Programma secretaris cybersecurity | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Programma secretaris cybersecurity is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1494
Startdatum:
01-12-2023
Verwachte einddatum:
30-11-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
13-11-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Programma secretaris cybersecurity

Je speelt een erg belangrijke rol in het waarborgen van een effectieve en efficiënte uitvoering van het programma. Deze rol bevindt zich op tactisch niveau, waarbij je nauw samenwerkt met verschillende belanghebbenden, zowel intern als extern, zoals overheidsinstanties, bedrijven, en andere relevante organisaties. Je bent de spin in het web van het kernteam en ondersteunt de kerngroepleden. We zoeken iemand met sterke organisatorische vaardigheden en aandacht voor detail en resultaat. De secretaris helpt bij het creëren van een gestructureerde en georganiseerde werkomgeving, waarbij de focus ligt op ondersteuning, samenwerking, proactiviteit om het programma soepel te laten draaien. De secretaris is bedreven in het creëren van een solide programma administratie en is gewend de betrokken partijen te chasen op resultaten en afspraken. De secretaris die wij zoeken is spin in het web op het operationeel/tactisch niveau en is complementair aan de programmamanager in persoonlijke én professionele vaardigheden.

Wat we van jou verwachten
1. Administratie en planning: Je bent verantwoordelijk voor de administratie van de programmaplanning, inclusief mijlpalen, deliverables en deadlines. Je zorgt ervoor dat de activiteiten van het programma in kaart zijn en dat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van hun verantwoordelijkheden en taken.

2. De secretaris is bekend met Scrum en agile werken. De secretaris ondersteunt het team bij de scrum/kanban en refinement meetings. Als secretaris speel je een actieve rol als facilitator, en ondersteuner tijdens agile bijeenkomsten, zoals releaseplanning, wekelijkse stand-ups, maandelijkse- en kwartaalrestrospectives. De secretaris zorgt ervoor dat de bijeenkomsten goed georganiseerd zijn, dat iedereen betrokken is en de juiste informatie wordt (vooraf) uitgewisseld. Je helpt bij het bewaken van de voortgang van het programma en het bevorderen van open communicatie tussen verschillende belanghebbenden.

3. Afstemming met andere programma’s: je beheert een geïntegreerde agenda waarin de doelen en resultaten van Cyclotron synchroon blijven met de activiteiten van andere programma’s (zoals de implementatie van NIS2 en het inrichten van het nieuwe NCSC). Je attendeert de kernteamleden op samenhang en mogelijke dubbelingen.

4. Stakeholdermanagement: Je beheert (samen met de Programmanager en de relatiemanager) de contacten met verschillende stakeholders, zoals vertegenwoordigers van overheidsinstanties, bedrijven en andere relevante organisaties. Je administreert hun behoeften en belangen, verzamelt input levert analyses op aan de relatiemanager, de programmamanager en de overige kernteamleden die het stakholdermanagement faciliteert.

5. Projectondersteuning: Je biedt ondersteuning bij de uitvoering van specifieke werkstromen binnen het programma. Dit omvat het uitvoeren van de projectactiviteiten, plannen en organiseren van meetings, notuleren en rapporteren over de resultaten op operationeel en tactisch niveau. Je houdt rekening met de kwaliteit, tijdigheid en haalbaarheid van de verschillende doelstellingen van de werkstromen binnen het programma. Je verzorgt, bewaakt en beheerst de programma administratie en bent aanspreekpunt voor de kerngroepleden.

Achtergrond:

OP dit moment geen ondersteuning binnen de organisatie voor deze functie.

Organisatie:

Programma Cyclotron is een samenwerkingsverband met als opdrachtgever NCTV, in nauwe samenwerking met o.a. het NCSC, de Politie, het Openbaar Ministerie en de Nederlandse Inlichtingen en Veiligheidsdiensten. Programma Cyclotron is een cybersecurity programma met als doel in publiek-private samenwerking vorm te geven aan een platform om dreigings- en incidentdata te delen. Het is onze ambitie om Nederland een onaantrekkelijk doelwit te maken voor cyberdreigingen. We geloven dat dit alleen kan in samenwerking met volwassen partners. Partners die beschikken over dreigings- en incidentdata én zien dat door samenwerking er optimaal gebruik gemaakt kan worden van deze gegevens én de schaarse kennis en vaardigheden van cybersecurity professionals. We houden daarbij rekening met de belangen en bestaande verbindingen van de betrokken stakeholders. We gaan samen met hen actief op zoek naar beste aanpak , op basis van belangen, scenario’s en usecases.

Eisen en wensen voor de functie Programma secretaris cybersecurity

Harde eisen:

• De kandidaat heeft minimaal HBO werk- en denkniveau.
• De kandidaat heeft affiniteit met het (internationale)beleidsterrein van cyber security of informatiebeveiliging.
• De kandidaat heeft minimaal 1 jaar werkervaring met projectmanagement in een PMO-rol of vergelijkbaar (scrumteamlid, projectlid, etc.)
• De kandidaat heeft werervaring met Agile werken en/of vergelijkbare sturing.
• De kandidaat moet minimaal een voldoende scoren per interviewcriterium om in aanmerking voor gunning te komen.
• Wanneer de VGB-B niet zou worden vrijgegeven, zal de inhuur worden ingetrokken.

Wensen:

• Interview met kandidaat op basis van aangeboden document(en) zoals cv en motivatie en verificatie van de eisen en wensen met eventuele bijstelling van de beoordeling.
• De kandidaat is bij voorkeur werkzaam geweest binnen de Nederlandse Rijksoverheid.
• De kandidaat heeft werkervaring of affiniteit met publiek-private samenwerking.
• De kandidaat heeft werkervaring met Jira.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-11-06 07:58:18

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden