Programmamanager Arbeidsmarkt | Amsterdam/thuis/hybride

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam/thuis/hybride
Aanvraagnummer:
A2022-0439
Startdatum:
16-05-2022
Verwachte einddatum:
16-05-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
22-04-2022 11:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving

Wij zijn voor Waternet op zoek naar een Programmamanager Arbeidsmarkt op basis van 32-36 uur per week. 

Waternet is een technisch gedreven organisatie met medewerkers die trots zijn op hun vakmanschap. Voor zowel het reguliere technisch werk in de grond, aan onze assets en op het water als voor de uitdagingen van de toekomst hebben we vakmensen nodig. En juist in de branches techniek en IT is er sprake van schaarste. We werven zelf en zijn op zoek naar mogelijkheden op het gebied van sourcing. Er is veel aan de hand op de arbeidsmarkt. In het derde kwartaal van 2021 staan in Nederland tegenover elke 100 werklozen maar liefst 126 vacatures. En in dat beeld lijkt voorlopig geen verandering te komen. De krapte op de arbeidsmarkt uit zich over de hele linie, maar heeft met name betrekking op de disciplines techniek en IT. Ook de coronacrisis heeft grote impact gehad en heeft de noodzaak tot verschuiving (omscholing) op de arbeidsmarkt versterkt. Het is noodzakelijk om de arbeidsmarkt en de doelgroepen op een andere wijze te benaderen. En tevens niet als solospeler, maar juist in samenwerking met andere partijen op de markt. Er zijn vooral regionaal steeds meer initiatieven om samen met netwerkpartners de problematiek duurzaam aan te pakken en te zorgen voor werving en opleiding voor continuïteit. 

In 2022 en 2023 wordt de focus gelegd op de arbeidsmarkt als programma, waarbij niet alleen intern processen en mensen worden samengebracht, maar ook extern wordt gezorgd voor een juiste positie van Waternet in diverse samenwerkingsinitiatieven. De maatregelen en strategie zullen voor zowel de middellange en lange termijn bepaald dienen te worden vanuit een Strategisch Personeelsplan (SPP) van de organisatie en zullen zich richten op de kennis, skills en profielen van de toekomst.

Beschrijving behoefte:
Een programmamanager Arbeidsmarkt voor de duur van twee jaar. De opdracht is tweeledig:

1) Intern wordt gevraagd om structuur aan te brengen en verder richting te geven in al lopende en te ontwikkelen initiatieven (sourcing vraagstuk, bedrijfsschool). Het is nodig hiervoor een strategisch plan te schrijven met korte, middellange en lange termijn acties waarmee de aanpak in de organisatie wordt geborgd.

2) Extern wordt gevraagd de directie te ontzorgen en te ondersteunen in strategische overleggen met regionale netwerkpartners en om Waternet hierin te vertegenwoordigen. Een programmamanager die zijn/haar sporen heeft verdiend met programmamanagement binnen een complexe, politiekbestuurlijke organisatie en die ervaring heeft met vraagstukken over de (inclusieve) arbeidsmarkt, opleidingen en sourcing strategieën. Met oog voor de verschillende belangen van zowel interne afdelingen als de samenwerkingspartners en goed in staat daarbinnen het belang en de toegevoegde waarde van het programma Arbeidsmarkt van Waternet te verhelderen.

Beschrijving afdeling/team:
De afdeling M&O met circa 45 medewerkers bestaat uit een aantal teams, gericht op leren & ontwikkelen, HR-advies, personeelsadministratie, salarisadministratie, recruitment, verzuim en interim professionals.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • WO werk- en denkniveau en relevante werkervaring;
  • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met programmamanagement binnen een complexe, politiek-bestuurlijke organisatie;
  • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met vraagstukken over de (inclusieve) arbeidsmarkt en opleidingen;
  • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met vraagstukken over sourcing strategieën;
  • De kandidaat dient te beschikken over de volgende competenties: – Neemt initiatief en maakt makkelijk verbinding met de collega’s binnen Waternet en met samenwerkingspartners. – Is flexibel en schakelt snel tussen onderwerpen en tussen strategie en operatie. – Werkt projectmatig en resultaatgericht. Ontwikkelt initiatieven en laat niet los totdat ze gerealiseerd zijn. – Heeft een grote betrokkenheid bij vraagstukken over de (inclusieve) arbeidsmarkt en bij de verschillende doelgroepen. – Kan met een nuchtere blik relativeren en in staat meerdere perspectieven (bestuur, beleid en uitvoering) te zien en treedt daarin diplomatiek en standvastig op. – Heeft oog voor de verschillende belangen van onze samenwerkingspartners en is goed in staat daarbinnen het belang en de toegevoegde waarde van het programma Arbeidsmarkt te verhelderen. – Is ondernemend, slagvaardig en communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling. Deze competenties worden getoetst in een gesprek.

Wensen:

  • Relevant netwerk op het terrein van arbeidsmarkt en opleidingen;
  • Kent de techniek sector en is bekend met de uitdagingen;
  • In bezit van een WO diploma.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 4 mei 2022 – 10:30 uur – 11:30 uur en 13:00 uur – 15:00 uur via MS Teams.. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-04-06 13:50:49

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden