Project management ondersteuner | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Project management ondersteuner is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-988
Startdatum:
01-10-2023
Verwachte einddatum:
30-09-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
11-07-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Project management ondersteuner

Wij zijn namens het Ministerie van Defensie op zoek naar een Project management ondersteuner op basis van 32 uur.

De keten COC2 werkt aan het verbeteren van de informatievoorziening voor de Koninklijke Marechaussee. Binnen deze keten is het subdomein Grens gestart met de kanteling van de huidige werkwijze – gebaseerd op de zuilen Plan, Change en Run – naar een integrale, kortcyclische werkwijze waarbij de klantbehoefte centraal staat. Met deze kanteling ontstaat behoefte aan een (agile) PMO Lead. Binnen deze transitie is de PMO Lead een kernspeler. Het (helpen) organiseren van PI-plannings events, het documenteren van voortgang samen met een Release Train Engineer, het ondersteunen van product owners en project managers behoort allemaal tot je kerntaken. Je richt een PMO Office op, dat zowel verantwoordelijk is voor het afstemmen van financien en control, organiseren van events, opstellen van benodigde (project)rapportages, het organiseren van werving en selectie en meehelpt in aansturing van leveranciers.

Ondertussen bouw je mee aan het domein Grens: een samenwerkingsverband binnen het ministerie van Defensie dat verantwoordlijk is voor alle IT en IV op het gebied van de grenscontrole. Het PMO Office is ervoor om alle taken op te pakken die het domein ondersteunen, van strategische communityvorming tot het organiseren van heidagen en borrels. Je werkt bovendien samen met het kernteam (hoofd domein Grens, programmamanager, lead architect en lead test management), alle projectmanagers, informatiemanagers en systeemmanagers om rapportage, processen en financien in control te houden. Samen met resourcepoolmanagement en recruiting zorg je doorlopend voor voldoende beschikbare medewerkers met de juiste kennis en vaardigheden voor hetgeen gerealiseerd dient te worden. Tenslotte zorg jij dat de samenwerking tussen de teams in een keten gefaseerd worden verbeterd. Jij maakt daarbij gebruik van de uitgangspunten en richtlijnen van het Scaled Agile Framework (SAFe).

Achtergrond:
Defensie is dagelijks actief in Nederland en in het buitenland voor de belangen van ons land en haar inwoners. Hiermee draagt Defensie, nu en in de toekomst, bij aan de welvaart en veiligheid van ons land. De wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en draagt bij aan de ambitie van Nederland dat mensen zich wereldwijd in vrijheid en veiligheid kunnen ontplooien. De vacature valt binnen de afdeling Civiel Operationele Command & Control en Inlichtingen & Veiligheid IT (COC2 en I&V IT) van het Joint Informatievoorziening Commando (JIVC), vallend onder de Defensie Materieel Organisatie (DMO). JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd. Binnen de afdeling COC2 en I&V IT ondersteunen wij de operationele Marechaussee collega’s 24 uur per dag met de specifieke IT die nodig is om hun (politie)taken effectief en veilig te kunnen uitvoeren. Dit werkveld kent vele aspecten; niet alleen de veelal bekende grensbewaking, maar bijvoorbeeld ook de bestrijding van mensensmokkel, mensenhandel en terrorismebestrijding en de hiervoor benodigde intelligence- en inlichtingenprocessen.

Reorganisatie
Het JIVC bevindt zich in een reorganisatie die zich richt op groei. Deze verandering brengt een grote dynamiek me zich mee en vereist nog meer wendbaarheid, creativiteit en ondernemerschap. Bij de inrichting loopt de afdeling COC2 en I&V voorop met geïntegreerde teams die met mandaat en continue samenwerking met de operationele partners op een wendbare en kort cyclische wijze samen de beste IT tot stand brengt. Hierbij overstijgt de samenwerking per definitie de grenzen van de eigen afdeling. Dit doen wij met veel enthousiasme, lef en doorzettingsvermogen.

Grensverleggende IT
Bij het mooiste IT-bedrijf van Nederland (Defensie) is in 2021 begonnen met een grootschalige IT- vernieuwing. Deze vernieuwing vindt plaats door een uniek samenwerkingsconcept met de markt. Vanuit dit concept introduceren we bij Defensie de nieuwste technologieën zoals Cloud, Cloud Services, SaaS en PaaS. Dit biedt de organisatie een toekomst-vast platform waarmee Defensie haar operationele activiteiten maximaal met IT kan ondersteunen om in Nederland, onze Overzeese gebieden en onze NATO-landen bescherming te kunnen bieden.

Agile bij Defensie
Bij Defensie, binnen JIVC, omarmen we het Agile-gedachtengoed. Er wordt op verschillende plaatsen in de organisatie gewerkt vanuit Agile principes, volgens de formats vanuit Scrum en SAFe. Agile zien we niet als heilige graal, maar als een krachtige set van principes, vanuit een growth mindset, open houding met bijhorend (veelal patroon doorbrekend) gedrag. Dat zetten we in vanuit de ambitie om een lerende organisatie en uiteindelijk meer wendbare organisatie te zijn.

Hoe? Door klein te beginnen, doorlopend te reflecteren op zowel proces als output en de geleerde lessen meteen te borgen in de volgende te nemen stap. Een leerzame, inspirerende en vooral gezamenlijke reis. De basis staat maar we leren en optimaliseren nog elke dag onder het mom ‘continious improvement’. De keten COC2 werkt aan het verbeteren van de informatievoorziening voor de Koninklijke Marechaussee. Binnen deze keten is het subdomein Grens gestart met de kanteling van de huidige werkwijze – gebaseerd op de zuilen Plan, Change en Run – naar een integrale, kortcyclische werkwijze waarbij de klantbehoefte centraal staat. Met deze kanteling ontstaat behoefte aan extra Product Owners.

Organisatie:
JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen en wensen voor de functie Project management ondersteuner

Harde eisen:

 • Relevante certificeringen: Prince Foundation; P3O Foundation; IPMA-D;
 • HBO-diploma of werk/denk HBO niveau 3 jaar ervaring;
 • Professional Scrum Master I met certificaat;
 • Aantoonbare ervaring als PMO of secretaris, minimaal 3 jaar.
 • Professional Scrum Product Owner I en/of Professional Scrum Master (3 Jaar);
 • Kennis van agile werken, termen als Epics, Userstories, Product Backlog, Definition of Ready, Refinement en Retrospective kennen dan ook geen geheimen voor je (3 Jaar);
 • Bekendheid met het plannen en organiseren van vergaderingen en grotere bijeenkomsten voor groepen tussen de 30-70 mensen (3 Jaar);
 • Schrijven van notulen en vastleggen van afspraken (3 Jaar).

Wensen:

 • Kennis van ondersteunende software zoals JIRA en Confluence;
 • Bekendheid met de principes van het Scaling Agile (SAFe) framework;
 • Ervaring met het toepassen van SAFe, Program Increment Planningen en het verhogen van het agile volwassenheidsniveau van teams en organisaties, evenals het SAFe 5.0 certificaat vormen een pre;
 • Affiniteit met Defensie en meer specifiek de Koninklijke Marechaussee;
 • Organisatie-sensitiviteit, mens- en resultaatgerichtheid kenmerken jou. Je bent een verbinder pur sang, bent proactief en denkt op verschillende levels mee met de klant, jouw team en de interne organisatie;
 • Affiniteit voor werken met Defensie en/of de overheid, gemotiveerd zijn om bij te dragen aan maatschappelijke opgaves en belangen;
 • Bereid om je in de business te verdiepen (Koninklijke Marechaussee).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-06 08:13:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden