Productowner (2FTE) | Groningen / Assen / Thuis

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen / Assen / Thuis
Aanvraagnummer:
A2022-1273
Startdatum:
02-01-2023
Verwachte einddatum:
01-07-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
07-12-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Ministerie van Economische Zaken

Functieomschrijving Productowner (2FTE)

Wij zijn namens het Ministerie van Economische Zaken opzoek naar een Product Owner op basis van 36 uur.

Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor de implementatie en de (door)ontwikkeling van functionaliteiten voor de kernsystemen. Je bent verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het businessproduct en de werkzaamheden van het team. Je bent verantwoordelijk voor het managen van de Product Backlog zoals benoemd in Agille Scrum. Je hebt oog voor en kennis van afwegingen in het voortbrengings- en ontwikkelproces, de toegepaste technologie en de automatisering ervan. Je verbindt in je werk de belangen van alle stakeholders en maakt afwegingen op basis van een waarde en risico perspectief om te voldoen aan alle belangen van business, burgers en beheerders. Als Product Owner werk je nauw samen met de business en weet je wensen te vertalen naar functionaliteiten. Zelfs als de requirements en het gevraagde proces niet geheel duidelijk beschreven zijn, ben jij op zoek naar antwoorden binnen de organisatie en zorgt voor een passende oplossing.

Achtergrond:
IMG kent drie hoofdprocessen: Schade aan gebouw en objecten, Immateriële schade en Waardedaling. Daarbij is het gasdossier in beweging en ontstaan nieuwe regelingen en werken we aan optimalisatie van de bestaande inrichting. Het doorontwikkelen van het MIRA Rijkszaak (zaakgericht werken) platform is hierbij cruciaal. In nauwe samenspraak met de Productieregisseurs en key users vanuit de business realiseert de Product Owner de benodigde vernieuwing.

Organisatie:
Na een halve eeuw gaswinning in Groningen, resulterend in een omvangrijk aantal aardbevingen, is er schade ontstaan aan de huizen en gebouwen van de bewoners, instellingen, organisaties en ondernemers in het gebied.

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG; voorheen Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningerveld en de gasopslag Norg afhandelt. Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken, immateriële schade en waardedaling van woningen. Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Het IMG is gevestigd in Groningen en heeft ruim 400 medewerkers.

Het bestuur van IMG is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken van het IMG en de IMG-organisatie. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door het bureau (de uitvoeringsorganisatie). De directie is door het bestuur belast met de dagelijkse leiding van het bureau. Het bestuur wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het MT. Het MT bestaat thans uit één directeur en vier afdelingsmanagers. De afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling is tevens plaatsvervangend Directeur.

Het managementteam bestaat verder uit de afdelingsmanagers Klantcommunicatie en -dienstverlening, Schade expertise en herstel en Regiebureau. Daarnaast is er een afdeling Corporate Communciatie en een afdeling Bedrijfsvoering. Dit managementteam draagt zorg voor de uitvoering van de schadeafhandeling, zodat het IMG in de gelegenheid wordt gesteld om te besluiten over de schade afhandeling.

Eisen en wensen voor de functie Productowner (2FTE)

Harde eisen:

 • Certified Scrum Product Owner;
 • Verander management;
 • Effectief beïnvloeden;
 • Je hebt ruime ervaring als Product Owner in een uitvoerende organisatie (business zijde) van de (Rijks)overheid dan wel een grote publieke dienstverlener (5 Jaar);
 • Werkervaring als Product Owner in een agile (Srum/SAFE) omgeving (5 Jaar);
 • HBO/WO werk- en denkniveau (5 Jaar).

Wensen:

 • Competenties: -Nuchter; -Stressbestendig; -Resultaat- en oplossingsgericht; -Samenwerkingsgericht; -Pro-actief; -Kritisch;
 • Kennis en ervaring met Rijkszaak of een dergelijk zaaksysteem;
 • Affiniteit met de maatschappelijke situatie rondom de mijnbouwschade als gevolg van aardaswinning is een pré;
 • Inzicht in organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhangen in bredere context dan alleen de scope van de eigen rol;
 • Je hebt uitstekende analytische vaardigheden en ben je goed in plannen en organiseren;
 • Je beschikt over goede communicatievaardigheden en weet je staande te houden in een complexe organisatie;
 • Je beschikt over een grote dosis organisatie- en omgevingsbewustzijnl;
 • Je bent creatief, sterk in netwerken, verbinden en motiveren.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo snel mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-12-06 07:07:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden