Projectleider I-Strategie | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Projectleider I-Strategie is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-80
Startdatum:
20-02-2023
Verwachte einddatum:
20-02-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 108,00


Sluitingsdatum aanvraag:
25-01-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Martin Notmeijer
Telefoonnummer:
+31 6 29040901
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectleider I-Strategie

Wij zijn namens het Ministerie van Justitie & Veiligheid op zoek naar een Projectleider I-Strategie op basis van 36 uur.

Als ervaren projectleider/verandermanager met kennis van ICT en IV trajecten, hoeven we jou niet uit te leggen wat nodig is voor een succesvol verandertraject. Je weet dat het niet om jou, maar om het te behalen resultaat gaat en je schrikt er niet voor terug om een ambitieuze verandering na te streven. Dit alles speelt zich af in een omgeving met veel onzekerheden, binnen een bestuurlijk en politiek complexe omgeving. In deze context werk je nauw samen met
het i-Strategieteam, DI&I en betrokken leden van CIO-Raad om tot de aanpak te komen die nodig is om de thema’s en trajecten van de i-Strategie tot uitvoering te brengen. We zoeken dus een sociaal vaardige, flexibele en politiek sensibele collega die wel tegen een stootje kan.

Wat ga je doen?
Als projectleider wordt je mede verantwoordelijk voor een of meer van de thema’s uit de i-Strategie. Je bent hierbij het vliegwiel dat het proces in beweging zet. Je stelt samen met de bij de thema’s betrokken CIO-Raadleden stappenplannen op, zoekt naar samenwerking en bepaalt gezamenlijk wat er nodig is om het thema succesvol te borgen bij de JenV organisaties. Hiernaast werk je met je collega’s van het i-Strategieteam aan strategisch portfoliomanagement.

Competenties
Verbinden, bouwen aan vertrouwen, reflectievermogen op proces en jouw bijdrage daaraan, analyseren en planmatig werken zijn jouw kerncompetenties. Hiernaast zoeken we een dosis positieve energie, doorzettingsvermogen en collegialiteit.

Achtergrond:
Om de i-Strategie van de grond te krijgen, tractie te geven en te zorgen dat deze vervolgens ook voor de toekomst geborgd wordt, heeft de CIO-Raad de Directie Informatievoorziening en Inkoop (DI&I) gevraagd een i-Strategieteam JenV op te richten. Dit team is sinds augustus 2022 aan de slag en is op zoek naar versterking.

Organisatie:
De I-Strategie van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV)
De samenleving digitaliseert steeds verder en daarmee worden ook de contacten tussen burgers, bedrijven en de overheid steeds meer online uitgevoerd. Om ook in de toekomst garant te kunnencblijven staan voor een veilig en rechtvaardig Nederland voor alle inwoners is het voor het ministerie van Justitie en Veiligheid belangrijk om middenin deze digitale samenleving te staan.cDit kan alleen met een volwassen departementale informatievoorzieningspraktijk. In deze praktijk zetten we bij het ontwikkelen van beleid, wetgeving en de uitvoering, de burger en het digitale aspect
van onze dienstverlening steeds centraal. In het kader van deze digitale volwassenwording heeft de CIO-Raad van het ministerie een i-Strategie opgezet. Deze zal de komende vijf jaar tot uitvoeringcworden gebracht.

De i-Strategie JenV 2022-2027 bestaat uit acht afzonderlijke, maar met elkaar verweven thema’s. Hiervan zijn er drie al omgezet naar lopende trajecten en zijn er nog vijf in ontwikkeling. De al lopende thema’s gaan over datagedreven werken, informatiehuishouding en digitale weerbaarheid. De thema’s in ontwikkeling gaan over onderwerpen als: mensgerichte dienstverlening, samenwerking tussen i-domein en beleid, het digitale grondvlak, legacy en over vernieuwing van de IV besturing. Deze ontwikkeling betekent een grote uitdaging voor het departement en de meer dan negentig organisaties die deel uitmaken van het ministerie van JenV.

Eisen en wensen voor de functie Projectleider I-Strategie

Harde eisen:

  • De kandidaat heeft minimaal HBO-opleidingsniveau of hoger;
  • De kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring als projectleider/verandermanager;
  • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring met ICT en IV trajecten;
  • De kandidaat dient een motivatiebrief aan te leveren waarin de kandidaat aangeeft waarom hij/zij in aanmerking komt voor de functie. De brief wordt gecontroleerd op correct Nederlands en mag maximaal 1 A4 zijn.

Wensen:

  • De kandidaat heeft ervaring met verandertrajecten binnen de Rijksoverheid (25%)(Ja = 100 punten, Nee = 0 Punten);
  • De kandidaat is na bekendmaking van gunning beschikbaar binnen: (20%)(0-2 weken = 100 punten, 2-4 weken = 50 punten, 4-6 weken = 25 punten, > 6 weken = 0 punten);
  • De kandidaat kan analyseren en planmatig werken (20%)(Uitstekend = 100 punten, Goed = 80 punten, Voldoende = 60 punten, Matig = 40 punten, Onvoldoende = 0 punten);
  • De kandidaat is in staat om een verbindende factor te zijn tussen verschillende afdelingen (20%)(Uitstekend = 100 punten, Goed = 80 punten, Voldoende = 60 punten, Matig = 40 punten, Onvoldoende = 0 punten);
  • De kandidaat heeft kennis en ervaring van lifecyclemanagement (Uitstekend = 100 punten, Goed = 80 punten, Voldoende = 60 punten, Matig = 40 punten, Onvoldoende = 0 punten).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martin Notmeijer bereikbaar op het nummer: +31 6 29040901. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-01-19 08:55:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden