Project-/ Programmamanager | Den Haag

De functie Project-/ Programmamanager kun je ook vervullen op basis van een arbeidsovereenkomst met Quest4.

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-551
Startdatum:
22-04-2024
Verwachte einddatum:
30-09-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
16-04-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Gerard Tummers
Telefoonnummer:
0615021386
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Project-/ Programmamanager

Opdrachtomschrijving

Wij zoeken een projectleider die een prestatie neerzet. Die eigenstandig verantwoordelijkheid neemt voor het organiseren en structureren van de werkzaamheden binnen de gegeven kaders. Je bent oprecht trots op de resultaten die je hebt gehaald met je team. En ook met de ontwikkeling die jezelf hebt doorgemaakt. Je hebt een visie op het managen van projecten, de meerwaarde van (scaled) agile/Scrum en verdere professionalisering van je vakgebied. Ervaring met Agile-Scrum werken is een must. Binnen de afdeling Informatie- en Procesmanagement is behoefte aan een projectleider. De projectleider is procesverantwoordelijke (regie en coördinatie) voor de inhoudelijke en/of beheersmatige planning, sturing en bewaking van projectmatige werkzaamheden, gericht op het realiseren van verbetering, vernieuwing of uitbreiding van de informatievoorziening binnen de afgesproken kwaliteit, tijd en middelen. Je wordt gewaardeerd als teambuilder, je motiveert en inspireert je collega’s. Als projectmanager ga je de uitdaging aan om samen met met de business en onze externe ICT-leverancier resultaten neer te zetten. Je weet hoofd- en bijzaken te scheiden en kunt dat ook overbrengen aan je team. Je kent het werken bij grote overheidsorganisaties en laat je niet uit het veld laat slaan als de bureaucratie tegen lijkt te zitten. Wij zoeken een verbinder die mensen meeneemt (draagvlak creëert, verandering begeleidt, bruggenbouwer). Iemand die goed schakelt tussen situaties en tussen mensen en die omgevingsbewust is. De hoofdtaken van de projectleider zijn: Met de lijnorganisatie, stem jij de projectdoelstellingen af. Je bent verantwoordelijk voor het projectplan, de begroting, structuur, planning en het team. Jij zorgt voor een goed projectverloop conform de projectmanagementafspraken binnen RVO. Je zorgt ervoor dat resources op tijd ingezet en goed benut worden. Je coördineert alle activiteiten binnen het project. Inclusief het inrichting en actualisering van het projectdossier, inrichting van werkzaamheden conform Toolbox Projectmanagement RVO. Je houdt de samenhang met andere projecten scherp in de gaten. Je inventariseert en minimaliseert eventuele risico’s. Je bent bekend met Agile projectmanagement, specifiek Kanban & Scrum.

Achtergrond

Om de volwassenheid van de organisatie op het gebied van Informatiebeveiliging en Privacy naar een hoger niveau te brengen zoeken we een projectleider. Er is een roadmap opgesteld met ca 10 aandachtsgebieden (deelprojecten) benoemd, waarin ca. 30 Informatiebeveiliging en Privacy professionals (voor een deel van hun tijd) werken aan het verbeteren van het volwassenheidsniveau op het gebied van Informatiebeveiliging en Privacy. We zoeken een projectleider die de na een initiele analyse deelprojecten coördineert/eventueel combineert, de ontwikkeling en voortgang van de deelprojecten bewaakt en hierover communiceert met de opdrachtgever. Op hoofdlijnen staat de projectorganisatie al vast. Je ondersteunt via het stellen van doelen, deliverables, het rapporteren over de voortgang. Door de deelprojecten onder projectsturing uit te voeren is het doel dat de roadmap voor 2024 door de teams wordt gerealiseerd. Je hebt bij voorkeur ervaring met Agile werken. Vanuit een globaal beeld van het versterken van de volwassenheid help je de teamleden bij het stellen van korte termijn op te leveren resultaten. Je hebt bij voorkeur ervaring of affiniteit met Informatiebeveiliging en Privacy. Je bent gewend te werken met specialisten. Wat ga je doen? Je zorgt voor een goede structuur waarin de projectleden binnen de projectteams kunnen werken en de deelprojecten worden gerealiseerd. Je organiseert de afstemming maar staat open voor synergie over de deelprojecten heen. Je hebt organisatorisch inzicht en zoekt indien er aanpalende afdelingen en disciplines moeten worden naar en passende aanpak. Om deze taak goed uit te voeren beschikt je over goede adviesvaardigheden, kan je wisselen van adviesstijl en ben je een stevige gesprekspartner. Ook heb je inzicht in ambtelijke en politieke verhoudingen. De projectleden hebben geen tot weinig ervaring in agile of projectmatig werken. De projectleden komen uit diverse hoeken van de organisatie. Als projectleider begleid/coach je de medewerks en zorg je voor een goede samenwerking.

Organisatie

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen! Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie Project-/ Programmamanager

Harde-eisen

 • Ervaring bij een grote overheidsorganisatie in de rol van projectleider / programmamanager (3 jaar)
 • Ervaring met inrichting van processen gericht op dienstverlenging aan klanten (2 jaar)
 • Ervaring met het werken in een organisatie volgens SAFe Scaled Agile Framework) (2 jaar)
 • Kennis en ervaring op het gebied van Informatiebeveiliging en Privacy (1 jaar)
 • IPMA-C of hoger of IPMA-Agile, vergelijkbare zware certificering bijv. Professional Scrum Master I
 • SaFe en DevOps
 • Leading SAFe

Wensen

 • IPMA-C is in elk geval een wens waarop wordt gescoord.
 • Relevante werkervaring als projectleider binnen de rijksoverheid, bij voorkeur binnen uitvoeringsorganisaties
 • Kennis en ervaring op het gebied van Informatiebeveiliging en Privacy
 • Partner die adviseert, begeleidt (spreekt aan, bemiddelt bij weerstand en conflicten, onderhandelt, coacht)
 • Betrouwbaar (transparant, open, eerlijk, gedreven)
 • Toegankelijk (bereikbaar, aanspreekbaar, reageert)

Competenties

 • Verbinder tussen business cq IV-organisatie en project.
 • Communicator die stakeholders in woord en beeld meeneemt en de verandering stapsgewijs begeleidt.
 • Betrokken teambuilder die het beste uit de teamleden haalt door te motiveren en te waarderen.
 • Heeft focus: resultaatgericht, weet van aanpakken, straalt geloof uit
 • Is procesbewaker: zorgt dat opdrachtgever stuurt, legt besluiten voor en is proactief
 • Zorgt voor een haalbare fasering.
 • Is in control: – Effectief (belang, doel en bijdrage aan de organisatie, verwachtingen gemanaged) – Realistisch, efficiënt (Richten: tijd, geld, kwaliteit, resultaat) – Overzicht (Inrichten: structuur, aanpak, mijlpalen, bemensing) – Voorspelbaar, bewaakt (issues, risico’s, leerpunten, logboek) – Zorgvuldig (rapportage, administratie op orde)

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Tummers bereikbaar op het nummer: 0615021386. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-12 11:17:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????contactpersoon:

Gerard Tummers

Bel me nu!

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden