Product Owner | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Product Owner is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-447
Startdatum:
11-04-2023
Verwachte einddatum:
10-04-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
04-04-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Product Owner

Wij zijn namens Rijksdienst v. Identiteitsgegevens op zoek naar een Product Owner op basis van 36 uur.

RvIG is op zoek naar een product owner die voor twee professionele tBRP ontwikkelteams de business binnen het scrumteam kan vertegenwoordigen.

Als product owner ben je verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van de belangen van de klant. De product owner haalt wensen op en blijft in gesprek met stakeholders in het programma om deze te duiden en te kunnen prioriteren. De product owner denkt vanuit waarde en prioriteert van daaruit de backlog in de sprints. Tijdens sprint planning en refinement licht de product owner de wensen toe en legt aan het ontwikkelteam uit wat de waarde van de vraag is.

Samenwerking met de ontwerper, ontwikkelaars, testers en scrum master is van groot belang. Samen met de ontwerper zorgt de product owner voor een duidelijke omschrijving van features en user stories. De product owner bepaalt ‘wat’ er gedaan moet worden en het team bepaalt ‘hoe’. De product owner zorgt voor focus, durft keuzes te maken en bepaalt de volgorde waarin de backlog items worden opgepakt. Daarnaast bewaakt de product owner de voortgang tijdens de sprint en organiseert de sprint review meeting en nodigt daarbij belangrijke stakeholders uit.

Als product owner werk je nauw samen met de andere product owners binnen het programma en beheer. Onderling worden afhankelijkheden afgestemd, ervaringen gedeeld en zorgen jullie samen voor het verhogen van de agile volwassenheid van de teams. Hierbij pas je de juiste (scaled) agile principes toe zoals het voorbereiden van de PI/kwartaalplanning en PO sync overleg.

Werkzaamheden betreffen voornamelijk:

 • Beschrijven en refinen van epics, features en user stories (met de ontwerper);
 • Dagelijks aanspreekpunt van het team en aansturen op de ‘wat’;
 • Prioriteren van de backlog;
 • Toewerken naar sprint commitment i.s.m. ontwikkelteam;
 • Optimaliseren voorspelbaarheid opleveringen ontwikkelteam;
 • Voorbereiden PI-event o.b.v. program backlog;
 • Het begrijpen van de functionele wensen en de waarde kunnen benoemen;
 • In epic teams meewerken om vroegtijdig oplossingsrichtingen uit te denken;
 • In contact blijven met stakeholders en organiseren van sprint review;
 • Samenwerken met andere PO’s en agile volwassenheid vergroten;
 • Samenwerken met programmamanager, lijnmanagers RvIG en externe leveranciers over voortgang, werkbelasting en planningen/roadmap.

Organisatie:
De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens is dé uitvoeringsorganisatie op het gebied van persoonsgegevens en reisdocumenten voor het Koninkrijk der Nederlanden. We werken aan een goed en veilig beheer en gebruik van de Basisregistratie Personen, het Burgerservicenummer en aan het terugdringen van adres- en identiteitsfraude. Ook zijn we verantwoordelijk voor het stelsel van de Nederlandse reisdocumenten (paspoorten en identiteitskaarten). We doen dit werk niet alleen voor gemeenten en andere betrokken overheidsinstanties, zoals de Belastingdienst, het UWV, de pensioenfondsen en de SVB maar ook en vooral voor de burger. Ook in het Caribische deel van het Koninkrijk bouwen we samen aan een betrouwbare persoonsinformatievoorziening.

De Nederlandse overheid werkt met een systematiek waarbij gegevens eenmalig aan burgers en bedrijven worden uitgevraagd en binnen de overheid meervoudig worden gebruikt. Daartoe werken de overheidsinstanties met een aantal basisregistraties. Eén van die basisregistraties is de Basisregistratie Personen (BRP). Deze basisregistratie bestaat uit verschillende systemen die de gegevens van de ingezetene en de niet-ingezetene registreren en delen met overheidsinstanties die geautoriseerd zijn om deze gegevens te ontvangen. De gegevens worden verzameld en gedeeld in een keten van samenwerkende overheidspartijen. Dit stelsel van registraties en het delen van gegevens moet worden aangepast en moet worden verbeterd op verschillende vlakken. RvIG heeft een plan gemaakt om deze verbeteringen op kortcyclische wijze door te voeren.

In het programma Toekomst BRP worden de wensen door zogenaamde epic-teams uitgewerkt tot een impact analyse om vervolgens te worden uitgewerkt in functionele epics. In samenwerking met de ontwikkelteams worden deze epics verder uitgewerkt naar features en user stories om vervolgens te worden gerealiseerd volgens een kortcyclische agile ontwikkelmethode. De product owner speelt een belangrijke rol bij de uitwerking van de oplossing, realisatie van de oplossing en schakelt veel met stakeholders in de keten en dagelijks met het ontwikkelteam.

Eisen en wensen voor de functie Product Owner

Harde eisen:

 • Kandidaat beschikt minimaal over een diploma op WO niveau;
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met product- of projectmanagement waarvan minimaal 2 jaar in de rol van productowner;
 • Kandidaat beschikt over kennis en minimaal 2 jaar ervaring met (projectmatig werken met) Scaled Agile Framework en Agile methoden (Scrum, Kanban);
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring in ketensamenwerking op het vlak van agile transformatie.

Wensen:

 • Competenties: -Creatief denken; -Oplossingsgericht; -Proactieve en resultaatgerichte houding (zelfstarter); – Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk. (de meest zwaarwegende); -Flexibele instelling; -Daadkrachtig; -Geen negen-tot-vijf-mentaliteit;
 • Ervaring met beschrijven en refinen van epics, features en user stories (i.s.m. ontwerper);
 • Mate waarin de kandidaat in staat is om ontwikkel teams te inspireren, en te sparren over de waarde van epics en user stories teneinde tot een gewenste oplossing te komen;
 • Mate van kennis en ervaring met Agile, SAFe en DevOps werkvormen en bekendheid met agile transformaties binnen overheidsorganisaties;
 • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met stakeholdermanagement en werken op het snijvlak van publieke en private sector.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-03 07:46:39

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden