Product Owner | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1951
Startdatum:
06-10-2021
Verwachte einddatum:
30-04-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
29-09-2021 08:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

Wij zijn voor DICTU op zoek naar een Product Owner op basis van 36 uur per week.

Als Product Owner binnen het team NaaS (Network as a Service) ben je verantwoordelijk voor de implementatie en de (door)ontwikkeling van de netwerkinfrastructuur, diensten en systemen die worden geëxploiteerd. Je bent de eigenaar van en daarmee de eindverantwoordelijke voor het (door) te ontwikkelen product(en) of de te beheren dienstverlening.

Je bent verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van de dienstverlenging en de werkzaamheden van het team. Je bent de hoofdverantwoordelijke voor het managen van de Product Backlog zoals benoemd in Scrum. Je hebt oog voor en kennis van afwegingen in: het voortbrengingsproces, de toegepaste technologie en de automatisering ervan (development pipeline). Je verbindt in je werk de belangen van alle stakeholders en maakt afwegingen op basis van een waarde en risico perspectief om te voldoen aan alle belangen van business, burgers en beheerders.

Om te kunnen slagen als Product Owner, moet de gehele organisatie je beslissingen respecteren. Jouw beslissingen zijn zichtbaar in de inhoud en ordening van de Team Backlog. Je zorgt dat niemand het team aan een andere set van requirements laat werken. 

Achtergrond opdracht:
Team NaaS maakt deel uit van de divisie Infrastructuur. Deze divisie is verantwoordelijk voor het leveren van de Cloud Infra diensten, beheren van alle netwerk en datacenter diensten, het leveren van projecten en het technisch beheren van alle applicaties. Het team is verantwoordelijk voor het operationeel beheer van alle generieke netwerkinfrastructuur en Datacenterfaciliteiten van DICTU. NAAS verbindt onze klanten met elkaar en de rest van de wereld. Het bewaakt de buitengrenzen en strijdt in de frontlinie voor een veilig en stabiel netwerk. Het team zorgt ervoor dat de informatie van onze klanten droog en goed gekoeld staat. Het doel is kortere levertijden en doorlooptijden te realiseren. Onder meer door eenduidige en standaard diensten te leveren. NAAS is verantwoordelijk voor het veilig ontsluiten van applicaties voor gebruikers, (gevirtualiseerde) netwerkconnectiviteit, het leveren van beveiligingsdiensten voor netwerkverkeer en e-mail en housing van hardware en connectivity in datacenters en klantlocaties.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

 

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • PSPO I;
 • HBO bachelor werk en denkniveau;
 • Ervaring met Agile werken;
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring met productownership;
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring met het aansturen van teams;
 • Je hebt meer dan 3 jaar ervaring met het ten goede einde brengen van complexe projecten;
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • Je beschikt over wo werk- en denkniveau;
 • Ervaring opgedaan in diverse werkwijzen, zoals projectmatig werken en Agile/Scrum voortbrenging is een pré;
 • Ervaring opgedaan in de rol van Product Owner;
 • Je bent Certified Scrum Product Owner (CSPO) of Professional Scrum Product Owner ( PSPO I);
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Verder heb je uitstekende analytische vaardigheden en ben je goed in plannen en organiseren. Je beschikt over een grote dosis organisatie- en omgevingsbewustzijn. Je beschikt over goede communicatievevaardigheden en weet je staande te houden in een complexe en politieke organisatie. Je bent proactief en overtuigend, en weet altijd de balans te vinden tussen samenwerkingsgericht, resultaatgericht en klantgericht. Je bent creatief, sterk in netwerken, verbinden en motiveren. En uiteraard verlies je je eigen zelfontwikkeling nooit uit het oog;
 • Ervaringen met het werken binnen de Rijksoverheid instellingen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-09-24 09:21:39

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden