Programmamanager Gegevensmanagement | Groningen / Amersfoort

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen / Amersfoort
Aanvraagnummer:
A2022-1300
Startdatum:
02-01-2023
Verwachte einddatum:
02-07-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
12-12-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Programmamanager Gegevensmanagement

Wij zijn namens Agentschap Telecom opzoek naar een Programmamanager Gegevensmanagement op basis van 36 uur.

Jij bent inspirerend als programmamanager Gegevensmanagement en geeft leiding aan de veranderingen binnen heel AT die nodig zijn om het beheer van data in te richten. Je bent daarom een echte verbinder die niet alleen de technische kant en rollen bekijkt, maar vooral de verschillende belangen goed kan inschatten. De nadruk ligt op samenwerking en in elkaar kunnen verplaatsen. Zo werk je nauw samen met de trekker data gedreven werken die zoekt naar de kansen die data bieden, maar ook met de projectleider die de Wet Open Overheid vorm moet geven. Ook zal de betrokkenheid bij de vorming van een digitaal archief onderdeel uitmaken van jouw opdracht. Een belangrijk deel van je werk zit in het bewust maken van de organisatie wat data doet, wat het is en wat het kan bijdragen aan de groei van AT in een taal die iedereen begrijpt. Voor het eind van 2022 is de datastrategie van AT beschikbaar, die is opgesteld met hulp van alle directies binnen AT. Dit geeft richting en maakt keuzes wat AT met data wil gaan doen de komende 2 tot 3 jaar en geeft je een duidelijke startpositie. In je team zitten (data) architecten, een data coordinator en kun je gebruik maken van een strategisch adviseur

Achtergrond:
We verzamelen al meer data en leren dat die data ons al meer inzichten kan verschaffen. En al meer kan ondersteunen bij de uitdagingen waar we voor staan. Dit betekent tegelijkertijd wel dat we moeten leren op een andere manier, verantwoord om te gaan met die data. Vragen als wat mag, kan en wil RDI met data moeten worden verkend en daarop moet beleid komen. Het gedrag van de medewerkers (iedereen werkt met data) moet hierbij passen.

Organisatie:
Agentschap Telecom houdt Nederland veilig verbonden. We zijn toezichthouder, uitvoerder en autoriteit, met een positie middenin het digitale domein. En binnen dit domein gaan veranderingen snel. De impact van digitalisering en telecommunicatie is enorm. Gelukkig hebben we in ons land geweldige netwerken: snel, betrouwbaar en overal bereikbaar. En dat moet natuurlijk zo blijven. Agentschap Telecom zorgt daarvoor. Samen met bijna 400 medewerkers houden we ons bezig met het verdelen van frequenties die hiervoor nodig zijn, kijken we of graafwerkzaamheden in Nederland veilig verlopen en we checken of apparatuur aan de eisen voldoet, zodat het geen storingen veroorzaakt. Daarnaast zetten we ook in op andere gave dossiers, zoals 5G, artificial intelligence, cyberveiligheid en ruimtevaart.

We zorgen ervoor dat netwerken in Nederland betrouwbaar, beschikbaar en veilig zijn. Zo maken we ons land ook digitaal weerbaar. Want de gevolgen van telecomuitval zijn enorm: het openbaar vervoer komt stil te liggen, hulpdiensten kunnen hun werk niet doen en de hartbewaking in ziekenhuizen valt uit. Maar ook moet iedereen veilig online zaken kunnen regelen en kunnen vertrouwen op de beschikbaarheid, waar je ook bent.

Eisen en wensen voor de functie Programmamanager Gegevensmanagement

Harde eisen:

 • PRINCE 2 foundation, practitioner;
 • Scrum master;
 • MSP foundation, practitioner;
 • Ervaring als project- en programmamanager bij voorkeur op het DATA werkveld;
 • Aantoonbare ervaring in het meenemen van medewerkers met verschillende achtergronden en senioriteitsniveaus in verander- en/of verbetertrajecten;
 • Kennis en ervaring van AVG en IB-gerelateerde eisen bij het verwerken van overheidsgegevens;
 • WO werk-/denkniveau (5 Jaar);
 • Meerdere jaren ervaring als projectleider/programmamanager (in meer complexe organisaties)(3 Jaar);
 • Meerdere jaren ervaring met projecten/programma’s binnen of voor de (Rijks)overheid (3 Jaar).

Wensen:

 • Competenties: -Verbinden; -Plannen en organiseren; -Analyseren; -Coördineren; -Bestuurssensitiviteit; -Motiveren; -Overtuigingskracht;
 • Ruime kennis van en ervaring met besturing en organisatie van veranderprocessen; Ervaring als programmamanager binnen een overheidsorganisatie.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-12-08 07:58:22

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden