Projectleider | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0232
Startdatum:
14-03-2022
Verwachte einddatum:
14-11-2022
Aantal uur per week:
24
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
25-02-2022 09:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid op zoek naar een Projectleider op basis van 24 uur per week. 

De nieuwe projectleider gaat de ontwikkeling en implementatie vanuit de NCTV coordineren. De projectleider zal een verbindende en faciliterende rol moeten spelen, de voortgang in het oog houden en evt. road blocks bij de betrokken partijen zoals applicatieleverancier, hostingpartij, SSC-ICT (ICT dienstverleningsorganisatie) en NCTV tijdig signaleren en verhelpen. Hij gaat met zijn team aan de slag met het uitkiezen van een hostingleverancier, het maken van een implementatieplan, de inrichting van het nieuwe intranet, migratie en de opleiding van redactie/medewerkers. En dit alles onder hoge tijdsdruk. Het projectteam van de NCTV bestaat uit communicatiemedewerkers, ICT adviseur, een productowner en een beveiligingsadviseur. Het intranet speelt een belangrijke rol in de interne verbinding van de organisatie.

Achtergrond opdracht:
Het huidige intranet van de NCTV is verouderd en wordt per juni 2022 opgeheven. Dit is een statisch intranet, waarbij de redactie de website vult met nieuws, belangrijke informatie over de organisatie en een smoelenboek. Voor het nieuwe “intranet” heeft de NCTV de wens dat deze interactiever wordt. Medewerkers moeten zelf berichten kunnen plaatsen, groepen aan kunnen maken en met elkaar in gesprek kunnen gaan. Gezien de taak van de NCTV, moet het nieuwe intranet streng beveiligd worden. Hierdoor ontstaat een dilemma tussen hoge kosten, gebruiksvriendelijkheid en hoge beveiligingseisen. De projectleider zorgt dat deze aspecten inzichtelijk worden en dat er weloverwogen keuzes gemaakt kunnen worden. Het project is al even onderweg en alle eisen zijn vastgelegd in het Programma van Eisen. Ook het inkoopproces van de applicatie is afgerond. De applicatieleverancier heeft nog veel ontwikkelwerk te doen. Zij werken volgens de SCRUM methode.

Organisatie:
De NCTV dient de nationale veiligheid. Wij beschermen belangen, signaleren dreigingen en versterken weerbaarheid. De Kern Communicatie kent daarbinnen vijf taken: Crisiscommunicatie – vormen van basisbezetting van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie Beleid & uitvoering – verantwoordelijk voor coordinatie van landelijke risico- en crisiscommunicatie Beleidscommunicatie NCTV-breed – kernen en programma’s ondersteunen bij en het verzorgen van communicatie richting partners Interne communicatie Organisatieontwikkeling – faciliteren en begeleiden van de organisatieontwikkeling van de NCTV.

De Kern Communicatie biedt in het kort: expertise en middelen. We halen de buitenwereld naar binnen, maken complexe onderwerpen begrijpelijk, adviseren over de juiste communicatie-inzet en zetten inhoud om in een communicatieve boodschap met gebruik van passende middelen. Daarnaast beschikken we over flexibiliteit en creativiteit. Om snel in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen en het juiste antwoord te kunnen vinden op sterk uiteenlopende communicatiebehoeftes. Voor de interne communicatie is het intranet een belangrijk middel: het biedt praktische informatie over de organisatie en het is platform voor actualiteiten en algemene uitwisseling.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je hebt aantoonbaar een academisch werk- en denkniveau, met de bijbehorende analytische en uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider van IT projecten;
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring met IT projecten waarbij een hoog beveiligingsniveau wordt geëist;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het leiden van complexe projecten en/of programma’s op tactisch niveau in de overheidscontext
 • Je bent volledig beschikbaar per (medio) maart 2022 voor 24 uur per week;
 • Je dient een motivatiebrief aan te leveren: In de motivatiebrief staat duidelijk omschreven, waarom je bij het NCTV wilt werken en waarom de functie bij je past. De motivatiebrief bestaat uit maximum 1 A-4tje;
 • Je dient op elk interview criterium minimaal een voldoende te score om in aanmerking te komen voor gunning.

Wensen:

 • Je hebt meerdere projecten geleid waarin sprake is van implementatie van een intranet;
 • Je hebt ervaring met IT/IV-projecten binnen de Rijksoverheid. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • Je hebt aantoonbare kennis van SCRUM, Agile en het werken met sprints (certificaat, cursus etc.);
 • Je beheerst het vak van (modern) procesmatig, projectmatig en programmatisch werken;
 • Je bent stressbestendig, biedt senioriteit (rust, overzicht, presentatie), en vervult een aanjagende rol;
 • Je hebt een uitstekende motivatie om in de functie van Projectleider nieuw intranet te werken;
 • Intervieuw: Je geeft blijk van vermogen om goed te luisteren en te reageren op casuistiek; – Jea begrijpt de context van de organisatie en de aard van de opdracht en sluit hier op aan; – Je kan overtuigend toelichten op welke wijze zij/hij in eerdere projecten is omgegaan met uitdagingen van technische of organisatorische aard; – Je kan de verbinding leggen tussen technische aspecten en de gevolgen voor (eind)gebruikers; – Je bent een analytische bruggenbouwer die de taal van de business spreekt; – Je zet de wensen van de business om in praktische IT/IV-oplossingen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-02-21 19:57:06

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden