Projectleider | Amersfoort

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amersfoort
Aanvraagnummer:
A2022-0684
Startdatum:
01-07-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
13-06-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Agentschap Telecom op zoek naar een Projectleider op basis van 32 uur per week. 

Agentschap Telecom heeft sinds kort een nieuwe taak (zie achtergrond). In het kader van deze taak moet de beoogd projectleider zorgdragen voor de inrichting van een IT infrastructuur die deze taak gaat faciliteren. De basis-ingredienten van een oplossingsontwerp zijn voorhanden. Voor de daadwerkelijke inrichting wordt naar laatste inzichten een on premise oplossing verwacht. De inrichting van deze omgeving behelst niet alleen fysieke maar ook de inrichting van het functioneel en technische beheer.

De pl moet binnen een beperkte tijd een werkende inrichting opleveren zodat het NCCA team in Q3 een eerste certificeringstraject kan starten. Gestart moet worden met het in kaart brengen van alle facetten voor de inrichting en het beheer (inc. kosten), dit wordt voorgelegd voor akkoord, waarna de pl de inrichting ter hand neemt. De pl werkt binnen de IT kaders van de AT CIO-office en legt verantwoording af aan de CIO. De pl maakt deel uit van het CSA project-team en aangestuurd door de CSAprogrammamanager. Gezocht wordt een resultaatgerichte en ervaren projectleider met stevige ICT-kennis en vaardigheden binnen de Rijksoverheid om leiding te geven aan de benoemde projecten. Van de projectleider wordt verwacht dat hij/zij deze projecten op een adequate en doeltreffende manier vorm geeft en ervoor zorgdraagt dat de projecten binnen tijd en budget worden afgerond. De projectleider is de verbindende factor tussen interne stakeholders bij Agentschap Telecom en onze ICT dienstverlener DICTU.

Achtergrond opdracht:
Agentschap Telecom is sinds kort officieel de Nationale Cybersecurity certificeringsautoriteit (NCCA). Vanuit die nieuwe rol houdt het toezicht op de certificering van IT-producten, diensten en processen. Doel ervan is digitale producten en diensten digitaal veiliger te maken en zo de digitale weerbaarheid van ons land te vergroten. Bijna iedereen heeft inmiddels wel een of meerdere slimme apparaten in huis. Een smartphone bijvoorbeeld, of een slimme thermostaat of slimme deurbel. We maken steeds meer gebruik van internet en werken veel online. Ook privé groeit het gebruik van online diensten, zoals streamingsdiensten of de opslag van gegevens in de cloud. Het is belangrijk dat de digitale producten en diensten die we dagelijks gebruiken -zoals stroom, internet en telefonie- veilig zijn en niet uitvallen door bijvoorbeeld cyberaanvallen. Daarom worden er vanuit Europa nieuwe veiligheidseisen gesteld. Deze zijn vastgelegd in de Europese Cybersecurity Verordening, ook wel Cybersecurity Act genoemd (CSA). CSA is een Europees certificeringsstelsel voor producten, diensten en processen op het gebied van cybersecurity. Elke lidstaat wijst een nationale autoriteit aan die toetst of producten en diensten aan de afgesproken eisen voldoen.

Organisatie:
Agentschap Telecom houdt Nederland veilig verbonden. We zijn toezichthouder, uitvoerder en autoriteit, met een positie middenin het digitale domein. En binnen dit domein gaan veranderingen snel. De impact van digitalisering en telecommunicatie is enorm. Gelukkig hebben we in ons land geweldige netwerken: snel, betrouwbaar en overal bereikbaar. En dat moet natuurlijk zo blijven. Agentschap Telecom zorgt daarvoor. Samen met bijna 400 medewerkers houden we ons bezig met het verdelen van frequenties die hiervoor nodig zijn, kijken we of graafwerkzaamheden in Nederland veilig verlopen en we checken of apparatuur aan de eisen voldoet, zodat het geen storingen veroorzaakt. Daarnaast zetten we ook in op andere gave dossiers, zoals 5G, artificial intelligence, cyberveiligheid en ruimtevaart. We zorgen ervoor dat netwerken in Nederland betrouwbaar, beschikbaar en veilig zijn. Zo maken we ons land ook digitaal weerbaar. Want de gevolgen van telecomuitval zijn enorm: het openbaar vervoer komt stil te liggen, hulpdiensten kunnen hun werk niet doen en de hartbewaking in ziekenhuizen valt uit. Maar ook moet iedereen veilig online zaken kunnen regelen en kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid, waar je ook bent.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • HBO/WO werk en denkniveau;
  • Prince 2 practitioner foundation;
  • Meerdere jaren ervaring binnen het Rijk als IT-projectmanager in complexere organisaties (3 jaar);
  • Meerdere jaren ervaring met IT Infrastructuur en Microsoft architectuur (3 jaar).

Wensen:

  • Competenties: – Zelfstandig; – Pro-actief en overtuigend; – Goede communicatieve vaardigheden; – Om kunnen gaan met conflicterende belangen; – In staat om ideeën te vertalen naar concrete plannen; – Projectleiding; – Resultaatgericht; – Samenwerken; – Onder tijdsdruk met concrete resultaten komen;
  • Kennis van IT architectuur en Microsoft omgevingen;
  • Kennis van inrichting 3 tier applicaties;
  • Kennis van bijbehorende netwerktechnologie, alles op hoofdlijnen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-06-07 13:31:18

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden