Product Owner | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Product Owner is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-1392
Startdatum:
09-01-2023
Verwachte einddatum:
08-07-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 80.00


Sluitingsdatum aanvraag:
03-01-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Product Owner

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Product Owner op basis van 36 uur per week. 

Voor een van de platformteams binnen de afdeling NOU zijn we op zoek naar een ervaren Product Owner die versnelling in onze digitalisering gaat realiseren. De gezochte product owner zal onder andere de volgende werkzaamheden verrichten:

 • Verzamelen van alle wensen en eisen ten behoeve van het te realiseren product(en);
 • Prioriteren van de te ontwikkelen functionaliteiten in de productbacklog;
 • Afstemmen van de prioriteit met de stakeholders (oa. eingebruikers, projectleiders en business managers);
 • Zorgen voor het goed functioneren van het team door snelle en doeltreffende besluitvorming;
 • Zorgt voor maximale waardecreatie;
 • Sprintbacklog onderhandelen met het agile-team;
 • Sprintreview organiseren voor stakeholders.

Als product owner ben je werkzaam voor de UPNL applicatie. RVO heeft UPNL ontwikkeld als nieuw basisplatform voor zaakgericht werken bij de uitvoering van haar uitvoeringsprocessen. Op het platform zijn inmiddels meer dan 120 regelingen in productie genomen. De komende periode wil RVO de applicatie verder ontwikkelen met de ambitie om meer regelingen naar productie te brengen. Het live brengen van regelingen en nieuwe functionaliteit vereist slim vertalen van user stories naar concepten en functionaliteit in UPNL.

Achtergrond opdracht:
Als Ervaren Product Owner vertegenwoordig je de opdrachtgever en zorg je ervoor dat er maximale waarde kan worden gecreëerd door de scrum teams. Om dit goed te doen schakel je veel met de verschillende stakeholders en zorg je voor vertaling richting de teams. Jij bepaalt op basis daarvan vervolgens welk product gebouwd wordt en waar de prioriteiten liggen. Je zorgt ervoor dat je team zijn werk kan doen en dat er geen verstoring is. De Product Owner heeft dus het stuur in handen en is een spin-in-het-web. Een goed functionerende Product Owner is essentieel voor het succes van het project. Ook verwachten we van je dat jij je kennis en ervaring als Product Owner ook aan andere Product Owners kunt overbrengen en daarmee een bijdrage levert aan de transitie richting Agile werken die we bij RVO aan het maken zijn.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie Product Owner

Harde eisen:

 • Certified Product Owner;
 • Ervaring als productowner in een programmaorganisatie met een scrum/ devops team en productowners ( 4 jaar);
 • Ervaring in het coachen van medewerkers ( 3 jaar);
 • HBO+ werk- en denkniveau ( 4 jaar).

Wensen:

 • Competenties: Partner die adviseert, begeleidt (spreekt aan, bemiddelt bij weerstand en conflicten, onderhandelt, coacht) Betrouwbaar (transparant, open, eerlijk, gedreven) Toegankelijk (bereikbaar, aanspreekbaar, reageert) Verbinder (schakelen tussen business, informatiemangement en IT) Zelfstandig kunnen werken Maakt zich materie snel eigen Kan goed samenwerken met teams Analytisch Pragmatisch Helder communiceren en toont hier initiatief in, overtuigingskracht; Resultaatgericht; – Organisatiesensitiviteit; – Creatief; – Flexibiliteit; -Stressbestendig;
 • Ervaring met Blueriq of low-code platformen in algemene zin. Ervaring met stakeholder management;
 • Ervaring met het ontwikkelen van platformen, frameworks, infrastructuur en koppelingen;
 • Ervaring bij de Rijksoverheid en/of Uitvoeringsorganisaties;
 • Kennis van Agile schalingsmodellen (SAFE, Less) en Lean;
 • Ervaring met verschillende Agile ontwikkelmethoden: Scrum, Scrumban, Kanban;
 • Ervaring met het implementeren van regelgeving in applicaties is een pré;
 • Ervaring met werken in een keten;
 • Kennis en ervaring met verandermanagement.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-12-28 14:45:14

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden