Project Manager IAM | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Project Manager IAM is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1049
Startdatum:
07-08-2023
Verwachte einddatum:
06-01-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
27-07-2023 07:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Project Manager IAM

Wij zoeken voor DICTU een Project Manager IAM op basis van 32 uur per week.

Opdrachtbeschrijving:
Afgelopen jaar is ten behoeve van het project Generiek Bevoegdheden Systeem (GBS) het autorisatiebeheer product NetIQ IG van OpenText aangeschaft. Op moment van schrijven wordt de omgeving opgeleverd en ingericht. In september start de pilot fase met een organisatie onderdeel van EZK. Gevraagd wordt naar een ervaren projectmanager om de pilot te begeleiden en het project team naar een hoger volwassenheidsniveau te tillen.

Achtergrond Opdracht:
De ministeries van EZK en LNV gaan het proces rond de autorisaties conform de BIO richtlijnen automatiseren. De afgelopen 3 jaar heeft een project gelopen die als resultaat de aanschaf van het pakket NetIQ IG had. De Directie Informatie Voorziening (IV) en de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) werken samen in de realisatie. Uiteindelijk dienen de autorisaties van 15.000 medewerkers via het pakket beheerd te worden. De ministeries van EZK en LNV gaan het proces rond de autorisaties conform de BIO richtlijnen automatiseren. De afgelopen 3 jaar heeft een project gelopen die als resultaat de aanschaf van het pakket NetIQ IG had. De Directie bedrijfsvoering en de Dienst ICT Uitvoering werken samen in de realisatie. Uiteindelijk dienen de autorisaties van 18.000 medewerkers via het pakket beheerd te worden. Zowel DICTU als de betrokken afdeling van IV zijn bezig met de overstap naar Agile werken. Voor de oplevering van NETIQ IG is daarentegen de keuze gevallen op een projectmatig aanpak om NetIQ IG zsm gebruiksklaar te hebben.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie Project Manager IAM

Harde eisen:

 • Prince2;
 • Agile Projectmanagement;
 • Professional Scrum Master 1;
 • Projectmanagement minimaal 2 jaar ervaring gedurende de afgelopen 5 jaar;
 • Projectmanager van een IAM project minimaal 2 jaar gedurende de afgelopen 5 jaar;
 • Minimaal 4 jaar ervaren in het samensmeden van zelfstandige experts tot een hecht team die in de meerwaarde van nauwe samenwerking geloven en dat ook uitdragen;
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • Zelfstandig werken (je bent aannemer van de klus); Zelfstarter (je moet zelf overal achteraan); Coachend leiderschap (het team bestaat uit verschillende disciplines business, IT, leverancier en moet met elkaar samenwerken); Accuraat (zorgvuldigheid is belangrijk voor dit domein); Gestructureerd (het werkt intern beter als er gepland wordt en planning is essentieel bij het realiseren van externe afhankelijkheden); Goede mondelinge- en schriftelijke vaardigheden (in een politieke omgeving kan elk woord gewogen worden); Verbindend (afdelingen moeten samen werken en gemotiveerd worden om tot een resultaat te kunnen komen);
 • Kandidaat is technisch goed onderlegd en heeft een ICT achtergrond;
 • Werkt klant- en servicegericht en weet de omgeving te mobiliseren;
 • Projectmanagement ervaring bij de Rijksoverheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo snel mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-25 07:35:46

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden