Programmasecretaris I-strategie | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Programmasecretaris I-strategie is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-226
Startdatum:
13-03-2023
Verwachte einddatum:
12-03-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 87,00


Sluitingsdatum aanvraag:
22-02-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Programmasecretaris I-strategie

Wij zijn voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid op zoek naar een Programmasecretaris I-strategie op basis van 36 uur per week.

Werkzaamheden:
Als programmasecretaris treed je op als rechterhand van de programmaregisseur I-Strategie van het kernteam I-Strategie en ondersteun je bij het vormgeven en uitvoeren van dit organisatie breed programma. Als programmasecretaris ontzorg je de programmaregisseur. Je zorgt dat je net een stapje vooruit denkt, waardoor het programma op rolletjes loopt. Je faciliteert en schakelt intensief met de leden van het Kernteam I-Strategie, de hele I-organisatie en andere betrokkenen en weet goed de benodigde informatie op te halen, maar ook terug te geven. Je ondersteunt bij zowel strategische, inhoudelijke en beleidsmatige werkzaamheden als ook bij organisatorische zaken. Jouw werkzaamheden bestaan uit o.a. het plannen, organiseren en voorbereiden van bijeenkomsten, gesprekken en werksessies, (mee)ontwikkelen van activiteiten, verslaglegging, uitwerking van de resultaten en mede-opstellen van directie- en bestuur stukken. Je opereert in een complexe omgeving waarin je oog houdt voor zowel de concrete acties op korte termijn als de lange lijnen voor het eindresultaat. Hierdoor bewaak jij de voortgang van het programma. Je werkt toe naar concrete resultaten en hebt oog voor wat er in de organisatie speelt en nodig is.

Achtergrond opdracht:
Om de i-Strategie van de grond te krijgen, tractie te geven en te zorgen dat deze vervolgens ook voor de toekomst geborgd wordt, heeft de CIO-Raad de Directie Informatievoorziening en Inkoop (DI&I) gevraagd een i-Strategieteam JenV op te richten. Dit team is sinds augustus 2022 aan de slag en is op zoek naar versterking.

Organisatie:
De I-Strategie van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) De samenleving digitaliseert steeds verder en daarmee worden ook de contacten tussen burgers, bedrijven en de overheid steeds meer online uitgevoerd. Om ook in de toekomst garant te kunnen blijven staan voor een veilig en rechtvaardig Nederland voor alle inwoners is het voor het ministerie van Justitie en Veiligheid belangrijk om middenin deze digitale samenleving te staan. Dit kan alleen met een volwassen departementale informatievoorzieningspraktijk. In deze praktijk zetten we bij het ontwikkelen van beleid, wetgeving en de uitvoering, de burger en het digitale aspect van onze dienstverlening steeds centraal. In het kader van deze digitale volwassenwording heeft de CIO-Raad van het ministerie een i-Strategie opgezet. Deze zal de komende vijf jaar tot uitvoering worden gebracht.

De i-Strategie JenV 2022-2027 bestaat uit acht afzonderlijke, maar met elkaar verweven thema’s. Hiervan zijn er drie al omgezet naar lopende trajecten en zijn er nog vijf in ontwikkeling. De al lopende thema’s gaan over datagedreven werken, informatiehuishouding en digitale weerbaarheid. De thema’s in ontwikkeling gaan over onderwerpen als: mensgerichte dienstverlening, samenwerking tussen i-domein en beleid, het digitale grondvlak, legacy en over vernieuwing van de IV besturing. Deze ontwikkeling betekent een grote uitdaging voor het departement en de meer dan negentig organisaties die deel uitmaken van het ministerie van JenV.

Eisen en wensen voor de functie Programmasecretaris I-strategie

Harde eisen:

  • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
  • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar functiegerelateerde werkervaring in ondersteunende functies binnen de publieke sector;
  • De kandidaat heeft minimaal 3 jaar werkervaring met IV/ICT trajecten;
  • De kandidaat heeft certificeringen voor P3O, MSP en IMPA (D) (of gelijkwaardige certificeringen). De kandidaat kan deze overleggen tijdens het interview;
  • De kandidaat werkt gemiddeld 36 uur per week;
  • De kandidaat dient een motivatiebrief aan te leveren waarin de kandidaat aangeeft waarom hij/zij in aanmerking komt voor de functie.

Wensen:

  • De kandidaat is binnen x-aantal weken na gunning beschikbaar (30%)(De kandidaat is binnen x-aantal weken na gunning beschikbaar (30%)(0-3 weken = 100 pt, 3-4 weken = 50 pt, Meer dan 4 weken = 0 pt);
  • De kandidaat heeft x-aantal jaar werkervaring met verandertracjecten binnen de publieke sector (55%)(Meer dan 4 jaar = 100 pt, 2-4 jaar = 50 pt, 0-2 jaar = 25 pt).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats in week 9. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-02-20 07:51:01

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden