Power Bi Expert | Rotterdam

Sorry, deze opdracht voor Power Bi Expert is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Rotterdam
Aanvraagnummer:
A2023-1271
Startdatum:
02-10-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
15-09-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Fulko van der Meulen
Telefoonnummer:
06-53719004
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Power Bi Expert

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Power Bi Expert op basis van 36 uur.

De Power BI expert dient binnen het HR analytics projectteam te zorgen voor het ontwerpen en bouwen van effectieve HR dashboards in MS Power BI. De inhuurkracht dient HR data op een effecteve manier beschikbaar te maken in Power BI, relaties leggen tussen de verschillende gegevensleveringen en deze zo efficient mogelijk in te richten, en de dashboards met effectieve visualisaties op te leveren. De kandidaat dient zich ook bezig te houden met het inrichten van de autorisaties van de dashboards in Power BI. Daarnaast dient hij/zij kennis over te dragen binnen het team, zodat het team in staat is om dit te beheren. De ideale kandidaat heeft uitgebreide kennis van Power BI en datavisualisatie, en heeft ervaring met het coachen en trainen van anderen in het gebruik van deze technologie.

Achtergrond Opdracht 
De Douane heeft een relevante rol in onze samenleving. De omgeving van de Douane ontwikkelt zich constant. Het is belangrijk dat wij met onze organisatie blijven inspelen op deze veranderingen. Hierdoor blijven wij tot een van de meest efficiënte en effectieve douanediensten ter wereld behoren. Als Power BI expert lever je hier een bijdrage aan. Vanuit het strategisch meerjarenplan zijn door ons managementteam vijf programma’s vastgesteld die met voorrang worden opgepakt. Jij richt je op het volgende programma: Strategische personeelsopgave: hoe zorgen we dat we altijd voldoende medewerkers met de juiste kwalificaties beschikbaar hebben? Dit programma bestaat uit 5 deelprojecten. Eén van deze deelprojecten binnen dit programma is HR analytics. Het doel van HR analytics is dat de Douane beschikt over de juiste HR data inzichten en overzichten. Jouw belangrijkste taak? Ervoor zorgen dat stakeholders beschikken over de juiste HR data- en inzichten waarmee ze betere beslissingen kunnen nemen op HR gebied. We gebruiken Power BI als BI tool en daarvoor is kennis van deze tool onontbeerlijk voor het slagen van het project.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Power Bi Expert

Harde eisen:

 • WO/HBO: ICT/Wiskunde/Bedrijfskunde;
 • POWER BI: PL-300 Microsoft Power BI Data Analyst;
 • Kennis van HR;
 • Datavisualisatie.

Wensen:

 • Aantoonbare ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van Power BI dashboards, bij voorkeur voor HR-analyses;
 • Ervaring met DAX formules, transformaties en modelleren in Power BI;
 • Aantoonbare ervaring in het coachen en trainen van anderen in het gebruik van dashboards en datavisualisatie met Power BI;
 • Sterk begrip van best practices en trends op het gebied van datavisualisatie, specifiek voor HR-analyses;
 • Uitstekende communicatie- en presentatievaardigheden, met het vermogen om complexe informatie in begrijpelijke concepten te vertalen;
 • Expertise in het werken met HR-gegevens en het identificeren van belangrijke KPI’s en meetbare metrics voor HR-prestaties;
 • Vermogen om vertrouwelijke gegevens te beheren en te zorgen voor naleving van de privacywetgeving;
 • Medewerker dient met vertrouwelijke data op een beveiligde laptop van de Douane te werken;
 • Competenties: Analyserend vermogen, Vasthoudendheid, Ontwikkelen medewerkers, Resultaatgerichtheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Fulko van der Meulen bereikbaar op het nummer: 06-53719004. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-09-13 07:28:23

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden