Product Owner | Amsterdam en thuis

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Amsterdam en thuis
Aanvraagnummer:
A2022-0675
Startdatum:
27-06-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
15-06-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor onze eindklant op zoek naar een Product Owner op basis van 36 uur per week.

Als Product Owner voor de Solutions (DWP/Cloud) zorg jij er samen met je team(s) voor dat de afdeling IT de beste werkplek en robuuste infrastructuur levert voor de organisatie, nu én in de toekomst.

De Solutions staan voor het ontwikkelen en leveren van een flexibele, veilige en toekomstbestendige werkplek, server- en netwerk infrastructuur aan meer dan 2000 medewerkers van Waternet. Hiervoor werken we nauw samen met leveranciers en andere Agile teams binnen de organisatie.

We zijn ook op dit moment druk bezig onze werkplek en infrastructuur aan het vernieuwen. We zijn onder andere gestart met de inrichting van Intune voor mobiele apparaten, een nieuwe versie van de laptop (Cloud managed), het uitfaseren van de VDI, het maken van de nieuwe virtuele werkplek. Binnen de solution Cloud wordt het fundament gelegd om de cloud first strategie van Waternet te kunnen faciliteren. Hiervoor wordt de Azure omgeving doorontwikkeld, zijn we bezig een datacenter verhuizing voor te bereiden en zal een volledig nieuw ontwerp voor de netwerkinfrastructuur en een lifecycle management traject gaan starten

Beschrijving behoefte:
Er werken op dit moment twee Productmanagers/Product Owners voor de solutions. Jij wordt hieraan toegevoegd als Product Owner.

Als PO ben je verantwoordelijk voor het stakeholdermanagement. In overleg met je stakeholders stel je je backlog samen, en doe je de prioritering van de Product backlog voor jouw team(s) binnen de afdeling IT. Jij bent het aanspreekpunt met betrekking tot de wensen en verwachtingen die leven ten opzichte van het product dat je levert. Samen met de teams doe je de backlog refinement. Samen me de SCRUM masters stuur je op het tijdig realiseren van de functionaliteiten. Daarbij word je ondersteund door, en werk je nauw samen met, de Solution Managers, de productmanagers, de architecten, de Business Analist en (Information) Security Officers. In overleg met de domein- en solution architecten en productmanagers stel je de inhoudelijke roadmap op en vertaal je dit naar Epics en features en/of User Stories en leg je deze vast in Azure DevOps. Met jouw technisch inzicht waarborg je de opgeleverde functionaliteit in relatie staat tot de gestelde doelen van Waternet. Vanuit deze rol volg je de ontwikkelingen in de markt op de voet en maak je de vertaling voor Waternet.

Je primaire aandachtsgebied wordt het team Systems&Databases. Het team Systems&Databases is verantwoordelijk voor de levering van de on-prem rekencapaciteit, storage en backup van de organisatie en het virtualisatieplatform.

Als Product Owner hou je je concreet bezig met:

 • Het prioriteren van de Product backlog voor de Solutions om de doelen en missies zo goed mogelijk te halen. Hierbij hanteer je Compliance, Security&Privacy by design als uitgangspunt;
 • Het bijhouden van (technologische) ontwikkelingen en het vertalen hiervan samen met de business, de productmanagers, en je team(s) , naar werkbare oplossingen voor jouw product;
 • Stakeholdermanagement, jij bent het aanspreekpunt met betrekking tot de wensen en verwachtingen die leven ten opzichte van het product dat je levert;
 • Zorgen voor een zichtbare, transparante en duidelijke backlog;
 • Zorgen dat je team maximale waarde oplevert;
 • Een goede afstemming en samenwerking met de productmanager, de scrummaster, solution manager, solution architect en andere product owners binnen en buiten de Solutions;
 • Monitoring van de backlogs en output met Azure Devops (Agile tooling) en via Topdesk;
 • De versterking van de verandering door onder andere regelmatige audits en reviews te organiseren;
 • Samen met de Agile Teams reflecteer je aan het einde van een program increment (3MC) naar wat er gepland en daadwerkelijk opgeleverd is. Daarbij worden ook verbeterpunten geïmplementeerd;
 • Je bent het ‘visitekaartje’ van jouw ‘producten’ tijdens o.a. demo`s en PI-dagen ben jij het gezicht en laat jij zien wat de opgeleverde producten zijn. Hierbij creëer je ook draagvlak bij de stakeholders.

Op termijn zul je potentieel een 2de team toegewezen krijgen in overleg.

Beschrijving afdeling/team:
De digitaliseringsorganisatie is onderverdeeld in Domeinen en IT Solutions.

Er zijn 4 domeinen waarin IT en Business samen werken: Medewerker, Klant, DataPunt en Assets. De IT-organisatie is onderverdeeld in 3 Solutions: Cloud, Digital Workplace en Internet of Things.

Binnen de gehele afdeling digitalisering wordt Agile gewerkt. Dit is zowel Scrum als Kanban. De Solution Cloud is verantwoordelijk voor de infrastructuur. Solution bestaat uit drie teams. Team Systems & Databases is verantwoordelijk de rekencapaciteit, virtualisatie en DB-platformen. Team Network & Security is verantwoordelijk voor de netwerkinfrastructuur binnen de datacenters en vestigingen en security (monitoring) voor de solution Cloud. Het Azure Virtual Team is verantwoordelijk voor de Azure governance en beheer van de centrale Azure componenent voor de organisatie.

De solution Cloud bestaat uit ongeveer 20 specialisten, een Product Owner, een Scrummaster, de solution architect en de Solution Manager.

Solution Digital Workplace is verantwoordelijk voor het leveren van de digitale werkplek aan de medewerkers van Waternet met als doelstelling: “Iedereen kan altijd en overal werken”. De Solution Digital Workplace bestaat uit 3 teams: Customer Service, Support en Desktop.

Het team Customer Service is er om vragen van collega’s te kunnen behandelen in de tweede lijn en het uitleveren van de devices (laptop, mobile telefonie en Ipads). Het team Customer Support is o.a. verantwoordelijk voor alle decentrale hardware binnen de organisatie. Het team Customer Desktop is verantwoordelijk voor het leveren van de werkplek, het mobile device management, het packagen van applicaties en de 3e lijns servicedeskvragen. De Solution Digital Workplace (DWP) bestaat uit ongeveer 40 collega’s samen met de Business Analist, Product Owner, Scrummaster en Solution manager.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • HBO+ werk en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare relevante ervaring als PO-er en je hebt verandertrajecten begeleid;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met en kennis van: Infrastructuur, networking, Virtualisatie technieken (VMWare), Cloud (Azure), Intune en werkplek oplossingen, zowel virtueel als fysiek;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met (grootschalige) digitale transformatie en cloud migratie trajecten;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met Agile/Scrum werkwijze;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Competenties: Je bent een verbinder en zoekt de samenwerking op; 2. Je bent open en transparant en je kan met iedereen een gesprek aangaan, je kan luisteren en doorvragen; 3. Je staat voor visionair leiderschap, bent analytisch en een sparringpartner op elk niveau;  4. Je communiceert duidelijk, geeft, goed onderbouwd met heldere argumenten, je eigen mening; 5. Je bent resultaatgericht, hebt organisatievermogen, werkt toe naar de stip op de horizon. Deze competenties worden getest in een gesprek.

Wensen:

 • Ervaring met grote netwerk upgrade trajecten bij voorkeur met HPe/Aruba technologie;
 • Kennis van Cloud leveranciers zoals Microsoft/AWS/ Google en affiniteit met Microsoft technologie (key platform van de organisatie);
 • Kennis en ervaring met Azure DevOps;
 • Kennis en ervaring met Topdesk of soortgelijke tool;
 • Ervaring met Oracle en Oracle cloud migratie trajecten.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 22 juni 2022. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-06-02 09:21:56

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden