Senior Project-/verandermanager datafundamenten | Utrecht

Functie omschrijving

Het organisatieonderdeel D&A is verantwoordelijk  voor het realiseren van data gedreven oplossingen om de prestaties van de Belastingdienst te verbeteren. Door middel van het gebruik van analytics en profiling, analyseren, optimaliseren en implementeren we verbeteringen. De analyses worden samen met andere bedrijfsonderdelen van de Belastingdienst uitgevoerd. Data en Analytics vormen bij al ons werk de basis van ons succes.

Vanaf heden is binnen D&A behoefte aan een Senior project-/verandermanager datafundamenten.

Ontwikkeling Datafundamenten

Er worden op dit moment verschillende datafundamenten ontwikkeld. Het doel van de datafundamenten is het realiseren van gestandaardiseerde, gestructureerde en herbruikbare elementen. De data blijft hiervoor op een centrale plek staan en wordt niet gedistribueerd, zodat data governance geborgd kan worden en kwaliteit van analyses en informatieproducten bewaakt kan worden. Dit volgt het principe van “Store once, use many”. In de datafundamenten wordt de ruwe brondata op een gestructureerde wijze opgewerkt naar betekenisvolle informatie over o.a. de klanten, processen en resultaten. De datafundamenten zijn eenduidig en consistent en kunnen diverse informatieproducten voeden.

 

D&A kiest bewust voor een business georiënteerde aanpak bij de ontwikkeling van datafundamenten. De keuze wat er wel of niet in één fundament zit, wordt binnen D&A bepaald op basis van de ontwikkeling van eindproducten. Bij deze model gedreven aanpak zijn de betekenis en de informatiewaarde van de data leidend.

Als project-/verandermanager ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van datafundamenten en werk je mee aan de organisatie en verandering op dit vakgebied. Jij bent in staat om zowel aan de directie te adviseren als (project)teams inhoudelijk aan te sturen en te coachen waarbij jij je communicatiestijl en je boodschap aanpast aan je doelgroep en zo het draagvlak creëert. Vanzelfsprekend pak je graag de leiding en heb je de ambitie om kwalitatief goede datafundamenten te realiseren waardoor we eenduidig en consistent informatieproducten kunnen leveren. Je houdt rekening met de politieke en/of organisatorische haalbaarheid en weet je tegengestelde belangen te overbruggen. Uiteraard ben je bewust van de impact van je werk en creëer je hiervoor draagvlak.

Functie eisen

 • Je bent in het bezit van een wo-master diploma, in een relevante richting.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met project- en verandermanagement op het gebied van data & analytics.
 • Je hebt kennis van en ervaring met operational excellence (Lean Six Sigma), Agile en Scrum.
 • Je hebt aantoonbaar veel passie voor data.
 • Je beschikt over kennis van en ervaring met bedrijfsprocessen
 • Je hebt algemene kennis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Overige eigenschappen:

 • plannen en organiseren
 • resultaatgerichtheid
 • organisatiesensitiviteit
 • contactgericht
 • creativiteit

Wat vinden we nog meer belangrijk?
Om goed binnen ons team van D&A te passen, houd je van pionieren en opbouwen. Er zijn geen gebaande paden. Je wilt het organisatieonderdeel verder vormgeven en processen inrichten en verbeteren. Je beschikt over uitstekende communicatie vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk én zowel op relationeel als (vak)inhoudelijk vlak.

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
1357
Startdatum:
30-10-2017
Verwachte einddatum
30-01-2018
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
25-10-2017 12:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands en max 5 pagina’s

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-10-24 10:19:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden