Senior Project Management Ondersteuner | Utrecht

Functie omschrijving

Bedrijfsonderdeel
NS Reizigers wil dat meer mensen vaker de groene trein nemen. Daarmee dragen wij bij aan de mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid van Nederland. Wij zijn mensen die mensen naar mensen brengen. We maken onze dienstverlening in het bijzijn van de reiziger. Wij zijn hét gezicht van NS en brengen dagelijks ruim één miljoen mensen naar hun bestemming: of het nu om werk of vrije tijd gaat, zoals een bezoekje aan familie, een leuk museum, een dagje strand of het bezichtigen van een mooie stad. Attente dienstverlening vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek binnen ons bedrijf. Met circa 11.000 medewerkers, van machinist tot conducteur, van logistiek medewerkers tot marketeers op kantoor, met z’n allen proberen we dagelijks ons steentje bij te dragen aan attente dienstverlening. Onze kernwaarden zijn gastvrij, proactief, vakkundig en verbindend. NS IT Operatie is verantwoordelijk voor de projectmatige realisatie en het onderhouden van IT-systemen in de Operations domeinen Logistiek, Transportbesturing, Reisinformatie, Service en Support, en Materieel.
  
Afdeling
De eerstelijnsmedewerkers van NS Reiziger (o.a. machinist en hoofdconducteur) maklen op dit moment gebruik van de zogenaamde Railpocket. Dit is het ICT-hulpmiddel dat zij gebruiken tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden. Er loopt een programma Railpocket Uit dat bestaat uit vier projecten: Opvolger Railpocket (ORP), Elektronische Kniptang (EKT), TimTim en omwisselen smartphone.
 
Deze projecten hebben het gezamenlijke doel om de Railpocket uit te kunnen faseren. Eén van de vele gebruiksmogelijkheden van de Railpocket voor conducteurs is kaartcontrole in de trein.
Project ORP heeft als doel om de app-functionaliteit die op de Railpocket zit over te zetten naar Apps voor Android-smartphones. Deze smartphones kunnen echter geen OV-Chipkaart uitlezen. Hier wordt de mobiele chipkaartlezer voor ontwikkeld in project EKT. Het project TimTim gaat de functionaliteit die een machinist gebruikt in de Railpocket omzetten naar een tablet met diverse gebruiksmogelijkheden.
 
Doel van de functie
De gevraagde rol van Project Management Ondersteuning (PMO-rol) behelst ondersteuning van twee projecten: ORP en EKT, en de implementatie behelst alle vier de projecten.
 
De PMO is de verbindende schakel tussen ORP, EKT en TimTim.
Als coördinator, bruggenbouwer, aanjager en sparringpartner ben je verantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte uitvoering van deze projecten. Je ondersteunt en ontzorgt de overall projectmanager en de implementatiemanager bij alle veranderingen en implementaties om de projecten met succes in de organisatie en bij de gebruiker te doen landen.
Je monitort en stuurt de voortgang van de werkzaamheden, bewaakt de planning, signaleert knelpunten en lost problemen op. Waar mogelijk geef je verder vorm aan en optimaliseert de inrichting van de projecten.
 
Je maakt deel uit van het centrale implementatieteam bestaande uit de implementatiemanager, de projectleider implementatie en de PMO.
De implementatie start in juni 2017 met de uitrol onder circa 1.000 medewerkers via regionale teams. Daaruit zullen lessen worden geleerd en draaiboeken gemaakt voor de implementatie van de overige 8.500 medewerkers in september.
 
Voor de werkzaamheden betekent dit dat vanaf september de nadruk meer ligt op de implementatie werkzaamheden dan op de project werkzaamheden.
 
Alle projecten worden Lean / Agile / Scrum georganiseerd.
 
Verantwoordelijkheden
 
Implementatie werkzaamheden

 • Vanuit de centrale regiekamer de implementatiemanager en projectmanagers ondersteunen in de aansturing en ondersteuning van de landelijke implementatieteams. Hierbij is van belang: een continue overzicht van de logistieke operatie, gevolgen van veranderingen inschatten en daar pro-actief op reageren, informatie checken, snel schakelen, om kunnen gaan met hoge werkdruk en oplossingsgericht zijn. Daarnaast is het van groot belang je te kunnen verplaatsen in de gebruiker.
 • Uitrol planningen maken, uitwerken tot in detail, op elkaar afstemmen en pro-actief opvolgen en najagen

Project werkzaamheden

 • Overzicht over projecten en de voortgang bewaken en sturen, informatie vergaren, regelen, coördineren, organiseren, inrichten, adviseren, optimaliseren, communiceren, administreren en aanwezig bij o.a. project- en stuurgroepoverleg
 • Structuur aanbrengen en managen van details
 • Ontzorgen van projectmanager en implementatiemanager
 • Inkoop: verantwoordelijk voor het naleven van procedures, voorschriften en condities betreffende inkoop, het voorbereiden en invoeren van inkooporders in SAP
 • Administratie: vergaderingen plannen, voorbereiden, agenda opstellen, notuleren stuurgroep, actielijsten opstellen, facturen controleren, projectadministratie
 • Office management: vergaderzalen regelen, facilitaire zaken regelen
 • Communicatie en PR: artikelen schrijven voor en het samenstellen van de nieuwsbrief voor gebruikers, uitsturen ervan
 • Intranetpagina’s up to date houden (in Sharepoint)
 • Risicomanagement: de risicologs van de projecten up to date
 • houden en bewaken
 • Financieel: Je beheert projectuitgaven, geeft inzicht in het beschikbare budget en draagt hiervoor verantwoordelijkheid af aan business control / financial control in SAP
 • Ad hoc zaken regelen en oppakken 

Functie eisen

Opleiding, Kennis en Werkervaring                        

 • Je hebt aantoonbare en ruime ervaring als PMO-er in een ICT-werkomgeving (Ten minste 3 jaar)
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het uitvoeren van PMO-werkzaamheden in een complexe multidisciplinaire (project)organisatie
 • Je hebt kennis en ervaring met Lean/Agile/Scrumwerkwijze
 • Je hebt kennis en ervaring met MS office/Office 365 (SharePoint is een pré)
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het ondersteunen van ontwikkelingstrajecten van ICT-systemen (Apps op Mobile Devices)
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (kandidaat is in staat nieuwsbrieven, instructies e.d. op te stellen)
 • Je bent in staat om je snel in te werken in nieuwe ICT projecten
 • Je hebt eerder een PMO-rol vervuld bij NS (is een pré)

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties

 • Pro-actief, Empatisch, Verbindend, Organisatiesensitief, Analytisch, Planmatig, Gestructureerd, Organisatietalent, Drive, Communicatief, Samenwerkend, Logistiek overzicht, Accuraat, Snel schakelen, Omgang met hectiek, Mensgericht, Stressbestendig, Resultaatgericht en Integer. 
   
  De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
900
Startdatum:
2017-06-01
Verwachte einddatum
2017-12-31
Aantal uur per week:
32
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-05-17
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-05-15 07:00:21

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden