Productowner | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Productowner is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-535
Startdatum:
01-05-2024
Verwachte einddatum:
31-10-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
16-04-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Productowner

Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor de implementatie en de (door)ontwikkeling van producten, functionaliteiten en systemen of het beheer van voorzieningen. Je bent de eigenaar van en daarmee de eindverantwoordelijke voor het (door) te ontwikkelen product of de te beheren dienstverlening. Je bent verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het (business) product en de werkzaamheden van het team. Hoe dit precies gedaan wordt, verschilt per product, Scrum Team en individu. Je bent de hoofdverantwoordelijke voor het managen van de Product Backlog zoals benoemd in Scrum. Je hebt oog voor en kennis van afwegingen in: het voortbrengings- en ontwikkelproces, de toegepaste technologie en de automatisering ervan (development pipeline). Je verbindt in je werk de belangen van alle stakeholders en maakt afwegingen op basis van een waarde en risico perspectief om te voldoen aan alle belangen van business, burgers en beheerders. Je vertaalt de visie op hoofdproduct of domein naar subdomein en teamniveau. Je omschrijft het gewenste resultaat van Team Backlog items helder. Je vindt de juiste balans tussen doorontwikkeling en instandhouding van het product. Je ordent (prioriteert) Team Backlog items, om doelen en missie op de beste manier te behalen. Je optimaliseert de waarde van het werk dat het Ontwikkelteam uitvoert. Je zorgt ervoor dat de Team Backlog zichtbaar, transparant en duidelijk is voor iedereen, en dat het laat zien waar het Scrum Team als volgende aan gaat werken. Je zorgt ervoor dat het Ontwikkelteam de Team Backlog items begrijpt tot het niveau dat nodig is. Je stemt met de stakeholders en gebruikers af tijdens het ontwikkelproces. Je werkt mee aan de sprint events: sprint, sprintplanning (zorgt voor een voorbereide backlog), review (neemt de stakeholders mee), retrospective, daily scrum. Je werkt mee aan de product backlog, sprint-/team backlog en het increment zelf. Je neemt het besluit (in afstemming met stakeholders) om het product/dienst in gebruik te nemen.

Achtergrond

Het team Werkplekdiensten levert diensten op het gebied van werkplekomgevingen en aanverwante zaken aan de klanten van DICTU. Het team bestaat uit de sub-teams: Basis Dienstverlening, End Point en User Experience, Applicatie Packaging team, Automation (BMC). Als product owner werk je samen met ruim 70 collega’s met wie je samen de verschillende typen werkplekdiensten levert. Samenwerking is dus van groot belang. Niet alleen binnen het team Werkplekdiensten overigens, ook de samenwerking met de divisie Infrastructuurdiensten zal de komende tijd verder geïntensiveerd worden. Vanuit je functie als product owner werk je aan een gezamenlijke roadmap en visie en worden backlogs op elkaar afgestemd.

Organisatie

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie Productowner

Harde-eisen

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau (5 jaar)
  • Je bent Certified Scrum Product Owner (CSPO) of Professional Scrum Product Owner (PSPO)

Wensen

  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Competenties

  • Je bent een verbinder en houdt van samenwerking met/in teams.
  • Je bent in staat te adviseren en te overtuigen.
  • Je bent resultaat- en oplossingsgericht.
  • Je hebt uitstekend strategisch inzicht.
  • Je weet als geen ander samen te werken binnen (Agile) teams en met opdrachtgevers.
  • Een energieke en enthousiaste uitstraling.
  • Je bent communicatief sterk.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-11 12:47:16

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden