Senior Planner (dienstindeler) | Utrecht

Functie omschrijving

Bedrijfsonderdeel & Afdeling

De afdeling Reisinformatie is onderdeel van Vervoer NS Reizigers. Binnen Vervoer zijn naast Reisinformatie de volgende afdelingen ondergebracht: Logistiek, Transportbesturing, Materieel en Energie, Inframanagement, Klantbegeleiding, Safety,  Proces, Kwaliteit & Innovatie.
                                                                  
Reisinformatie wordt aangestuurd door het Hoofd Reisinformatie en bestaat uit de afdelingen:
– Productie Voorbereiding met ca. 20 fte
– Proces en Systemen met ca. 15-20 fte
– Leiding en Staf met ca. 5 fte
– Operatie met 70-150 fte CRA’s, teammanagers, dienstindelers en ca. 20 fte NS Reisinformanten Centraal /regisseurs/Reisinformanten International
 
Er is een basisrooster dat jaarlijks wordt geëvalueerd. Dit rooster wordt in het geautomatiseerde systeem Disys gezet. Het merendeel van de diensten kan op het basisrooster worden ingedeeld. De dienstindeler zal de overige diensten bijsturen a.g.v. mutaties voor bijvoorbeeld werkoverleg, verlof, opleidingen e.d.
 
De dienstindeler zorgt voor het indelen van de diensten van meerdere toegewezen roostergroepen. Het gaat hier om diensten van o.a. NS Reisinformanten Centraal, Centrale Reisinformatie Analisten, regisseur RI, Teammanagers, Reisinformanten International.
De dienstindeler maakt (m.b.v. Disys) een termijnplanning van 4 tot 5 weken (wordt: ca. 1 jaar) die uitmondt in een weekplanning en overlegt/onderhandelt hiertoe met de teammanagers en belanghebbenden.
 
Doel van de functie

Indelen en bijsturen van diensten van ca. 60 – 150 personen voor meerdere roostergroepen, waarbij sprake is van een diversiteit aan diensten, zoals vroeg, laat, nacht roulatie en wachtdiensten, alsmede het voeren van bijbehorende administratie en registratie van ziekteverzuim, zodanig dat de geplande dienstuitvoering volgens de vastgestelde normen kan worden uitgevoerd.

Verantwoordelijkheden
 
1.Samenstellen van basisroosters aan de hand van door de teammanager bepaalde werklijnen met in acht name van Cao-bepalingen, de Arbeidstijdenwet en een efficiënte inzet van personeel. Afstemmen met het management.
 
2.Indelen van personeel op diensten en het bijsturen daarvan voor 60 –  80 personen, zodanig dat de diensten volgens de vastgestelde normen zijn bezet. E.e.a. met in acht name van Cao-bepalingen en ATW.

 • invoeren van opgestelde roosters in Disys
 • indelen van personeel op de geplande dienstuitvoering/diensten; in- en aanpassen van diensten bij feest- en verlofdagen, nieuwe dienstregelingen e.d., volgens vastgestelde normen (in concept voor een termijn van enkele weken tot maanden)
 • inroosteren van werkoverleg/opleidingen/herinstructies/diensten voor leerling
 • informeren van medewerkers over de roosters.

 
3.Inplannen van personeel op diensten en het bijsturen daarvan, zodanig dat de diensten volgens de vastgestelde normen zijn bezet. E.e.a. met in acht name van de arbeidstijdenwet (ATW), Cao-bepalingen en minimaal uit te keren SAV (secundaire arbeidsvoorwaarden).

 • (her)plannen van verlof, herinstructie e.d.
 • op verzoek van de teammanager inplannen van extra activiteiten (bijv. werkoverleg), voorleggen van uitgewerkt rooster aan de afnemende teammanager ter goedkeuring
 • aanpassen van de basisplanning in geval van fluctuaties in de capaciteitsvraag vanwege bijzondere omstandigheden (nationale evenementen, feestdagen, werkzaamheden e.d.)
 • adviseren over de capaciteit van de basisplanning voor wat o.a. betreft het uitvoeren van de te stellen diensten, regulier werkoverleg en opleidingen.

4.Indelen van personeel op de nog onbemensde diensten op een relatief korte termijn (0-2 weken)

 • doorvoeren van bijstellingen (mutaties) onder meer als gevolg van verlof en ziekte en daarbij maken van afwegingen m.b.t. bedrijfsbelang en persoonlijk belang van medewerkers, overleggen hierover met de teammanager
 • behandelen van verzoeken van medewerkers voor aanpassingen van de basisplanning en zo nodig afstemmen hiervan met de betreffende teammanager
 • afstemmen van wijzigingen in de geplande inzet met medewerkers
 • publiceren van de weekindeling.

 
5. Voeren van de administratie m.b.t. de dienstindeling

 • inschrijven van verlof en registreren van verleende/aangevraagde VTA, berekenen van verlof
 • uitvoeren van de feestdagenregeling
 • doorvoeren van ziek- en herstelmeldingen, doorvoeren van mutaties
 • invoeren in SAP van alle vergoedingen die voortkomen uit bijsturingsmaatregelen, verwerken van mutaties n.a.v. geplande en ongeplande werkzaamheden (t.b.v. het management en de staf)
 • verzorgen van gegevensbeheer, hiertoe personeel koppelen aan roostergroepen en muteren bij wijzigingen t.a.v. prognose en realisatie
 • verwerken van de dienstindelingsgegevens t.b.v. de controller.

6.Beantwoorden van 1e lijns vragen aangaande de planning en hieraan gerelateerde vragen (verlof, CAO-vergoedingen e.d.)

 •  signaleren van knelpunten binnen de personeelsplanning en doen van suggesties ter verbetering van werkmethoden, productieverbetering, kwaliteitsbewaking en personele zaken

Functie eisen

– HBO denk- en werkniveau;
– Recente werkervaring als senior planner in een complexe omgeving (min. 5 jaar);
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
– Speciale kennis van Disys & SAP Personeel is een pré;
– Snel inzetbaar.

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties
– Met druk om kunnen gaan.
– Snel kunnen schakelen
– Kunnen samenwerken
 

De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gast

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
759
Startdatum:
2017-04-12
Verwachte einddatum
2017-10-12
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-03-30
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Wendy van Ooijen Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-03-28 06:00:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden