Projectleider | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Projectleider is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-966
Startdatum:
01-08-2023
Verwachte einddatum:
31-01-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
29-06-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Projectleider

Wij zijn namens het ACM op zoek naar een Projectleider op basis van 36 uur.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het definieren en realiseren van een project om te komen tot gestandaardiseerd proces voor informatie-uitwisseling tussen IT-voorzieningen. Daarnaast werk je aan het opstellen van een pakket van eisen voor productselectie, eventuele aanbesteding en implementatie van een centrale voorziening voor systeemintegratie. Jouw taken omvatten onder andere:

 • Het mogelijk maken van integraties tussen applicaties, zodat afhankelijkheden tussen applicaties worden verminderd (ontkoppeling);
 • Registratie en inzicht verschaffen in het gebruik van systemen (eigenaarschap, gebruikers, beheer, kosten);
 • Het waarborgen van informatiebeveiliging (authenticatie, autorisatie);
 • Het faciliteren van de integratie van informatie-uitwisseling met Public Cloud SaaS-toepassingen;
 • Het bevorderen van het gebruik van API’s binnen ACM.

Als projectleider werk je nauw samen met architecten, ICT Beheer afdeling en verschillende stakeholders die afhankelijk zijn van de resultaten van jouw project.

Achtergrond:
De ACM ontwikkelt zich snel op diverse vlakken, en het IT-landschap groeit mee. Vanwege de toename van geautomatiseerde gegevensuitwisseling is er behoefte aan effectief API-management en systeemintegratie. We streven naar het bereiken van marktstandaarden en het ontwikkelen van een IT-landschap dat in lijn is met de conceptarchitectuur van de digitale overheid.

Als projectleider maak je deel uit van het programma Infrastructuur en Informatiebeveiliging, dat als doel heeft ACM te voorzien van een moderne, schaalbare infrastructuur die voldoet aan de eisen van de organisatie en aan de richtlijnen voor overheidsorganisaties. Hierin werk je nauw samen met de CIO Office van de ACM, die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en toetsen van kaders en beleid op het gebied van architectuur, privacy, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Daarnaast stuur je gesprekspartners aan binnen de toezichtdirecties van de ACM. Je hebt regelmatig contact met lijnmanagers, programmamanagers, projectleiders en functionele en technische beheerders.

Onder financiële belangen worden in elk geval aandelen, opties en andere effecten verstaan in individuele ondernemingen.Open-ended beursfondsen, ETF’s en crypto’s zijn toegestaan. Dit geldt ook voor financiële belangen die niet raken aan het toezicht van de ACM. Onder nevenwerkzaamheden worden alle betaalde en onbetaalde werkzaamheden verstaan die naast het werk bij de ACM worden verricht. De compliance officers van de ACM bepalen aan de hand van de meldingen of zij ontheffing kunnen geven voor het aanhouden van financiële belangen en/of toestemming voor het verrichten van de nevenwerkzaamheden.

Organisatie:
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een toezichthouder en in 2013 ontstaan uit een fusie tussen De Consumentenautoriteit, Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA). ACM ziet erop toe dat bedrijven eerlijk concurreren en beschermt consumentenbelangen. Het is onze missie kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten te bevorderen. Dit doen we door probleemoplossend te werken. ACM is een zelfstandig bestuursorgaan en komt onafhankelijk en zelfstandig tot besluiten. Het Ministerie van Economische Zaken is politiek verantwoordelijk voor het beleid en de wetgeving en bepaalt de kaders waarbinnen ACM opereert. Wij maken ons met ruim 520 collega’s op onafhankelijke en professionele wijze sterk voor consumenten en bedrijven. We zijn een platte, overzichtelijke organisatie met acht directies, te weten: Mededinging, Consumenten, Energie, Telecom Vervoer en Post, Juridische Zaken, het Economisch Bureau, Bedrijfsvoering en Bestuur Beleid en Communicatie.

Eisen en wensen voor de functie Projectleider

Harde eisen:

 • Een afgeronde HBO bachelor diploma bij voorkeur in een bedrijfskundige of technische richting;
 • Prince II Practitioner certificaat of IPMA C of scrum certificering;
 • Ruime ervaring met het leiden van ICT projecten als projectleider, waarvan minimaal 2 jaar projectmanagement ervaring met data, datamanagement en/of data gerelateerde projecten (>5 jr);
 • Ruime ervaring met agile werkwijzen en scrum methodiek (>3 jr);
 • Aantoonbare ervaring met projecten m.b.t. systeem integratie (>3 jr);
 • Ruime ervaring in een vergelijkbare rol waarbij het goed kunnen schakelen tussen verschillende interne en externe organisaties en organisatie(onderdelen) en processen die daarmee samenhangen van essentieel belang is (>5 jr).

Wensen:

 • Competenties: Resultaatgericht; Omgevingssensitief; Bestuurlijke sensitief; Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden (NL, Engels is een pré); Analytisch sterk; Samenwerkingsgericht; Vasthoudend; Doorzettingsvermogen;
 • Zowel de taal van de business als van ICT kunnen spreken en vertalen om de brug te kunnen slaan tussen business en ICT;
 • Een pragmatische positieve ingestelde projectmanager die stevig in zijn schoenen staat en met hands on mentaliteit en denkend in oplossingen;
 • Ervaring binnen vergelijkbare overheidsorganisaties is een pre.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-06-28 07:32:45

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden