Projectleider Implementatie MS Teams | Groningen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2022-0800
Startdatum:
18-07-2022
Verwachte einddatum:
10-11-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
11-07-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving

Wij zijn voor Nationaal Coördinator Groningen (ministerie BZK) op zoek naar een Projectleider Implementatie MS Teams op basis van 24-36 uur per week. 

In Groningen moet iedereen veilig kunnen wonen, werken en naar school gaan. Daarom werkt Nationaal Coördinator Groningen (NCG) aan het onderzoeken en versterken van gebouwen in het aardbevingsgebied. Het gaat om preventief versterken. Zo kunnen bewoners en gebruikers het gebouw veilig verlaten bij een zware aardbeving. NCG werkt hiervoor samen met de gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, de woningcorporaties en het Rijk.

Directie Bedrijfsvoering:
NCG Bedrijfsvoering bestaat uit afzonderlijke afdelingen/teams met elk eigen resultaatgebieden en doelstellingen ter ondersteuning van het versterkingsproces en de organisatie NCG. We kennen de volgende afdelingen/teams: Informatievoorziening, Finance & Control, Inkoop, HRM, Facilitair & Huisvesting. In totaal zijn er ruim honderd medewerkers werkzaam bij de directie Bedrijfsvoering.NCG Bedrijfsvoering ondersteunt zowel de processen rond de versterking als de processen van NCG als bedrijf. In de ondersteuning van het versterkingsproces is Bedrijfsvoering verantwoordelijk voor het signaleren en beheersen van risico’s en kwaliteit, proces en productverbetering en project- en programma control.

Daarnaast zorgt Bedrijfsvoering organisatiebreed voor concern control, het inregelen van en uitvoering geven aan informatievoorziening, personeelsbeleid, facilitaire zaken, huisvesting en inkoop.

NCG is een organisatie in beweging. Dit heeft zijn eigen dynamiek, complexiteit en spanningsveld. Werken bij NCG vereist flexibiliteit, verbinding, samenwerking met de gemeenten in de regio, provincie Groningen, de Rijksoverheid en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat).

Afdeling Informatievoorziening:
Jij komt te werken bij de afdeling Informatievoorziening (IV). IV is verantwoordelijk voor de ondersteuning van het versterkingsproces met IT oplossingen, waaronder registrerende systemen, het voorzien in stuur- en verantwoordingsinformatie en andere vooruitstrevende oplossingen gericht op verdere optimalisatie en digitalisering van processen.

Jouw werkzaamheden
MS Teams is bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de standaard voor videobellen en chatten. Momenteel loopt een pilot om ook de overige functionaliteiten van MS Teams zowel intern als extern te gebruiken (samenwerken in en delen van bestanden, kanalen en apps). We bevinden ons op dit moment in de eindfase van de pilot. De generieke voorziening wordt door het concern geleverd, NCG moet zelf zorgen voor een implementatie die aansluit bij zijn eigen werkprocessen.

Als projectleider Implementatie MS Teams heb jij een sturende rol op de implementatie van MS Teams bij NCG.

 • Je stelt het implementatieplan voor MS Teams bij NCG op;
 • Je bent verantwoordelijk voor de verdere inrichting en implementatie en adoptie van MS Teams bij NCG en de directe communicatie daarover naar de NCG’ers en overige stakeholders en je organiseert daarvoor ook adequate inhoudelijke ondersteuning;
 • Je zorgt voor de doorontwikkeling op het gebruik van MS-Teams als digitale samenwerkomgeving;
 • Je brengt relevante werkprocessen binnen NCG in kaart die NCG kan laten ondersteunen door MS Teams en je bent verantwoordelijk voor de implementatie daarvan;
 • Je hebt een visie op het omgaan met content in MS Teams in relatie tot IB en P richtlijnen en de reeds aanwezige informatievoorzieningen en informatiehuishouding;
 • Je organiseert de gebruikersondersteuning/begeleiding, eventuele opleiding vanuit het dienstonderdeel en de communicatie daarover;
 • Uiteraard werk je ook samen met het team van business projectleiders binnen het ministerie;
 • Je schakelt met onze ICT-leverancier DICTU als leverancier en met de betrokkenen van de Directie Bedrijfsvoering van het departement als vertegenwoordiger van het generieke deel en de doorontwikkeling van MS-Teams;
 • Je kunt gebruik maken van materiaal dat binnen de pilot voor het concern is ontwikkeld;
 • Je stuurt aan op planning en draagt er zorg voor dat deze gehaald wordt, of waar nodig, er tijdig ingespeeld wordt op veranderingen in de te verwachten opleverdatum.

Naast dit project kan je ingezet worden voor gerelateerde projecten, zoals het uitfaseren van de netwerkschijven en de implementatie van een nieuw Document Management Systeem.

Je voelt je thuis in een dynamische, hectische en constant veranderende omgeving.

Je kan goed luisteren, maar weet ook duidelijke kaders en grenzen te stellen aan zowel onze interne klanten als aan de collega’s.

Functie-eisen:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van en werkervaring met Microsoft 365 en MS Teams in een projectteam;
 • Werkervaring met de gebruikersadoptie van MS Teams, je kunt medewerkers/management overtuigen en (laten) opleiden om hiermee te gaan werken;
 • Ervaring als projectleider bij soortgelijke projecten;
 • Wij zoeken een verbinder, die de mensen meeneemt (draagvlak creëert, verandering begeleidt, bruggenbouwer). Iemand die goed schakelt tussen situaties en tussen mensen en die omgevigsbewust is.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Kandidaat beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Kandidaat beschikt over leidinggevende ervaring;
 • Kandidaat heeft minimaal > 1 jaar ervaring in het leiden van implementaties.

Wensen:

 • Mate waarin de kandidaat beschikt over kennis en ervaring van Microsoft 365 en MS Teams;
 • Mate waarin de kandidaat beschikt over de genoemde competenties en vaardigheden;
 • Mate van ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever (gesprek);
 • Mate waarin kandidaat de opdracht tot uitvoering kan brengen (gesprek).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-07-06 14:36:53

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden