Projectleider (I in het hart) | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Projectleider (I in het hart) is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1112
Startdatum:
15-09-2023
Verwachte einddatum:
15-09-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
16-08-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectleider (I in het hart)

Wij zijn namens het Ministerie van Justitie & Veiligheid op zoek naar een Projectleider (I in het hart) op basis van 32 uur.

Als projectmanager van een i-Strategiethema sta je aan de lat voor de (voorbereidende) activiteiten en het opleveren van de resultaten conform het i-Plan. Door een stapje vooruit te denken, loopt jouw thema op rolletjes en voelt de themahouder zich ontzorgd. De themahouder is een van de CIO’s van JenV die als ambassadeur voor het thema optreedt. Daarvoor onderhoud je relevante contacten binnen en buiten de directie om wensen en verwachtingen te peilen en te bespreken. Je rapporteert efficiënt over de voortgang qua (doorloop)tijd en kwaliteit aan de programmamanager; zonder dat onze onderdelen daarbij het gevoel krijgen van een ‘controletoren’. Bij (dreigende) afwijkingen stuur je bij en informeer je betrokkenen en programmamanager. Tussendoor kijk en bespreek je of het makkelijker of beter kan.

Dat doe je natuurlijk niet alleen. Als lid van het i-Strategieteam verbind je je op de inhoud aan de doelstellingen en met de andere projectmanagers. Voor het financiële deel en inkoopdossiers werk je nauw samen met de programmasecretaris. Verantwoording leg je af aan de programmamanager.

Tot slot: bij de verdere professionalisering komt ook de nodige werkdruk om de hoek kijken. En dus zijn wij dagelijks met elkaar op zoek naar een gezonde balans in een open cultuur waarin iedereen tot zijn recht kan komen en gewaardeerd wordt. Daarbij vertrouwen wij ook op jouw inbreng, signalen en ideeën. Binnen het team, onze directie en zeker ook in de werkomgeving van jouw i-Strategiethema.

Wie ben jij
De kerncompetenties voor deze vacature zijn projectmatig denken en handelen, stakeholdermanagement, overzicht in het grote geheel van informatievoorziening en abstractievermogen. Je moet boven de materie kunnen uitstijgen en invloed uitoefenen op mensen waarover je geen hiërarchische zeggenschap hebt. Dit vraagt om een natuurlijke netwerker die (bestuurlijk) sensitief genoeg is om projectrisico’s en afhankelijkheden te voorzien, zodat we er proactief mee om kunnen gaan. Lef is een belangrijke term in de verdere ontwikkeling van onze organisatie. We zoeken daarom voor al onze vacatures mensen die inhoudelijk leiderschap pakken en ook naar buiten durven te treden.

Achtergrond:
In de i-Strategie JenV 2022 – 2027 staan de strategische thema’s voor de komende paar jaar om onze informatievoorziening verder op orde te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het wegwerken van onze technische schuld, I bovenaan de bestuurlijke agenda krijgen en houden, en het vergroten van onze digitale weerbaarheid. In het bijbehorende i-Plan staat hoe we dat gaan doen en wat er nodig is om onze doelen te bereiken. Voor de uitvoering van de i-Strategie werken we nauw samen met alle JenV-onderdelen; van Openbaar Ministerie tot Centraal Justitieel Incassobureau. En van het gevangeniswezen tot de Raad voor de Kinderbescherming. Maar ook met de CIO-raad, beleidsdirecties, leveranciers en andere ministeries. Voor drie van de (acht) thema’s zoeken wij ervaren en stevige projectmanagers: I in het hart, Versterking IV-besturing en Digitale weerbaarheid. Projectmanagement is binnen ons ministerie vooral een kwestie van indirecte sturing en beïnvloeding. We implementeren niet zelf, maar bieden de komende jaren ondersteuning en advies aan de onderdelen die dat wel doen. In je rol heb je dus vooral een regiefunctie. Je monitort op de voortgang en kwaliteit en bewaakt de samenhang.

Als lid van het i-Strategieteam is een belangrijk onderdeel van je taak stakeholder management. Je werkt nauw samen met de andere projectmanager in het team, de CIO’s van het ministerie en hun I-adviseurs. En, heel belangrijk, met de inhoudelijk dossierhouders binnen de directie en counterparts daarbuiten. Ben jij een ervaren projectmanager op het snijvlak van ICT-beleid en uitvoering? Haal je veel voldoening uit het overzien en managen van complexiteit, zowel inhoudelijk als qua stakeholdermanagement? Blink je uit in indirecte sturing op lange termijn resultaten? Dan is dit een prachtige uitdaging voor je.

Eisen en wensen voor de functie Projectleider (I in het hart)

Harde eisen:

  • Kandidaat heeft Academisch werk- en denkniveau;
  • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring in soortgelijke rollen;
  • Kandidaat is in staat om route en planning gedetailleerd uit te werken en daarop te sturen, maar onderweg voldoende flexibiliteit behouden om bij te kunnen sturen door onvoorziene en veranderende omstandigheden in deze complexe omgeving.
  • Kandidaat heeft relevante ervaring in het opstellen van managementrapportages;
  • Kandidaat heeft communicatieve vaardigheden: schriftelijk, verbaal en non-verbaal. En voor een goed leesbare beslisnota draai jij je hand niet om;
  • Kandidaat is beschikbaar minimaal 32 uur per week en/of maximaal 36 uur per week.

Wensen:

  • Kandidaat heeft kennis van het IV-domein bij de (rijks)overheid: (Bij een Rijksoverheid = 10 pt. Bij een gemeente = 6 pt; Bij geen (Rijks)overheid = 0 pt);
  • Kandidaat is beschikbaarheid: (15 september 2023 = 10 pt; 22 september 2023 = 6 pt; na 22 september 2023 = 0 pt);
  • Kandidaat heeft aantoonbaar aantal jaar (minimaal 5 jaar) relevante ervaring heeft als projectleider/-manager: (5 jaar ervaring = 4 pt; 6 jaar ervaring = 6 pt; 7 jaar ervaring = 8 pt; 8 jaar of meer =10 pt).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 23, 24 of 25 augustus. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-08-02 08:11:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden