Project Architect – A0513347 | Gouda

Sorry, deze opdracht voor Project Architect – A0513347 is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Gouda
Aanvraagnummer:
A2024-810
Startdatum:
03-06-2024
Verwachte einddatum:
30-05-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
20-05-2024 17:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Project Architect – A0513347

Opdrachtomschrijving
Jij levert een bijdrage aan het concretiseren, ontwikkelen en implementeren van de informatie-, applicatie-, en technische infrastructuur, met de nadruk op systeemintegratie en technische infrastructuur. Daarbij werk je samen met projectleiders, businessanalisten, domeinarchitecten en IT leveranciers. De domeinarchitect zet de lijnen uit in een domeinarchitectuur. Binnen de kaders van tijd en budget en onder aansturing van de desbetreffende projectleider borg jij de projectstartarchitectuur van een project in de breedte en ben je verantwoordelijk voor de verdere uitwerking en bewaking ervan. Daarnaast moet je in staat zijn de solutionarchitectuur, die op basis van de door jou opgestelde projectstartarchitectuur zal worden ontwikkeld door de leverancier, te kunnen beoordelen. Omdat je de tussenpersoon bent tussen technische architecten en domeinarchitecten zijn goede communicatieve vaardigheden noodzakelijk. Je stemt samen met de enterprise-/domeinarchitect de solution- en projectstartarchitectuur af en borgt de richtlijnen. Je schept inzicht in de samenhang tussen diverse infrastructurele oplossingen. Je helpt ook bij het opstellen van functionele specificaties, programma’s van eisen, uitvoeren security en privacy toetsen en het ontwikkelen van businesscases en projectvoorstellen. Zo realiseer je samen tastbare oplossingen en concrete resultaten.

Achtergrond
Als projectarchitect binnen Projectmanagement & Implementatie maak je deel uit van infrastructuur- en werkplek gerelateerde projecten voor DJI, waaronder: Integratieplatform, Hybride werken, RWO-V, Rijkspas en Telefonie voor Justitiabelen (TvJ). Je werkzaamheden liggen hoofdzakelijk binnen het terrein van generieke ICT-diensten en DJI-brede bedrijfsplatformen. Hierbij is een brede (technische) achtergrond belangrijk, van het uitwisselen van gegevens tussen systemen (toegangscontrole, Rijkshub) tot federatieve koppelingen met IAM systemen en werkplekken. Voor het project Introductie Rijkspas voor DJI wordt je verantwoordelijk voor het opstellen van de projecteindarchitectuur. Voor het project Hybride werken wordt je verantwoordelijk voor het het opstellen de van projectstartarchitectuur en bewaking van deze architectuur bij de uitvoering. Voor het project TvJ wordt je verantwoordelijk voor het opstellen van de projecteindarchitectuur en bewaakt de architectuur bij de uitvoering van het project. Ook lever je een bijdrage aan de acceptatie en implementatie van de oplossing in de diverse locaties. Voor het project RWO-V wordt je verantwoordelijk voor het opstellen van de projectstartarchitectuur, en bewaking van deze architectuur bij de uitvoering van het project. Voor het project Integratieplatform, wordt je verantwoordelijk voor het opstellen van de initiële projectstartarchitectuur. Voor het project OC DV&O, wordt je verantwoordelijk voor het opstellen van de projectstartarchitectuur en bewaking van deze architectuur bij de uitvoering.

Organisatie
De Directie Informatievoorziening (DI) bestaat uit de volgende onderdelen:
1. CIO-Office
De CIO-office is verantwoordelijk voor het stellen van kaders en de sturing hierop om ervoor te zorgen dat de informatievoorziening van de DJI kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig is en blijft. Daarnaast heeft het een adviesfunctie ten aanzien van opdrachtgevers en de ambtelijke en politieke top;
2. Informatiemanagement en Architectuur (IMA)
De afdeling Informatiemanagement en Architectuur vertaalt de (functionele) vraag vanuit de DJI-organisatie naar efficiënte en effectieve IV-ondersteuning, initiatiert daartoe nieuwe projecten inclusief de voorbereiding van de besluitvorming in de Iboard en stelt domeinarchitecturen op in samenspraak met stakeholders en informatiemanagers;
3. Functioneel Beheer en Dienstenmanagement (FBD)
De afdeling Functioneel Beheer is verantwoordelijk voor het beheer van de informatievoorziening van DJI met focus op de gebruikersorganisatie. De afdeling Dienstenmanagement definieert en onderhoudt het ICT-dienstenportfolio t.b.v. DJI door o.a. actief contractmanagement en leveranciersmanagement;
4. Project Management en Implementatie (PMI)
De afdeling Project Management en Implementatie is verantwoordelijk voor de beheersing én het projectmatig realiseren van wijzigingen en nieuwe oplossingen in de informatievoorziening conform standaard methodieken.

Eisen en wensen voor de functie Project Architect – A0513347

Harde-eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde WO opleiding.
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als project en/of solutionarchitect met IV-projecten bij de (semi) overheid, en het opstellen van (projectstart en -eind)architectuur. (2 jaar)
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met technische infrastructuur zoals Netwerken en Server technologie. (1 jaar)
 • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring in het opstellen van DPIA en/of QSIB. (1 jaar)

Wensen

 • Relevante opleiding op WO niveau, bij voorkeur gevolgd na een relevante HBO opleiding.
 • Kennis en ervaring in het bedrijfsvoeringsdomein binnen de overheid.
 • Kennis en ervaring in het justitiedomein of in de voor DJI relevante ketens zoals strafrecht, jeugd of executie.
 • Kennis en ervaring met JustitieNet, WAN technologie en draadloze verbindingen
 • Kennis en ervaring met het opstellen van annotaties, beleidsnota’s, plannen en adviezen.
 • Kennis en ervaring met (mobiele) werkplekken binnen de (Rijks)overheid.
 • Kennis en ervaring met zero trust architectuur.
 • Kennis en ervaring met het uitrollen en beheer van grote aantallen devices.
 • Ervaring bij (Rijks)overheid is een pré

Competenties

• Kennis van en ervaring met methoden en technieken voor het ontwikkelen en onderhouden van architecturen.
• Kennis en ervaring met de BIS-methodiek (Novius), informatiesystemen zoals TOGAF of ArchiMate en architectuurrepository binnen het tool Sparx zijn een pré.
• Goede onderlinge communicatie binnen expert groepen en business.
• Beweegt zich makkelijk tussen klanten en leverancier en maakt snel de juiste contacten.
• Kennis en ervaring met telefonievoorzieningen & technische infrastructuur.
• Kennis en ervaring met integratieplatformen en –patronen, zoals REST en SOAP APIs en messaging.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 4 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Vragen over transities: Je kan het beste je mails naar de inhuurdesk sturen ( Inhuurdesk.di@dji.minjus.nl )

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-14 13:41:36

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden