Procesanalist | Utrecht

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2022-0671
Startdatum:
27-06-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2022
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
10-06-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22

Functieomschrijving

Wij zijn voor het Openbaar Minsterie op zoek naar een Business en of procesanalist op basis van 36 uur per week. 

De kandidaat zal de volgende werkzaamheden gaan uitvoeren:

 • Op basis van verschillende methoden (documentstudie, interviews, workshops) in kaart brengen van (keten)processen en het gebruik van IV systemen ter ondersteuning van deze (keten)processen;
 • Vastleggen van deze werkprocessen;
 • Analyse van processen en de knelpunten hierin;
 • Adviseren over herinrichting van (keten)werkprocessen en waar nodig IV aanpassingen in systemen.

Taken en verantwoordelijkheden:
Het programma zijn op zoek naar een business/procesanalist die breed inzetbaar is binnen het programma en de projecten die lopen.

Als analist:

 • Analyseer je de werkprocessen en de registratie in de verschillende ondersteunende systemen (zoals GPS en NIAS);
 • werk je deze werkprocessen uit en leg je deze vast;
 • Onderzoek je diverse knelpunten in het proces;
 • Adviseer je ons over mogelijke oplossingen (in het proces en systeem) om te komen tot een goed lopend proces voor zowel OM als CJIB.

Je werkt nauw samen met de projectleider, collega’s uit de praktijk, proceskringen, informatieanalisten en product owners om te komen tot gedegen adviezen en analyses die passen binnen de IV/IT mogelijkheden en creëert daarvoor draagvlak. In eerste instantie ligt de focus vooral op:

 • Het project toezichten waarbij we ons de komende periode met name zullen richten op het beter aanleveren van informatie bij contact- en locatieverboden aan het CJIB;
 • Het project routeren RC beslissingen waarbij de voorlopige tenuitvoerlegging van een voorwaardelijke vrijheidsstraf (vTUL), de herroeping van de voorwaardelijke invrijheidstelling (v.i.) en de tenuitvoerlegging van de vervangende hechtenis ten aanzien van de gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregelen worden aangeleverd aan het CJIB voor executie.

Organisatie:
Op 1 januari 2020 is de USB-wet in werking getreden en is de verantwoordelijkheid van de executie overgegaan naar de Minister van Justitie en Veiligheid. Bij het CJIB is daarom het Administratie- en Informatiecentrum voor de Executieketen (AICE) ingericht. Het AICE coördineert de uitvoering van straffen in ons land. Denk bijvoorbeeld aan gevangenisstraffen, toezichten, taakstraffen of verkeersboetes. Het AICE zorgt ervoor dat elke ketenpartner op het juiste moment de juiste informatie ontvangt. Programma USB Het programma Uitvoeringsketen Strafrechtelijke Beslissingen (USB) zorgt er samen met, met name het CJIB, voor dat het AICE (CJIB) de juiste informatie ontvangt om de coördinatie van straffen in gang te zetten.

Veel zaakstromen lopen al via het AICE maar nog niet alles. Het programma staat voor de opgave om:

 • Resterende executie stromen over te brengen naar het AICE (denk hierbij aan onder andere het executeren van beslagbeslissingen door de rechter, gedragsaanwijzingen van het OM, ten uitvoerleggingsmaatregelen opgelegd door de rechter-commissaris zoals contact en locatieverboden);
 • De benodigde executie informatie en beslissingen zo veel als mogelijk digitaal aan te leveren van aan het AICE. Zo zijn er nog diverse beslissingen die handmatig (via email) worden uitgewisseld.

Programmateam executie Het programmateam executie wordt aangestuurd door de programmadirecteur Executie en bestaat uit verschillende disciplines zoals o.a. de Landelijke Executie Officier, beleidsmedewerkers, verschillende projectleiders en een programmanager.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • De kandidaat heeft een afgeronde HBO en/of WO opleiding;
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 jaar relevante werkervaring als business/procesanalist. Geef aan hoeveel jaar ervaring je hebt.

Wensen:

 • Je bent beschikbaar binnen 10 weken. Geef aan binnen hoeveel weken je beschikbaar bent;
 • Kandidaat is aantoonbaar bekend met methoden bijvoorbeeld, of vergelijkbaar met Business Process Management en Lean Six sigma;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur een opleiding op het terrein van informatiemanagement, dataanalyse, bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde of informatica;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare ervaring met procesanalyses in complexe juridische processen en zo mogelijk binnen de strafrechtketen;
 • Je hebt relevante kennis en ervaring binnen het veiligheidsdomein van de Rijksoverheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats in week 24 2022. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-06-02 07:36:15

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden