Project-/programmamanagement | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Project-/programmamanagement is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-1599
Startdatum:
01-01-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
10-12-2023 23:59
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Project-/programmamanagement

De Belastingdienst zet volop in op de verbetering van de dienstverlening aan Burgers en Bedrijven. Vanaf 2022 is de Belastingdienst in dit kader ook de begrijpelijkheid van alle uitgaande brieven aan het verbeteren. Hiervoor is een nieuw Programma Begrijpelijke Brieven Belastingdienst gestart. Het Programma realiseert en implementeert een proces zodat brieven van de Belastingdienst continue worden verbeterd. Ook de huidige briefmodellen worden waar nodig gemigreerd naar andere opmaaksystemen en geredigeerd. Vanaf medio 2022 zijn 3 multidisciplinaire ‘Brieventeams’ gestart met een set van de ketens van de Belastingdienst. We zoeken dus een ervaren Projectmanager die veel affiniteit, kennis en ervaring heeft met ICT-
en met businessprojecten in complexe omgevingen.

Achtergrond:

Het programma stopt op 31-12-2024, de doelstelling om dan 95% van alle brieven begrijpelijk te hebben gemaakt, is haalbaar. Eind dit jaar verwachten we inmiddels 2000 brieven gereed te hebben. De Brieventeams zijn inmiddels ook begonnen met het begrijpelijk maken van massale brieven. Deze massale brieven worden op complexe wijze opgebouwd in (vaak verouderde) centrale opmaaksystemen. Voor het ontsluiten van de briefmodellen, het stroomlijnen van processen en verantwoordelijkheden en het organiseren van het bouw- en testproces hebben we teammanager vrijgemaakt. Het werk is dermate specifiek dat dit veel meer IT kennis vraagt dan voor de niet massale brievenstromen nodig is.

Organisatie:

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Project-/programmamanagement

Harde eisen:

 • WO of HBO werk- en denkniveau.
 • Deze persoon is heeft ruime ervaring met projectmatig werken, agile, scrum en het aansturen van multidisciplinaire teams. Ervaring in grote bureaucratische organisaties.
 • Heeft ervaring met digitalisering van brieven in een complexe IT omgeving.
 • Is klantgericht, denkt vanuit burgers en bedrijven en is organisatiesensitief.

Wensen:

 • Ervaring binnen de Belastingdienst en/of bij een andere (semi-)overheidsorganisatie en/of ervaring in het werkgebied van digitaliseren of begrijpelijk maken van brieven.

Competenties:

 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid
 • Overtuigingskracht
 • Organisatiesensitiviteit
 • Omgevingsbewustzijn
 • Netwerken
 • Analyseren
 • Creativiteit

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op In de week van 19-12-2023. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-12-04 10:50:04

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden