Product Owner | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0099
Startdatum:
21-02-2022
Verwachte einddatum:
31-01-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
27-01-2022 11:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Product Owner op basis van 36 uur per week. 

Logius is op zoek een ervaren Product Owner, in eerste instantie voor het eProcurement domein. Onder dit domein valt in ieder geval 1 team waar je als product owner wordt ingezet. Team DigiInkoop zorgt ervoor dat de rijksbrede inkoopvoorziening DigiInkoop veilig en betrouwbaar beschikbaar is voor de gebruikers, zowel voor de Rijksonderdelen als voor de leveranciers. De voorziening wordt op 17 juli 2023 uitgefaseerd. Het team levert data-extracten en documentatie aan de uittredende Rijksonderdelen. Daarnaast ondersteunt het team het Programma Transitie DigiInkoop bij het realiseren van centrale voorzieningen rondom inkoop: het leveranciersportaal en het centrale archief. Mogelijk ben je ook PO van het team ROAP. ROAP is het RijksOverheid AccessPoint op het Peppol netwerk. Dit AccessPoint wordt momenteel gebruikt voor het ontvangen van eFacturen vanuit de markt, in de komende jaren zal ROAP naast eFacturen alle berichten in het eProcurement proces van de overheid ondersteunen.

Als product owner ben je verantwoordelijk voor de implementatie, uitfasering en/of de (door)ontwikkeling van de voorziening(en). Je bent de eigenaar van en daarmee de eindverantwoordelijke voor het (door) te ontwikkelen product of de te beheren dienstverlening. Weet jij als geen ander hoe de overheid ICT toepast en hoe ICT in de toekomst kan worden ingezet om de samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven of tussen de overheid en de burger te bevorderen? Beschik je over de nodige ervaring met Agile werken? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Je bent verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het (business) product en de werkzaamheden van het team. Hoe dit precies gedaan wordt, verschilt per product, Scrum Team en individu. Je bent de enige persoon die verantwoordelijk is voor het managen van de Product Backlog zoals benoemd in Scrum. In SAFe heet deze de Team Backlog. Je hebt oog voor en kennis van afwegingen in: het voortbrengingsproces, de toegepaste technologie en de automatisering ervan (development pipeline). Je verbindt in je werk de belangen van alle stakeholders en maakt afwegingen op basis van een waarde en risico perspectief om te voldoen aan alle belangen van business, burgers en beheerders.

Om te kunnen slagen als Product Owner, moet de gehele organisatie je beslissingen respecteren. Jouw beslissingen zijn zichtbaar in de inhoud en ordening van de Team Backlog. Je zorgt dat niemand het team aan een andere set van requirements laat werken. Je maakt deel uit van het productmanagementteam (productmanager en productowners) van de release train. Samen met andere PO’s creer je zoveel mogelijk waarde voor de stakeholders. PO’s en teams helpen elkaar om impediments (belemmeringen) op te lossen. De indeling van de ART kan veranderen. Mogelijk wordt je daarom later op een ander of veranderd team ingezet.

Achtergrond opdracht:
Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Vertalen van visie op hoofdproduct of domein naar sub domein en teamniveau;
 • Helder omschrijven van gewenste resultaat van team backlog items;
 • Ordenen (prioriteren) van team backlog items, om doelen en missie op de beste manier te behalen;
 • Optimaliseren van de waarde van het werk dat het Ontwikkelteam uitvoert;
 • Ervoor zorgen dat de team backlog zichtbaar, transparant en duidelijk is voor iedereen, en dat het laat zien waar het Scrum Team als volgende aan gaat werken;
 • Ervoor zorgen dat het ontwikkelteam de team backlog items begrijpt tot het niveau dat nodig is;
 • Stemt met de stakeholders en gebruikers af tijdens het ontwikkelproces;
 • Werkt mee aan de sprint events: sprint, sprintplanning (zorgt voor een voorbereide backlog), review (neemt de stakeholders mee), retrospective, daily scrum;
 • Werkt mee aan de productbacklog, sprint-/team backlog en het increment zelf;
 • Neemt het besluit (in afstemming met stakeholders) om het product/dienst in gebruik te nemen.

Organisatie:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Je bent minimaal 1 jaar Certified Scrum Product Owner (CSPO) of Professional Scrum Product Owner (PSPO);
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring opgedaan in de rol van Product Owner;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbaar succesvolle ervaring opgedaan in diverse werkwijzen, zoals projectmatig werken en Agile/Scrum voortbrenging;
 • Ervaring met ticketbeheersysteem JIRA en het bijbehorende Confluence;
 • Je beschikt over een academisch/universitair werk- en denkniveau;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wensen:

 • We zoeken iemand voor deze opdracht met de volgende competenties: Functiespecifieke competenties: motiveren, creativiteit, overtuigingskracht, bestuurssensitiviteit en visie. Logiusbrede competenties: durf, initiatief/flexibiliteit, resultaatgerichtheid, samenwerken en zelfontwikkeling;
 • Ervaring met het eProcurement domein;
 • Ervaring als product owner binnen de Rijksoverheid;
 • Ervaring met werken binnen de rijksoverheid binnen een rijksbrede (interdepartementale) context;
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen. Concreet gaat het daarbij om SAFe Product Owner of Product Manager.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 4 februari 2022. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-01-24 19:51:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden