Product owner | Groningen

Sorry, deze opdracht voor Product owner is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2024-1012
Startdatum:
01-07-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
07-06-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Product owner

Opdrachtomschrijving
Je wordt product owner van het team ‘niet fysieke schade’ waarin analyses worden uitgevoerd en rapportages gemaakt voor de regelingen met betrekking tot immateriële schade en waardedalingen. Het team bestaat op dit moment uit 2 data engineers en 3 analisten/dashboard ontwikkelaars. Je combineert de rol van product owner met die van business analist en zorgt dat je ook in afstemming over requirements richtinggevend bent. Daartoe raak je bekend met het IMG logische datamodel en stermodel, de visualisatie filosofie en alle complexiteiten die hierbij komen kijken. Binnen niet al te lange termijn zijn we voornemens het team samen te voegen met een klein team, waarmee je scope uitgebreid wordt.

Achtergrond
IMG behandelt schades gerelateerd aan de aardbevingen ten gevolge van de gaswinning in Groningen. IMG heeft een gecentraliseerde afdeling die alle analyses en dashboarding voor IMG realiseert en tevens data science technieken inzet om resultaten te bereiken. De onderliggende logische datamodellen en het stermodel in het DWH vallen ook binnen de verantwoordelijkheid van het team. De huidige product owner van het team gaat een DWH migratietraject leiden om van onze SAS omgeving te migreren naar MS Azure en PowerBI. Naast het ‘reguliere werk’, is deze migratie ook een onderwerp waar je team mee te maken gaat krijgen.

Organisatie
Na een halve eeuw gaswinning in Groningen, resulterend in een omvangrijk aantal aardbevingen, is er schade ontstaan aan de huizen en gebouwen van de bewoners, instellingen, organisaties en ondernemers in het gebied. Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG; voorheen Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningerveld en de gasopslag Norg afhandelt. Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken, immateriële schade en waardedaling van woningen. Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Het IMG is gevestigd in Groningen en heeft ruim 400 medewerkers. Het bestuur van IMG is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken van het IMG en de IMG-organisatie. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door het bureau (de uitvoeringsorganisatie). De directie is door het bestuur belast met de dagelijkse leiding van het bureau. Het bestuur wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het MT. Het MT bestaat thans uit één directeur en vier afdelingsmanagers. De afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling is tevens plaatsvervangend Directeur. Het managementteam bestaat verder uit de afdelingsmanagers Klantcommunicatie en -dienstverlening, Schade expertise en herstel en Regiebureau. Daarnaast is er een afdeling Corporate Communicatie en een afdeling Bedrijfsvoering. Dit managementteam draagt zorg voor de uitvoering van de schadeafhandeling, zodat het IMG in de gelegenheid wordt gesteld om te besluiten over de schade afhandeling.

Eisen en wensen voor de functie Product owner

Harde-eisen

 • HBO/WO opleiding in relevante richting
 • Uitgebreide ervaring rondom rapportages en analyses (BI)
 • Kan goed verbinden met de interne opdrachtgevers en is in staat om ‘nee’ te zeggen met behoud van relatie
 • gecertificeerd product owner
 • Ervaring met business analyse op data gebied en zelf als data analist / dashboard ontwikkelaar gewerkt
 • Je beschikt over relevante kennis van rapporteren en dashboard ontwikkeling en kunt je verplaatsen in de behoeftes van eindgebruikers
 • Je hebt ervaring met data modellering, vastleggen van meta data en data kwaliteit
 • Ruime ervaring als product owner in een data, rapportage en analyse omgeving (3 jaar)
 • Hands on ervaring met het ontwikkelen van data producten, zoals dashboards, analyses en data modellen (5 jaar)

Wensen

 • Kennis van SAS is een pré.
 • Kennis (beter nog: certificering) van IBCS als visualisatie standaard is een pré

Competenties

• je bent een teamspeler en verbinder. Je legt makkelijk contact met je directe collega’s, maar vooral ook met de opdrachtgevers en zoekt actief de omgeving buiten het eigen team op om te weten wat er speelt en te sturen op onze bijdrage.
• We stappen over op een nieuwe dashboarding standaard. Je kunt je deze eigen maken en ook aan de opdrachtgevers uitleggen waarom we bepaalde keuzes in visualisatie maken (en dus wat we niet doen)

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-05 08:01:03

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden