Projectleider | Den Helder

Sorry, deze opdracht voor Projectleider is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Helder
Aanvraagnummer:
A2023-648
Startdatum:
01-08-2023
Verwachte einddatum:
31-07-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
40
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
09-05-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Martin Notmeijer
Telefoonnummer:
+31 6 29040901
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectleider

Wij zijn namens het Ministerie van Defensie op zoek naar een Projectleider op basis van 40 uur.

Voor deze opdracht zoeken wij een ervaren projectmanager met projectmanagementkennis binnen ICT. De medewerker gaat vanuit het Joint IV Commando van Defensie werken binnen het project Maritiem Operatie Centrum van de Kustwacht. Binnen MOC Kustwacht wordt gewerkt aan de vervanging van de informatiesystemen van de Kustwacht. De medewerker zal meerdere deelprojecten leiden, zowel op het gebied van beeldopbouwsystemen als incidentmanagementsysteem. Samen met de andere (deel)projectleiders zorgen voor realisatie van de projectdoelen. De projecten zijn in verschillende projectfasen. In alle projecten wordt samengewerkt met leveranciers en interne afdelingen van Defensie.

Achtergrond:
De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het project Maritiem Operatiecentrum Kustwacht (MOC KW), onderdeel van het Joint IV Commando (JIVC) onderdeel van de Defensie Materieel Organisatie. Het project MOC KW heeft tot doel het realiseren van het maritiem operatiecentrum voor Kustwacht Nederland (KW). KW is een rijksoverheidsorganisatie die voor zes ministeries taken uitvoert, met als doel de dienstverlening (safety) en handhaving (security) zeker te stellen. Het Ministerie van Defensie is de beheerder van KW en is de opdrachtgever voor de realisatie van het MOC KW. De doelstelling van het project is vierledig:

 1. Het verbeteren van de informatiepositie van de KW;
 2. Verbeterde vastlegging van informatie zodat verantwoording kan worden afgelegd aan de opdrachtgevers;
 3. Realiseren van een operationele werkomgeving die 24/7 uitvoering van taken faciliteert;
 4. Het borgen van de dienstverlening van afspraken met heldere taakverdeling tussen KW en dienstverlener (JIVC en toeleveranciers).

De projectorganisatie van het MOC KW bestaat uit medewerkers van Defensie, de Kustwacht, Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en extern ingehuurde medewerkers. Ook worden delen van de dienstverlening van de commerciële markt verworven en zal projectorganisatie worden uitgebreid met teams van gecontracteerde leveranciers.

Organisatie:
JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen en wensen voor de functie Projectleider

Harde eisen:

 • Kandidaat is in bezit van een PRINCE 2 Practitioner certificaat of IPMA B certificaat;
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring met het leiden van ICT projecten;
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring binnen de overheid of uitvoeringsorganisatie (bijvoorbeeld bij een Ministerie, Politie of RWS).

Wensen:

 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met het begeleiden en aansturen van minimaal twee leveranciers tijdens minimaal 2 verschillende ICT projecten.
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring als projectmanager met informatiesystemen, waaronder beeldopbouw en/of incidentmanagement. Kandidaat heeft affiniteit met een 24/7 organisatie;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring binnen een politieke omgeving binnen het ICT vakgebied;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur ervaring als projectmanager met projecten binnen het Ministerie van Defensie.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martin Notmeijer bereikbaar op het nummer: +31 6 29040901. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-02 09:20:36

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden