Projectleider | Huis Ter Heide
Sorry, deze opdracht voor Projectleider is niet meer beschikbaar.
Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.
En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.
- Werkniveau:
- Senior
- Standplaats:
-
Huis Ter Heide
- Aanvraagnummer:
- A2023-1003
- Startdatum:
- 01-10-2023
- Verwachte einddatum:
- 30-09-2024 met optie tot verlenging
- Aantal uur per week:
- 32
- Indicatie uurtarief:
€ 108,00
- Sluitingsdatum aanvraag:
- 17-07-2023 08:00
- Contactpersoon Quest4:
- Remco Blommesteijn
- Telefoonnummer:
- 06-11355233
- Opdrachtgever:
- Quest4
Functieomschrijving Projectleider
Wij zijn voor het Ministerie van Defensie op zoek naar een Projectleider op basis van 32 uur per week.
Opdrachtbeschrijving:
Voor deze opdracht is de Marechaussee op zoek naar een projectmanager om te werken aan de digitale transformatie van de Koninklijke Marechaussee. Als onderdeel van deze transformatie bevordert de Marechaussee de integratie van haar systemen en worden processen onder de invloed van technologische ontwikkelingen getransformeerd met het oog op het verbeteren van de effectiviteit en efficiëntie. Het digitale transformatie programma genaamd ‘werken met data’, bevindt zich in de analysefase, dit betekent dat op dit moment de definitie van het programma vastgesteld en afgestemd wordt.
De projectmanager draagt zorg voor het samenstellen van de programmadefinitie en de overall coördinatie tijdens de uitvoering het programma ‘werken met data’. De projectmanager moet inzichtelijk maken welke baten met het project ‘werken met data’ behaald kunnen worden. Als onderdeel van de programmadefinitie wordt onder andere een passende programma governance ingericht, een initiële programmablauwdruk en een passend projectenportfolio samengesteld alsook een plateauplanning met programma uitkomsten en mijlpalen. Dit alles in afstemming met de stuurgroep en de programmamanager. Vervolgens zal de projectmanager met zijn/haar nog te vormen projectteam er zorg voor moeten dragen dat de programma uitkomsten ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden en de programmadoelstellingen behaald gaan worden. Voor zowel de voortgang als de afstemming onderhoudt de projectmanager contacten met alle stakeholders (KMar en JIVC).
Achtergrond Opdracht:
Het programma ‘Werken met data’ is gericht op digitale transformatie van processen binnen de Marechaussee. Hierbij staat vergaande integratie van techniek in de processen van de Marechaussee centraal, om taken efficiënter en effectiever uit te kunnen voeren en nieuwe mogelijkheden naadloos in te laten voegen in de primaire werkzaamheden van de Marechaussee.
De in 2022 uitgevoerde beleidsdoorlichting Informatie gestuurd optreden bij de Koninklijke Marechaussee (2022) geeft aan dat er drie elementen van belang zijn voor het slagen van ‘Werken met data’ binnen de KMar:
- Tijdig kunnen genereren van informatie die besluitvorming ondersteunt;
- Kunnen beschikken over een sturingsconcept;
- Kunnen beschikken over uitgewerkte operationele concepten waarin het gewenste optreden van de eenheden wordt beschreven.
Het programma ‘Werken met data’ ziet toe op de operationalisering van deze randvoorwaarden.
Organisatie:
De Koninklijke Marechaussee (Kmar) waakt over de veiligheid van de Staat. In Nederland en ver daarbuiten. Ze wordt wereldwijd ingezet op plaatsen van strategisch belang. Van de Koninklijke paleizen tot aan de buitengrenzen van Europa. Van luchthavens in Nederland tot oorlogs- en crisisgebieden overal ter wereld. De KMar is veelzijdig inzetbaar voor veiligheid, juist als het erop aankomt.
De KMar bestaat uit een staf, eigen opleidingscentrum en een Landelijk Tactisch Commando (LTC). De staf ondersteunt de Commandant Koninklijke Marechaussee met de uitvoering van zijn taken. De brigades voeren alle operationele taken uit van de marechaussee. De brigades maken deel uit van het LTC. Het programma ‘werken met data’ heeft impact op alle organisatieniveaus maar stelt de eindgebruiker, de Marechaussees, centraal.
Eisen en wensen voor de functie Projectleider
Harde eisen:
- Kennis op expertniveau van complexe verandervraagstukken in een politiek/bestuurlijke context Minimaal 5 jaar werkervaring;
- Kennis op expertniveau van vraagstukken op gebied van keteninformatiesering Minimaal 5 jaar werkervaring;
- Kennis van best practise methodiek voor programmamanagement (MSP). Minimaal 5 jaar werkervaring;
- Kennis van best practise methodiek voor procesverbetering (INK-model). Minimaal 5 jaar werkervaring;
- WO-diploma op gebied van bestuurskunde of bedrijfskunde of minimaal 5 jaar werkervaring op WO werk- en denkniveau;
- Bestuurlijke in Defensie omgeving Minimaal 5 bewezen jaren;
- Leidinggeven aan complexe verandertrajecten binnen overheidsdomein Minimaal 5 bewezen jaren;
- Leidinggeven aan complexe keteninformatiseringstrajecten Minimaal 5 bewezen jaren;
- Kennis en ervaring op het gebied van datagedreven werken binnen het overheidsdomein Minimaal 5 bewezen jaren.
Wensen:
- Operationele ervaring binnen de KMar;
- Werkervaring en netwerk binnen domein strafrechtketen (Raad vd Rechtspraak, Politie, OM, DJI);
- Ervaring op gebied van werken met data (informatiegestuurd oprtreden) en geraleteerde analysemodellen.
Aanvullende informatie
Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.
De selectiegesprekken vinden plaats op 20 en 21 juli 2023. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.
Geplaatst op 2023-07-11 05:51:10