Senior Projectleider FRIS-3 | Amsterdam

Functie omschrijving

Reisinformatie draagt primair bij aan de tevredenheid van de OV-reiziger. GVB heeft de ambitie om reisinformatie verder te verbeteren en hierin te excelleren. Derhalve staat reisinformatie hoog op de agenda van de GVB-directie. Om de ambities invulling te geven is het Programma Reisinformatie opgetuigd, bestaande uit diverse deelprojecten waarvan deze er één is. De diverse deelprojecten worden aangestuurd door de programmamanager reisinformatie, die vervolgens rapporteert op directieniveau. Voorheen is in het project FRIS-2 (voorloper FRIS-3) het SPOT-systeem gebouwd door een externe leverancier. De doelstelling van dit systeem is om reisinformatie gecentraliseerd, consistent en uniform naar de buitenwereld te ontsluiten, via diverse afnemende kanalen. Voor de huidige bus-, tram- en metro-systemen is dit gerealiseerd. Nu staat GVB voor de uitdaging om ook de reisinformatie van het nieuwe noord-zuidlijn systeem (ATS) via SPOT te ontsluiten met de buitenwereld, zoals naar 9292 en openbare loketten. Daartoe worden uitgebreide ketentesten gedaan, waarin SPOT een spil vormt. Je zult hierbij gesprekspartner zijn voor diverse ketenpartners en hen ondersteunen met een correcte implementatie van reisinformatie. Voorts moet SPOT doorontwikkeld worden om monitoring van de datastromen te verbeteren en dien je te zorgen dat bij oplevering het geheel soepel in beheer genomen wordt, met bijhorende documentatie en beschrijvingen binnen bestaande beheerstandaarden en beheercontracten. Het is essentieel om gebruikers en beheerders actief te betrekken in gebruik en acceptatie.

Een ander onderdeel van dit project is om kwaliteitsrapportages voor reisinformatie te ontwikkelen, gericht op de metro. Met deze tooling krijgt GVB zicht op de geleverde kwaliteit en is ze in staat om analyses te doen op deze data en daaruit verbeteringen te realiseren. Hiertoe dient brondata van het ATS-systeem opgevangen te worden, wordt een BIAP (Business Intelligence Analytics Platform) ingezet en wordt gebruik gemaakt van QlikView als rapportage-tool. We zoeken een Projectmanager die dit project gaat leiden en die makkelijk kan schakelen tussen de diverse gevraagde kennisdisciplines. We hebben behoefte aan een professional met veel initiatief en die gedreven is om voortgang te boeken en resultaten te halen in een complexe en politieke projectomgeving. Ervaring in het uitvoeren van grote en complexe ICT-projecten is een vereiste, net zoals specifieke ervaring met ketentesten en systeemopleveringen. Ervaring met het opzetten van kwaliteitsrapportages en de inrichting hiervan in systemen is een pré. Omdat het SPOT-systeem cruciale operationele processen ondersteunt en veel bedrijfsonderdelen raakt, is stakeholdermanagement een belangrijke factor die het succes van het project bepaalt. Goede communicatieve vaardigheden en daadkracht zijn noodzakelijk en je kunt makkelijk schakelen tussen operationeel- en directieniveau.

Bij deze functie rapporteer je aan de Programmanager Reisinformatie, die op zijn beurt direct rapporteert aan de Programmaboard bestaande uit het hoger management van GVB. Het project is op onderdelen al gestart en kent een planning om einde van 2017 gereed te zijn. Afhankelijk van de voortgang van de noord-zuidlijn is er mogelijk uitloop. Ondanks de start op onderdelen, dient het project op financieel gebied en resources gebied nader ingevuld te worden.

Functie eisen

– WO niveau
– ruimschootse ervaring (minimaal 10 jaar) op het gebied van (ICT) projectmanagement;
– ervaring met werken in een politiek gevoelige omgeving;
– ervaring met ontwikkeling van nieuwe systemen en testen van systeemketens;
– ervaring met het inrichten van beheerprocessen in een ICT-omgeving en inrichting van monitoring;
– ervaring in de OV-branche en bij voorkeur met OV-reisinformatie, OV-standaarden is een pre.

Competenties:
– communicatief sterk, goed in het verbinden en mobiliseren van partijen;
– teamplayer;
– stevige en onafhankelijke persoonlijkheid;
– initiatiefrijk, doorzetter;
– analytisch;
– resultaatgericht

Extra informatie

Standplaats

Amsterdam
Aanvraagnummer
925
Startdatum:
2017-06-19
Verwachte einddatum
2018-06-19
Aantal uur per week:
24-32
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-05-29
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-05-23 13:10:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden