Programmamanager Cultuur & Leiderschap | Amsterdam

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam
Aanvraagnummer:
A2022-1282
Startdatum:
02-01-2023
Verwachte einddatum:
02-06-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
20
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
15-12-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Martin Notmeijer
Telefoonnummer:
+31 6 29040901
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Programmamanager Cultuur & Leiderschap

Wij zijn namens onze klant opzoek naar een Programmamanager Cultuur & Leiderschap op basis van 20 uur.

Er beweegt veel en er zijn verschillende beelden en wensen. Er is sprake van onzekerheid, bijvoorbeeld ten aanzien van de uitkomst van het governancetraject. De vraag is wat kan er wel? Wat kunnen we op korte termijn in gang zetten zonder de lange termijn in de weg te zitten? Waar gaan we ons op focussen?

Het signaal dat het tijd is om een andere koers te varen is op verschillende manieren afgegeven. Er zijn in de afgelopen jaren ook tal van initiatieven ondernomen maar we constateren dat we hiermee nog niet het juiste resultaat hebben bereikt.

We zoeken een programmamanager die onze klant kan ondersteunen in de doorontwikkeling van de gewenste cultuur en leiderschap, ondersteunend aan het behalen van de inhoudelijke opgaven van de organisatie. Voor de komende maanden is het volgende nodig:

 • Concretiseren van de vier gekozen cultuurthema’s in specifiek gedrag, in overleg met bestuur en OR. Daarbij verbinding zoeken tussen de cultuuropgave bij de directie InformatieVoorziening en onze klant brede opgave;
 • Verder ontwikkelen van de programma-aanpak (er ligt reeds een eerste opzet) met verschillende interventies om te komen tot de gewenste cultuur en leiderschap. Belangrijk hierbij is het in kaart brengen en aanpakken van de ervaren belemmeringen om tot de gewenste cultuur te komen;
 • Uitvoeren van de verschillende interventies uit de programmaaanpak, in nauwe samenwerking met directie en afdelingshoofden en ondersteund door een klein team van collega’s met specifieke expertise;
 • Organisatie van Waterleidersdagen in lijn met bovengenoemde onderdelen;
 • Koppelen waar relevant van interventies rondom cultuur aan bestaande initiatieven en werkwijzen, zoals het monitoren van de actieplannen naar aanleiding van het medewerkerstevredenheidsonderzoek Meteo.

Tijdens de opdracht komen er mogelijk nog taken bij in onderling overleg. De opdrachtgever voor deze opdracht is de algemeen directeur van onze klant, maar de uitvoering vindt plaats onder de verantwoordelijkheid van M&O. In de uitwerking moet aansluiting worden gezocht met de werkwijze en samenwerkingsvaardigheden van de directie InformatieVoorziening.

Achtergrond:
De wereld verandert en dat leidt tot andere eisen en behoeften aan wat we als onze klant doen, met wie we dat doen en hoe we dat doen. Meebewegen is noodzakelijk, om nu en in de toekomst op een goede manier invulling te kunnen blijven geven aan de uitvoering van onze wettelijke taken en nieuwe maatschappelijke opgaven. Dat is een continu proces dat structureel aandacht vraagt. Het stelt eisen o.a. aan de verdere ontwikkeling van onze cultuur en leiderschap. Uit eerdere evaluaties en reflecties en ook uit het laatste medewerkerstevredenheid onderzoek blijkt dat we daar als organisatie verbeterslagen in te maken hebben.

Organisatie:
Bij onze klant werk je met een uniek product: water. Samen met zo’n 2000 collega’s zorgen we voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt met de nieuwste technieken en is bijna 100% klimaatneutraal. Bij ons werken echte vakmensen: van dijkinspecteur tot dataspecialist en van techneut tot teamleider. Al deze betrokken medewerkers maken Waternet samen tot een werkgever waar je jezelf kan zijn. Wij stimuleren je om elke dag een stukje beter te worden.

Eisen en wensen voor de functie Programmamanager Cultuur & Leiderschap

Harde eisen:

 • Minimaal 4 jaar ervaring met organisatieadvies;
 • Aantoonbaar WO werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring met transitie- en veranderkunde;
 • Aantoonbare ervaring met cultuur- en leiderschapstrajecten in grotere (publieke) organisaties;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Competenties: -Verbinden: medewerkers motiveren, verbinden en de samenwerking stimuleren zowel binnen als buiten het team bemaling; -Duidelijk communiceren: goed je eigen menig kunnen onderbouwen met heldere argumenten; -Leiderschap: Taakgericht leiding geven, je kunt een team aansturen, overtuigen en klantgericht werken; -Innovatief: Innovatief zijn, ideeën verbeteren en probleemoplossend werken?; -Planmatig: organisatievermogen, zorgvuldig, planmatig en resultaatgericht kunnen werken; -Stressbestendig. Je bent in staat om onder tijdsdruk te kunnen werken en je kunt goed schakelen. In geval van calamiteiten zelfstandig handelend op te treden als coördinator scenario; -Analytisch; Breed analyseren en in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden.

Wensen:

 • Ervaring bij een (semi) overheid (20%)(0 tot 1 jaar, 1 t/m 2 jaar, 3 tot 5 jaar, 5+ jaar);
 • Ervaring met verandermanagement binnen een complexe bedrijfscultuur (20%)(0 tot 1 jaar, 1 t/m 2 jaar, 3 tot 5 jaar, 5+ jaar);
 • Ervaring met leiderschapsontwikkeling (20%)(0 tot 1 jaar, 1 t/m 2 jaar, 3 tot 5 jaar, 5+ jaar);
 • In het bezit van een Lean certificaat (20%);
 • Een afgeronde WO opleiding (20%).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 22 december 13:30-15:00. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martin Notmeijer bereikbaar op het nummer: +31 6 29040901. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-12-06 11:12:12

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden