte einddatum
2017-07-31
Aantal uur per week:
24
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-05-02
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-04-28 12:52:57

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden