Senior Projectleider GIS | Amersfoort

Functie omschrijving

Staatsbosbeheer is een zelfstandig bestuursorgaan en beheert ruim 260.000 hectare Nederlandse natuur. Staatsbosbeheer maakt zich onder de noemer “beschermen, beleven en benutten” klaar voor de toekomst waarin ze mensen willen betrekken bij de natuur die hen raakt.

Staatsbosbeheer heeft in het 2e en 3e kwartaal 2017 het project “OGIS vervanging” op de planning staan die projectleiding behoeft.

OGIS is een Geografische Informatiesysteem (GIS) waarmee digitaal kaartmateriaal binnen Staatsbosbeheer wordt ontsloten. De webapplicatie gaat al jaren mee en wordt intensief en voor vele toepassingen gebruikt. Inmiddels is de techniek achter OGIS verouderd en dient deze geactualiseerd te worden.

Het doel van het project is het realiseren van een bijdetijdse en laagdrempelige GIS omgeving waarmee iedere Staatsbosbeheermedewerker kan werken met ruimtelijke informatie. De opvolger van OGIS is gebaseerd op ESRI-software en zal de vorm krijgen van een “platform” voor digitaal kaartmateriaal. Centraal hierin staat de web-GIS-applicatie Geoweb.

De projectleider valt onder het projectenbureau ICT.
Opdrachtgever is Afdelingshoofd Beheer & planning.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het (laten) ontwerpen, bouwen, testen, accepteren en uitrollen van verschillende Geoweb-configuraties of “Geoweb-atlassen”. Deze Geoweb-atlassen worden in nauw overleg met de business samengesteld, zodat deze de werkprocessen optimaal ondersteunen. Ook ben je verantwoordelijk voor de in gebruik name (opleiding) en voor het opstellen van beheerafspraken voor de nieuwe omgeving.

De lengte van het project bedraagt circa een half jaar.

Je bent gewend te werken in de werkvelden van zowel GIS als ICT, spreekt de ICT taal, bent bekent met GIS-concepten en weet wat je tegen kunt komen bij de vervanging van een GIS-viewer.

Je hebt te maken met enerzijds Functioneel Applicatie Beheerders, ICT beheerders en ICT projectmedewerkers, anderzijds heb je te maken met eindgebruikers (key-users GIS) en opdrachtgevers bij de business. Met je enthousiasme en kennis en kunde op het gebied van GIS én ICT weet je gebruikerseisen en -wensen goed in beeld te brengen, te prioriteren en om te zetten in gedragen, haalbare en beheersbare oplossingen.

  • Je bent verantwoordelijk voor het leiden en realiseren van het project van initiatiefase tot en met de overdracht aan de opdrachtgever, binnen afgesproken planning en budget en conform afgesproken kwaliteitsnormen;
  • Je geeft operationeel en functioneel leiding aan het projectteam. Dit team is samengesteld uit meerdere disciplines (b.v. architect, FAB’ers, leveranciers, technisch beheerders, key-users, medewerkers uit het GIS-team)
  • Je draagt zorg voor personele, organisatorische en financiële aangelegenheden van het project. Tevens ben je verantwoordelijk voor planning, voortgang, kwaliteit, kostenbewaking en op te leveren eindresultaat van het project.
  • Verder ben je verantwoordelijk voor de projectresultaten en coördineer je de werkzaamheden van externe leveranciers;
  • Je rapporteert aan de opdrachtgever (Afdelingshoofd Beheer en planning)

Je adviseert en rapporteert aan projectenbureau ICT middels afgesproken formats.

Functie eisen

Niveau: HBO/Academisch werk- en denkniveau in zowel het GIS als ICT domein.

Ervaring:

  • 5 jaar relevante werkervaring als projectleider binnen het werkveld van GIS en ICT
  • kennis van hoe ICT beheerorganisaties werken, bekend met ICT jargon en begrippen
  • kennis van systemen met een ruimtelijke component, bekend met GIS terminologie en begrippen
  • Ruime kennis van en ervaring met projectmanagement
  • Vaardigheden in het opstellen van projectvoorstellen en plannen

Kennis van daarbij behorende hulpmiddelen Prince 2, MS project

Naast de organisatiecompetenties communiceren, samenwerken, ondernemend en resultaatgericht beschikt u over organisatiebewustzijn, bent u flexibel, bewaakt u de voortgang en kunt u goed plannen en organiseren. Tevens heeft u een coachende leiderschapsstijl.

Extra informatie

Standplaats

Amersfoort
Aanvraagnummer
866
Startdatum:
2017-05-15
Verwachte einddatum
2017-11-01
Aantal uur per week:
16
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-05-10
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-05-04 09:42:45

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden