Product Owner | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0520
Startdatum:
16-05-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
05-05-2022 11:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een Product Owner op basis van 36 uur per week.

In het domein Vergunning en Handhaving Visserij zijn een aantal applicaties in ontwikkeling. Er loopt een groot, meerjarig project om de applicatie voor de vangstregistratie up-to-date te brengen. Daarnaast lopen er nog een aantal kleinere ICT wijzigingen.

Als ervaren Product Owner vertegenwoordig je de opdrachtgever en zorg je ervoor dat er maximale waarde kan worden gecreëerd door de scrum teams.

Om dit goed te doen schakel je veel met de verschillende stakeholders en zorg je voor vertaling richting de teams. Jij bepaalt op basis daarvan vervolgens welk product gebouwd wordt en waar de prioriteiten liggen. Je zorgt ervoor dat je team zijn werk kan doen en dat er geen verstoring is. De Product Owner heeft dus het stuur in handen en is een spin-in-het-web. Een goed functionerende Product Owner is essentieel voor het succes van de opdracht.

Ook verwachten we van je dat jij je kennis en ervaring als Product Owner kunt overbrengen aan anderen en daarmee een bijdrage levert aan de transitie richting Agile werken die we bij RVO aan het maken zijn.

De gezochte productowner zal onder andere de volgende werkzaamheden verrichten:

 • Verzamelen van alle wensen en eisen ten behoeve van het te realiseren product(en);
 • Prioriteren van de te ontwikkelen functionaliteiten in de productbacklog;
 • Afstemmen van de prioriteit met de stakeholders (oa. eindgebruikers, projectleiders en business managers);
 • De business vertegenwoordigen in de stuurgroep vangstregistratie waar ook de NVWA en DICTU aan deelnemen;
 • Zorgen voor het goed functioneren van het team door snelle en doeltreffende besluitvorming;
 • Zorgt voor maximale waardecreatie;
 • Sprintbacklog onderhandelen met het agile-team;
 • Sprintreview organiseren voor stakeholders.

De productowner wordt inhoudelijk ondersteund door uitvoeringsexpert(s) en analist(en).

Achtergrond opdracht:
Het team Uitvoering Visseringregelingen (VIR) bestaat uit twee inhoudelijke teams: Zeevisserij en Kust- & Binnenvisserij. Het team Zeevisserij verdeelt en beheert de visrechten in Nederlandse wateren en van de Nederlandse vissers op zee. Belangrijke taak is de vangstregistratie. Vangstregistratie draagt bij aan het duurzaam beheer van de visbestanden. Op basis van de vangstgegevens wordt continu beoordeeld of vissers vissen wat mag en of alle vissers samen niet meer dan de vanuit Europa toegekend quota vangen. Het team Zeevisserij rapporteert hierover aan de Europese Commissie en andere Europese lidstaten. Daarnaast levert het team rapportages aan een veelheid van andere afnemers waaronder WMR/WEcR, CBS, ICES, FAO en de producenten organisaties. We werken aan een kwaliteitsslag waarbij we de processen, systemen en regelgeving analyseren om te bepalen hoe we de kwaliteit van de vangst- en andere gegevens kunnen verhogen en de achterliggende processen kunnen verbeteren. Ook willen we de digitale dienstverlening aan de visserijsector versterken.

Het team vangstregistratie is verantwoordelijk voor het inwinnen, monitoren en registreren van de visvangsten en vissserijactiviteiten. Daarnaast behandelen zij vragen en meldingen over vangstregistratie van de vissers en de afslagen. De applicatie VERS ondersteunt hen in deze werkzaamheden.

Onze teamwaarden zijn samenwerking, verantwoordelijkheid, nieuwsgierigheid, autonomie en werkplezier. Het visserij team is onderdeel van de afdeling Vergunning & Handhaving (V&H) van de directie Kernprocessen EU (KPEU) van RVO. De medewerkers binnen de afdeling V&H bedienen een breed scala aan sectoren zowel binnen de agrarische sector, alsmede dier, natuur en visserij. We werken voor verschillende opdrachtgevers en diverse ministeries, maar met name voor het ministerie van LNV.

Organisatie:
Kansen voor Nederland, kansen voor jou.

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan weten regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.

Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Informatiemanagement / Advanced Scrum Product Owner (PSPO II);
 • Informatiemanagement / Leading SAFe;
 • Product Owner SAFe / LESS gecertificeerd;
 • Agiel Coaching / PSM I en PSPO I gecertificeerd. Uitgebreide ervaring met Agile implementaties;
 • Product manager / Uitgebreide ervaring in het digital Product Management vakgebied;
 • Portfoliomanagement / Uitgebreide ervaring in het implementeren van Agile Portfoliomanagement bij verschillende organisaties;
 • HBO+ werk-en denkervaring / 8 jr;
 • Aantoonbare ervaring bij een uitvoeringsorganisatie / 5 jr;
 • Ervaring als productowner in een organisatie met meerdere scrum/ devops teams en productowners (>3 jaar) / 3 jr;
 • Ervaring in het coachen van medewerkers / 3 jr.

Wensen:

 • Competenties: – Partner die adviseert, begeleidt (spreekt aan, bemiddelt bij weerstand en conflicten, onderhandelt, coacht); – Betrouwbaar (transparant, open, eerlijk, gedreven); – Toegankelijk (bereikbaar, aanspreekbaar, reageert); – Verbinder (schakelen tussen business, informatiemanagement en IT); – Zelfstandig kunnen werken; – Maakt zich materie snel eigen; – Kan goed samenwerken met teams; – Analytisch; – PragmatischHelder communiceren en toont hier initiatief in, overtuigingskracht; – Is goed in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden;
 • Ervaring met stakeholder managementKennis van Agile schalingsmodellen (SAFE, Less) en Lean;
 • Ervaring met verschillende Agile ontwikkelmethoden: Scrum, Scrumban, Kanban;
 • Ervaring met werken in een ketenKennis en ervaring met verandermanagement;
 • Een PO die de belangen van de eindgebruikers goed kan behartigen in een complexe politiek- en bestuurlijk gevoelige omgeving.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-04-29 09:34:55

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden