Portfoliomanager | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0558
Startdatum:
23-05-2022
Verwachte einddatum:
22-05-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
12-05-2022 11:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op zoek naar een s Portfoliomanager op basis van 36 uur per week. 

Als Portfoliomanager werk je aan de realisatie van strategisch I-portfolio van ACM. Samen met de Informatiemanagers en andere teamleden werk jij inhoudelijk aan een duidelijke I-portfolio waarmee overzicht en inzicht wordt gegeven aan de beslissers in de organisatie: leveren we de juiste diensten en doen we de juiste projecten op het gebied van informatievoorziening. Daarnaast werk je vanuit CIO Office aan het verder ontwikkelen van portfoliomanagement als vakgebied, waarin ook ruimte is voor het experimenteren met het werken volgens agile principes.

Zaken waar jij onder meer aan werkt:

 • Inrichten en ontwikkelen van portfoliomanagement;
 • Inrichten van de i-portfolio en daarover adviseren;
 • Opstellen van concern portfolio rapportages;
 • (On)gevraagd adviseren van manager CIO Office en de IT Governance binnen ACM;
 • Meewerken aan de ontwikkeling van de ACM visie op digitalisering en informatiebeleid.

Achtergrond Opdracht:
ACM gaat portfoliomanagement inrichten om ervoor te zorgen dat de I-portfolio optimaal bijdraagt aan de doelen van de informatiestrategie en dat mensen en middelen optimaal worden ingezet. Jij geeft invulling aan dit proces en draagt daarmee zorg voor het inrichten en bewaken van de samenhangende I-portfolio. Je rapporteert aan de manager CIO Office en geeft advies aan de i-Board. Je stelt voorstellen op, draagt ze voor ter goedkeuring en voert deze uit. Je stelt periodiek de portfoliorapportage op. Je bereidt de afstemming en besluitvorming voor over wijzigingen in de i-portfolio in de i-Board. Waar nodig adviseer je over de aanschaf en ontwikkeling van nieuwe diensten om tot goede invulling van het portfoliomanagement komen.

De Portfoliomanager verricht zijn werkzaamheden binnen het team CIO Office van de Directie Bedrijfsvoering. Voor een goede invulling van de functie is het cruciaal om samen te werken met andere disciplines binnen de afdeling en directie (w.o. informatiemanagers, programmaleiders, informatiebeveiligers, architecten en de afdeling ICT beheer). Ook werk je intensief samen met opdrachtgevers en met vakgenoten bij andere onderdelen binnen de Rijksoverheid. Dit vraagt om een pro-actieve en op samenwerking gerichte houding. 

Organisatorische context en cultuur:
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een toezichthouder en in 2013 ontstaan uit een fusie tussen De Consumentenautoriteit, Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA). ACM ziet erop toe dat bedrijven eerlijk concurreren en beschermt consumentenbelangen. Het is onze missie kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten te bevorderen. Dit doen we door probleemoplossend te werken. ACM is een zelfstandig bestuursorgaan en komt onafhankelijk en zelfstandig tot besluiten. Het Ministerie van Economische Zaken is politiek verantwoordelijk voor het beleid en de wetgeving en bepaalt de kaders waarbinnen ACM opereert. Wij maken ons met ruim 520 collega’s op onafhankelijke en professionele wijze sterk voor consumenten en bedrijven. We zijn een platte, overzichtelijke organisatie met acht directies, te weten: Mededinging, Consumenten, Energie, Telecom Vervoer en Post, Juridische Zaken, het Economisch Bureau, Bedrijfsvoering en Bestuur Beleid en Communicatie.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

 • Portfolio Management / HBO / WO werk- en denkniveau aangevuld met relevante cursussen;
 • Minimaal 3 jaar ervaring relevante ervaring met portfoliomanagement ( 3 jr );
 • Minimaal 5 jaar ervaring binnen van het domein van de informatievoorziening en kennis van de rol van de CIO (Chief Information Officer) ( 5 jr );
 • Minimaal 5 jaar ervaring met IT projecten ( 5 jr ).

Wensen:

 • Competenties: Analyseren, plannen en organiseren, bestuurs- en organisatiesensitiviteit, initiatief en overtuigingskracht;
 • Excel;
 • Ervaring met vergelijkbare overheidsorganisaties is een pre.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-05-09 14:06:04

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden