Principal Adviseur DATA – A0514358 | Gouda

Sorry, deze opdracht voor Principal Adviseur DATA – A0514358 is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Gouda
Aanvraagnummer:
A2024-823
Startdatum:
01-07-2024
Verwachte einddatum:
30-06-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
21-05-2024 17:00
Contactpersoon Quest4:
Fulko van der Meulen
Telefoonnummer:
06-53719004
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Principal Adviseur DATA – A0514358

Opdrachtomschrijving
Als Programma Architect / Business Consultant Data Management duik jij diep in de materie van de kernregisters om een helder beeld te geven van de eerder bevindingen en mogelijke scenario’s om tot verbetering te komen. Je kijkt naar welke drijfveren, zoals Risico’s, Kosten, Integreerbaarheid, Onderhoudbaarheid, Verbetering van kwaliteit, relevant zijn voor DJI om tot een gedegen keuze te komen. Je beschikt dan ook over een netwerk van interne en externe specialisten die jou helpen om tot een goed advies te komen. Jij levert een bijdrage aan het concretiseren, ontwikkelen en implementeren van de informatie-, applicatie-, en technische infrastructuur. Daarbij werk je samen met projectleiders, businessanalisten, domein- en enterprisearchitecten en de IT leverancier. Je stemt de architectuur principes af met de Enterprise architecten. Binnen de kaders van tijd en budget en onder aansturing van de desbetreffende projectleider borg jij de projectstartarchitectuur van de projecten in de breedte en ben je verantwoordelijk voor de verdere uitwerking en bewaking ervan. Daarnaast moet je instaat zijn de solutionarchitectuur die op basis van de door jou opgestelde projectstartarchitectuur zal worden ontwikkeld door de leverancier te kunnen beoordelen. Omdat je de visionair bent geef jij richting aan technische architecten en domeinarchitecten en zijn goede communicatieve vaardigheden noodzakelijk. Je stemt samen met de enterprise-/domeinarchitect de solution- en projectstartarchitectuur af en borgt de richtlijnen. Je schept inzicht in de samenhang tussen diverse infrastructurele oplossingen. Je helpt ook bij het opstellen van functionele specificaties, programma’s van eisen, uitvoeren security en privacy toetsen en het ontwikkelen van businesscases en projectvoorstellen. Zo realiseer je samen tastbare oplossingen en concrete resultaten.

Achtergrond
Verbeteren van datakwaliteit door kernregisters (KR):
DJI wil zijn datakwaliteit verbeteren. Dat willen we onder meer bereiken met kernregisters. Dit zijn gegevensverzamelingen die onder verantwoordelijkheid van DJI worden onderhouden en die van belang zijn voor meerdere bedrijfsfuncties van DJI. Het gaat bijvoorbeeld over identiteitsgegevens van justitiabelen of gegevens over celcapaciteit. Met een programma waarin verbeteren van datakwaliteit en kernregisters voorop staat, willen we ervoor zorgen dat collega’s in de primaire processen erop kunnen vertrouwen dat zij altijd over de juiste gegevens beschikken. KR P&I. AJU en Standardwaarden zijn onlangs door het SIG onderzocht en zijn er voorstellen gedaan om dit te verbeteren. Op basis van de bevindingen en de impactanalyse, zal moeten blijken welke aanpassingen er nodig zijn om KR P&I, AJU en Standwaardwaarden te vernieuwen. Op basis van het SIG Rapport en de nieuwe wensen en architectuur, zal KR P&I en Aju (STW laten wij zo) of opnieuw gebouwd worden of worden aangepast om ook voor de toekomst te blijven voldoen.

Organisatie
De Directie Informatievoorziening (DI) bestaat uit de volgende onderdelen:
1. CIO-Office
De CIO-office is verantwoordelijk voor het stellen van kaders en de sturing hierop om ervoor te zorgen dat de informatievoorziening van de DJI kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig is en blijft. Daarnaast heeft het een adviesfunctie ten aanzien van opdrachtgevers en de ambtelijke en politieke top;
2. Informatiemanagement en Architectuur (IMA)
De afdeling Informatiemanagement en Architectuur vertaalt de (functionele) vraag vanuit de DJI-organisatie naar efficiënte en effectieve IV-ondersteuning, initiatiert daartoe nieuwe projecten inclusief de voorbereiding van de besluitvorming in de Iboard en stelt domeinarchitecturen op in samenspraak met stakeholders en informatiemanagers;
3. Functioneel Beheer en Dienstenmanagement (FBD)
De afdeling Functioneel Beheer is verantwoordelijk voor het beheer van de informatievoorziening van DJI met focus op de gebruikersorganisatie. De afdeling Dienstenmanagement definieert en onderhoudt het ICT-dienstenportfolio t.b.v. DJI door o.a. actief contractmanagement en leveranciersmanagement;
4. Project Management en Implementatie (PMI)
De afdeling Project Management en Implementatie is verantwoordelijk voor de beheersing én het projectmatig realiseren van wijzigingen en nieuwe oplossingen in de informatievoorziening conform standaard methodieken.

Eisen en wensen voor de functie Principal Adviseur DATA – A0514358

Harde-eisen

 • De aangeboden kandidaat het ten minste een afgeronde HBO-diploma.
 • De aangeboden kandidaat is SAFE gecertificeerd.
 • De aangeboden kandidaat is Azure Cloud (AZ900) Gecertificeerd.
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het begeleiden/coachen van architecten.
 • De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het uitvoeren van maturity scans en/of het opstellen van roadmaps rondom informatiebeleid.
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring als project- en/of solution- en/of Enterprise architect met IV-projecten. (5 jaar)
 • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met DWH en/of Management informatie systemen. (5 jaar)

Wensen

 • Iemand met autoriteit op het gebied van Data Management die instaat is te verbinden buiten de grenzen van de organisatie.
 • Je hebt kennis van en ervaring met methoden en technieken voor het ontwikkelen en onderhouden van architecturen.
 • Kennis en ervaring met de BIS-methodiek (Novius), informatiesystemen zoals TOGAF of ArchiMate en architectuurrepository binnen het tool Sparx zijn een pré.
 • Goede onderlinge communicatie binnen expert groepen en business.
 • Beweegt zich makkelijk tussen klanten en leverancier en maakt snel de juiste contacten.
 • Aantoonbare kennis en ervaring met telefonievoorzieningen
 • Aantoonbaar ervaring als Technisch Adviseur in het werken in verschillende onderzoeksfases (met de mogelijkheid vervolgens over te gaan in de initiatiefase en realisatiefase).
 • Onderhoudt actief vakinhoudelijke kennis als professional.
 • Uitgebreide kennis van en ervaring met privacy en informatiebeveiliging specifiek voor BI-toepassingen is een pré.
 • Kennis van en ervaring met innovatieve (cloud) platformen.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van data management, DAMA-DMBOK in organisaties van minimaal 5000 medewerkers.
 • Je hebt ten minste 5 jaar ervaring op het datagebied en publiceert hierover.

Competenties

 • Omgevingsbewust
 • Netwerken
 • Verbinder

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 4 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Vragen over transities: Je kan het beste je mails naar de inhuurdesk sturen ( Inhuurdesk.di@dji.minjus.nl )

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Fulko van der Meulen bereikbaar op het nummer: 06-53719004. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-15 14:03:20

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden