PMO medewerker quality insurance | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor PMO medewerker quality insurance is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-600
Startdatum:
15-05-2023
Verwachte einddatum:
14-05-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
28-04-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving PMO medewerker quality insurance

Wij zijn voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) op zoek naar een PMO medewerker quality insurance op basis van 36 uur per week.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven Program Management Office (PMO) Medewerker. Als PMO Medewerker speel je een cruciale rol in het waarborgen van de kwaliteit en het succes van het Programma TIV. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de volgende aandachtsgebieden:

1. Kwaliteitsborging (Quality Insurance):

 • Je bewaakt de kwaliteit van de projectresultaten door het opzetten en onderhouden van een kwaliteitsmanagementsysteem;
 • Je zorgt voor de naleving van interne en externe kwaliteitsnormen en eisen;
 • Je voert periodieke kwaliteitscontroles en audits uit en rapporteert over de bevindingen aan het management.

2. Ontwikkelvoorwaarden:

 • Je houdt je bezig met het definiëren en implementeren van ontwikkelvoorwaarden die ervoor zorgen dat projecten gestructureerd en efficiënt worden ontwikkeld;
 • Je zorgt ervoor dat de overgang van ontwikkeling naar beheer soepel verloopt door het vastleggen en onderhouden van de benodigde documentatie en procedures;
 • Je bewaakt de voortgang en de kwaliteit van de projecten op basis van de vastgestelde ontwikkelvoorwaarden.

3. Standaard voortbrengingsdocumenten:

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, beheren en onderhouden van standaard voortbrengingsdocumenten die de basis vormen voor de uitvoering van projecten binnen de organisatie;
 • Je zorgt ervoor dat deze documenten up-to-date en in lijn zijn met de geldende wet- en regelgeving, alsmede met de organisatorische richtlijnen en processen.

4. Informatiebeheer:

 • Je zorgt ervoor dat alle projectinformatie en -documentatie op een gestructureerde en toegankelijke manier wordt opgeslagen, zodat deze snel en eenvoudig vindbaar zijn voor audits en reviews;
 • Je werkt nauw samen met de betrokken projectteams en afdelingen om de juiste informatie op het juiste moment beschikbaar te stellen.

Achtergrond opdracht:
De IND heeft behoefte aan een nieuw (beslis)ondersteunend systeem waarmee de continuïteit van de bedrijfsvoering geborgd is, de aanvrager sneller antwoord krijgt over de verblijfstitel en de medewerker beter ondersteund wordt door IV. Programma Toekomstige Informatievoorziening (TIV) beschrijft de strategie voor deze IV vernieuwing. Het programma ontwikkelt en realiseert (inclusief implementatie) een tweejaarlijkse roadmap die uiteindelijk resulteert in een geïmplementeerd nieuw (beslis)ondersteunend systeem.

Organisatorische context en cultuur:
De IND ambieert om een moderne dienstverlener te zijn die informatie- en data gestuurd werkt voor het gehele proces van dienst verlenen in de migratieketen. De Directie Informatievoorziening (DIV) verzorgt de ondersteuning van alle bedrijfsprocessen binnen de IND. Deze hoofdtaken zijn verdeeld over vier afdelingen: Strategie & Regie; Productiehuis; Continuïteit en Technisch Beheer; en Datadiensten. Deze afdelingen werken veelal in zelforganiserende en multidisciplinaire teams die kort cyclisch en iteratief software ontwikkelen en beheren volgens de agile methodiek, waarbij de
aansturing ook nog projectmatig kan. De komende jaren gaat het bestaande applicatielandschap op de schop en wordt het bestaande systeemlandschap INDiGO in fasen vervangen.

DIV heeft veel interactie met directies binnen en buiten de IND en staat in verbinding met diverse ketenpartners zoals KvK, RvIG en DUO. Door deze grote hoeveelheid aan koppelvlakken lopen behoeftes van onze klanten en ketenpartners erg uiteen: DIV levert deskundigheid, advies, en modelleert en implementeert wijzigingen in overleg. Het onderhouden van het huidige systeem INDiGO is op dit moment een integraal onderdeel van het IV werk.

De vernieuwing hiervan neemt een steeds groter deel van het werk in beslag. Daarnaast ondersteunt DIV het platform voor online samenwerking (met name Sharepoint), de systemen ter behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse, systemen van derden) en die van de publieke omgeving (IND.nl – mijnIND).

Eisen en wensen voor de functie PMO medewerker quality insurance

Harde eisen:

 • Kandidaat heeft een certificaat in PRINCE2, Agile,Scrum, PMI of PMP;
 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
 • Kandidaat heeft aantoonbaar 2 jaar werkervaring met projectmanagement methodieken en tools, zoals PRINCE2 en/of Agile en/of Scrum en/of PMI en/of PMP;
 • Kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie binnen een project- of programmamanagement omgeving.

Wensen:

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, in het Nederlands;
 • Ervaring met werken binnen de Rijksoverheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-21 13:57:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden