Projectleider Dashboards | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0521
Startdatum:
01-06-2022
Verwachte einddatum:
30-11-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
03-05-2022 11:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Ministerie van Economische zaken op zoek naar een Projectleider Dashboards op basis van 32 uur per week. 

Binnen EZK en LNV wordt gebruikt gemaakt van diverse dashboards om onze organisaties goed te kunnen aansturen. Vanaf 2022 willen we als departementen ook op de thema’s informatiehuishouding en openbaarmaking, en het Programma Transparantie in Informatie, meer gaan sturen. Daarvoor ontwikkelen we een PMC-cyclus, KPI’s en moet ook een dashboard worden ontwikkeld.

Als projectleider dashboards ben jij binnen dit omvangrijke en complexe speelveld verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van een nieuw dashboard met meerdere lagen. Door het mede ontwikkelen van deze dashboards, draag jij bij aan het inzichtelijke en overzichtelijk maken van de staat van informatiehuishouding en openbaarmaking binnen EZK en LNV en de voortgang van het programma. De door jou te realiseren dashboards zullen op reguliere basis gebruikt gaan worden door het programma, door (beleids-)medewerkers en de ambtelijke top. De dashboards hebben als focus de strategische sturing op KPI’s.

De ontwikkeling van KPI’s wordt op dit moment al opgepakt, maar je zal intensief samenwerken met de adviseur rondom PMC & KPI’s om samen te werken aan een goede opzet en gelaagdheid van het dashboard. Er lopen al een aantal initiatieven, die jij als projectleider integreert en/of waar je een verbinding mee legt. Zo wordt er een operationeel dashboard ontwikkeld binnen de kerndepartementen, dat gebruikt wordt om gesprekken te kunnen voeren met directies. Ook interdepartementaal zijn er ontwikkelingen, zo wordt vanuit het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) gewerkt aan een Rijksbreed dashboard, om de voortgang op de informatiehuishouding te monitoren. Jij draait mee in die projectgroep, maakt gebruik van de hier opgeleverde producten en vertaalt de ontwikkelingen naar onze departementen. Ook de dienstonderdelen werken aan dashboards, met hen kijk je, door het starten van een taskforce, naar wat je gezamenlijk kunt en wat je zelf op moet pakken. De ontwikkeling en implementatie van ons beoogd dashboard omvat meerdere stappen, waar jij verantwoordelijk voor bent.

Dit zijn:

  • Het uitvoeren van een bondige behoefte-inventarisatie, waarbij je in kaart brengt welke ontwikkelingen spelen met betrekking tot dashboards binnen de kerndepartementen en dienstonderdelen. Je maakt een overzicht van de al in gebruik zijnde KPI’s over openbaarmaking en informatiehuishouding. Hierbij kijk je ook naar interdepartementale ontwikkelingen. En je denkt alvast na over interoperabiliteit tussen diverse dashboards en de harmonisering van gebruik van KPI’s;
  • Het opleveren van een advies voor de ontwikkeling van specifieke dashboards. In dit advies geeft je aan welk soort dashboard ontwikkeld dient te worden, wat hier de doelen van zijn en welke KPI’s erin verwerkt zullen worden. Je doet ook een voorstel over de gelaagdheid van het Dashbord en over de ICT-elementen van het bouwen van een dashboard. Om tot dit advies te komen stem je zorgvuldig af met de KPI/PMCadviseur, financieel adviseur en collega’s die werken aan architectuur en IT. Je houdt hierbij rekening met rijksbrede eisen en ontwikkelingen;
  • Het realiseren van de benodigde dashboards. In deze stap zorg jij dat de dashboards werkelijk tot stand gaan komen en ben jij verantwoordelijk voor de architectuur van de dashboards en interne afstemming met- en aansturing van developers. Je zorgt voor een goede structuur van het beheer van het dashboard. De ontwikkeling van de dashboards vertaal je in heldere processen, plannen en planningen. Je maakt een goede instructie voor gebruikers. Zo heb je eind ’22 de benodigde dasboards gerealiseerd.

Achtergrond opdracht:
In deze opdracht werk je intensief samen met de PMC/KPI-adviseur. Je wordt aangestuurd door de Projectleider Informatiehuishouding. Daarnaast schakel je met interne collega’s die ook verantwoordelijk zijn voor dashboards. Tenslotte schakel je met de relevantie stafdirecties en de beleidsdirecties om de implementatie te realiseren. Je zorgt voor continue afstemming met de juiste stakeholders binnen de organisatie.

Bijdragen aan optimaal inzicht in de voortgang van zaken rondom informatievoorziening en openbaarmaking; dat is wat jij doet als projectleider dashboards bij het Programma Transparantie in Informatie voor de ministeries van Economische Zaken en Klimaat, en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag.

Transparantie en openbaarheid in de informatieverstrekking vanuit de overheid staat meer dan ooit in de politieke en maatschappelijke belangstelling. Het programma Transparantie in Informatie (Tii) staat aan de lat om bij de departementen EZK en LNV de informatiehuishouding en openbaarmaking zo in te richten dat we inzicht in- en openheid over de informatie kunnen bieden aan de samenleving en de politiek.

Binnen het programma Transparantie in Informatie werken wij samen in de breedste zin van het woord; dus binnen onze ministeries én met de verschillende dienstonderdelen, zoals agentschappen, uitvoeringsorganisaties en zelfstandig bestuursorganen. Wij zoeken per direct een projectleider dashboards die ons programmateam komt ondersteunen.

Organisatie:
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat staat voor een duurzaam, ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemersklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Door de juiste randvoorwaarden te creëren en door ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien. Door aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving. Door samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een krachtig en duurzaam Nederland. Ministerie van Economische Zaken, voor een duurzaam, ondernemend Nederland.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • WO-werk- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en implementeren van dashboards;
  • Je hebt aantoonbare ervaring in datavisualisatie, ontwerp en ontwikkeling & implementatie van front-end onderdelen (bijv. dashboards en web front-end);
  • Je hebt ervaring met complexe samenwerkingen in een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • Je hebt ervaring met werken in programma’s en grote projecten.

Wensen:

  • Competenties: stressbestendig; organisatiesensitiviteit; analyseren; overtuigingskracht; netwerken; omgevingsbewustzijn; plannen en organiseren; creativiteit.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-04-29 09:45:19

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden