Product Owner | Assen

Sorry, deze opdracht voor Product Owner is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2024-574
Startdatum:
20-05-2024
Verwachte einddatum:
19-11-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
18-04-2024 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Product Owner

Als senior product owner ben je verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling en beheer van één of meerdere schadeprocessen van het IMG, het interpreteren van structurele, complexe gebruikerswensen en -problemen en deze te vertalen in een visie en uitwerking van de informatievoorziening van IMG. Je bent verantwoordelijk voor:

 • De prioritering van de werkzaamheden op basis van urgentie, belang, capaciteit en budget (backlog);
 • Het afstemmen van de prioritering met de interne stakeholders en (externe) ICT-leveranciers en zorgen voor de uitvoering van oplossingen;
 • Het coördineren van de uitvoering van de werkzaamheden van de ICT-leveranciers;
 • Het coördineren van de acceptatie en implementatie van wijzigingen in informatiesystemen;
 • Het coördineren van de advisering en ondersteuning van gebruikers van informatiesystemen;
 • Het adviseren van het management bij complexe vraagstukken m.b.t. de informatiesystemen;
 • De doorontwikkeling van het product ownership en agile werken binnen IMG.

Je werkt samen met collega’s vanuit verschillende disciplines in een ketenregieteam dat functioneel wordt aangestuurd door een productieregisseur.

Samen met de productieregisseurs en je collega senior product owner vorm je het cluster Productie- en procesregie. Je bent daarmee directe sparringpartner voor de afdelingsmanager Regiebureau op het gebied van de (door)ontwikkeling van de informatievoorziening binnen het IMG. Daarmee heb je fundamentele invloed op de ontwikkeling en realisatie van het strategisch informatiebeleid van het IMG. Daarbij ben je goed op de hoogte van ontwikkelingen in jouw werkveld en in het bijzonder departementaal en rijksbreed. Je bent samen met de productieregisseurs en je collega senior product owner mede verantwoordelijk voor de IMG-specifieke, zeer specialistische implementatie- en uitvoeringsprocessen en bijbehorende besluitvorming. Je creëert daarbij op diverse niveaus draagvlak voor je voorstellen en de uitvoering daarvan. Je bestrijkt de hele keten en bent daarmee organisatie breed actief en betrokken.

Achtergrond

De afdeling IV kent 5 teams: Informatiebeveiliging & Privacy, Architectuur, Ontwikkeling, Beheer en Business Intelligence. Taakstelling IV: Zorgdragen voor een effectieve informatievoorziening ten behoeve van onder meer de schadeloosstelling voor de Groningse (en Drentse en Friese) burgers. Dit bevat onder meer: informatiebeleid, beveiliging & privacy, uitvoeringsmodellen, regelingsprocessen en gegevens modellen, generieke applicatie-componenten etc.

IMG kent drie hoofdregelingen: Fysieke schade aan gebouw en objecten, Immateriële schade en Waardedaling. De uitvoering van deze regelingen wordt ondersteund door de 2 kernsystemen Atabix en Mira (Rijkszaak). Deze laatste omvat ook de ‘Mijnomgeving’ van IMG. Omdat de regelingen en onze dienstverlening continu veranderen, worden deze systemen ook continu doorontwikkeld. De ontwikkelteams hanteren hierbij een DevOPS aanpak en werken samen aan een centrale backlog.

Organisatie

Na een halve eeuw gaswinning in Groningen, resulterend in een omvangrijk aantal aardbevingen, is er schade ontstaan aan de huizen en gebouwen van de bewoners, instellingen, organisaties en ondernemers in het gebied.

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG; voorheen Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen) is het zelfstandig bestuursorgaan dat schade als gevolg van gaswinning in het Groningerveld en de gasopslag Norg afhandelt. Te denken valt aan de fysieke schade aan woningen en infrastructurele of waterbouwkundige werken, immateriële schade en waardedaling van woningen. Verder is het IMG verantwoordelijk voor het herstel van acuut onveilige situaties ten gevolge van de gaswinning in Groningen of de gasopslag in Norg. Het IMG is gevestigd in Groningen en heeft ruim 400 medewerkers.

Het bestuur van IMG is verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken van het IMG en de IMG-organisatie. Het bestuur wordt daarbij ondersteund door het bureau (de uitvoeringsorganisatie). De directie is door het bestuur belast met de dagelijkse leiding van het bureau. Het bestuur wordt bijgestaan door een ambtelijk secretaris. De directie vormt samen met de afdelingsmanagers het MT.

Het MT bestaat thans uit één directeur en vier afdelingsmanagers. De afdelingsmanager Bestuurlijke en Juridische Zaken en Schadeafhandeling is tevens plaatsvervangend Directeur.

Het managementteam bestaat verder uit de afdelingsmanagers Klantcommunicatie en -dienstverlening, Schade expertise en herstel en Regiebureau. Daarnaast is er een afdeling Corporate Communciatie en een afdeling Bedrijfsvoering. Dit managementteam draagt zorg voor de uitvoering van de schadeafhandeling, zodat het IMG in de gelegenheid wordt gesteld om te besluiten over de schade afhandeling.

Eisen en wensen voor de functie Product Owner

Harde-eisen

 • afgeronde WO-opleiding Informatica, Bedrijkfskunde of soortgelijk;
 • Bewezen ervaring in Product Owner rol;
 • Business Process Management;
 • Product Development;
 • Ervaring als product owner in een productieorganistaie rol bij de overheid (2 jaar);
 • Ervaring met zaakgericht werken en regelgestuurde systemen (2 jaar);
 • Ervaring met functioneel aansturen en coachen van medewerkers en teams (2 jaar);
 • Ervaring met werken in Agile/Scrum teams (5 jaar).

Wensen

 • Kennis van het Gronings schade dossier is een pré;
 • Goede beheersing Nederlandse taal in woord en schrift;
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en schrift.

Competenties

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Teamplayer (kan desgewenst ook zelfstandig werken);
 • Klantgericht;
 • Proactieve werkhouding- stressbestendig;
 • Doorzettingsvermogen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Extra standplaats: Groningen, Bereidheid wordt verwacht om minimaal 2 dagen per week op locatie te werken.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-16 08:32:01

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden