Senior Projectleider E-portaal en CRM | Den Haag

Functie omschrijving

Functie omschrijving

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op zoek naar een projectleider voor het continueren van de volgende drie projecten:

Project relatiebeheer
Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) heeft ongeveer 150 ambassades en consulaten-generaal in het buitenland waarvoor het onderhouden van (lokale) relaties een belangrijke taak is. Om hen hierin te ondersteunen is via een pilot een relatiebeheersysteem ontwikkeld met behulp van Microsoft Dynamics CRM. De pilot is inmiddels afgerond en de projectleider is verantwoordelijk voor het stapsgewijs verder implementeren van het systeem bij andere ambassades en consulaten.

Project ePortaal, Internationale Cultuureenheid (ICE)
Het internationaal cultuurbeleid ondersteunt de activiteiten van de Nederlandse culturele en creatieve sector in een beperkt aantal prioriteitslanden. Dit past in de verbinding die BZ zoekt tussen mensenrechtenbeleid, kunst, cultuur, sport en economische diplomatie en ontwikkelingssamenwerking. Om dat te realiseren is een digitaal webformulier in ontwikkeling voor subsidieaanvragen vanuit posten en een bijbehorende database.

Project ePortaal, Directie Juridische Zaken (DJZ)
De expertisecentra internationaal en Europees recht zijn een initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken, staan ten dienste van de departementen en hebben tot doel expertise op het gebied van het internationaal en het Europees recht binnen de centrale overheid te bevorderen, mede ter bevordering van een consistente behandeling van Europeesrechtelijke vraagstukken. De huidige websites dienen te worden vervangen door een e-portaal.

Typering gezochte medewerker

DBV/IV zoekt een Projectleider met ruime ervaring op het gebied systeemontwikkeling, migraties en het inregelen van beheer. De gezochte projectleider is in staat zowel de leverancier als de interne organisatie aan te sturen en weet hiertussen bruggen te slaan. De projectleider rapporteert aan het Hoofd DBV/IV.

Werkomgeving

Bij BZ zijn wereldwijd circa 5000 medewerkers werkzaam op vertegenwoordigingen in ca. 130 landen. Deze vertegenwoordigingen zijn verbonden in één wereldwijde ICT-infrastructuur bestaande uit diverse informatiesystemen, netwerken en communicatiemiddelen.

Binnen BZ zijn een groot aantal IV taken gebundeld in de Informatievoorzieningscluster van de Directie Bedrijfsvoering (DBV/IV). DBV/IV regisseert oa. de relatie tussen klanten/opdrachtgevers en leveranciers, met als doel de primaire processen van BZ optimaal te ondersteunen en de medewerkers van BZ zo flexibel mogelijk te laten werken met een eigentijdse, veilige en betrouwbare digitale werkomgeving.

Het beheer en onderhoud van de ICT omgeving (applicaties en techniek) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) is uitbesteed aan diverse leveranciers, zowel commerciële marktpartijen als overheidsinstellingen. De DBV/IV organisatie is verantwoordelijk voor strategische regievoering en ondersteuning van de CIO bij het uitvoeren van zijn (inter)departementale taken op bestuursniveau alsmede voor tactische regievoering (vraag van projectleiders en directeuren / aanbod van SSC’s en andere externe leveranciers) en operationeel niveau (vraag van verschillende gebruikersgroepen en aanbod van specifieke diensten door derden).

Functie eisen

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN:

•    Academisch /HBO werk- en denkniveau, of een vergelijkbare combinatie van kennis en ervaring,
•    Je hebt aantoonbaar ruime kennis van en ervaring met projectmanagement in een complexe omgeving (vaktechnisch of beleidsmatig, grootschalig, groot aantal partijen, tegengestelde belangen, verwachtingenmanagement),
•    Je beschikt over aantoonbare ervaring met (de implementatie van) CRM-systemen,
•    Je bent in staat om partijen met tegengestelde belangen op één lijn te brengen met een aanvaardbaar en te behalen resultaat voor ogen binnen tijd en budget,
•    Je bent in staat tijdig risico’s te onderkennen en te managen,
•    Je hebt ervaring met het aansturen van leveranciers,
•    Je beschikt bij voorkeur over PRINCE2 Practitioner (of vergelijkbare methode), MSP en Management of Risk (is een pré),
•    Je beschikt bij voorkeur over ervaring met Microsoft Dynamics CRM (is een pré),
•    Je hebt ervaring met sturingsmechanismen als Agile en IPMA (is een pré).
•    Ervaring met CRM en/of E-portaal projecten is een pré

Talenkennis

Nederlands en Engels

GEDRAGSKENMERKEN

•    Resultaatgerichtheid
•    Organisatiesensitiviteit
•    Aansturing organisatie
•    Overtuigingskracht
•    Anticiperen
•    Omgevingsbewustzijn
•    Netwerken
•    Creativiteit
•    Klantgerichtheid
•    Stressbestendig

Extra informatie

Standplaats

Den Haag
Aanvraagnummer
844
Startdatum:
2017-05-08
Verwachte einddatum
2017-12-31
Aantal uur per week:
40
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-05-01
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-05-01 11:34:58

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden