Senior Oracle/SQL database specialist | Amsterdam

Functie omschrijving

Bij GVB zijn verschillende maatwerk ICT-toepassing in operationeel gebruik. Een deel van die toepassingen maakt gebruik van een inmiddels verouderde versie van Oracle. Om tot 2024 continuïteit te kunnen garanderen moeten de databases en daarmee de toepassingen die gebruik maken van deze databases, migreren naar een ondersteund dataplatform. Afhankelijk van het risicoprofiel van de migratie kan dat een recente versie van SQL-Server (de voorkeur van GVB) of Oracle zijn. Vanuit het programma om oude systemen te opwaarderen wordt gezocht naar een interim specialist die GVB kan adviseren over de te nemen stappen. Hiervoor dient voor de betrokken toepassingen een roadmap worden opgesteld.

GVB heeft interne kennishouders. Zij kennen de databases onder Oracle door en door.  Sommige systemen worden vernieuwd, en zullen vervangen of geupgrade worden. Systemen zijn cruciaal voor de dagelijkse operatie van GVB, waardoor een zrogvuldig uitgedacht en geplande vervangings- of vernieuwingstraject uitgevoerd moet gaan worden.
Jouw taak is het inventariseren van de ‘ist’ situatie bij GVB. Vervolgens is het de bedoeling scenario’s uit te werken hoe we komen tot systemen die continuíteit bieden, rechtmatig zijn (bijvoorbeeld wat betreft licenties), binnen de GVB architectuur passen en veilig zijn (‘soll’ situatie). Dit is geen hoogover plaatje, maar goed uitgewerkte sceanrio’s en een roadmap, waarbij je ook een kosten en inzetinschatting voor opstelt. Daarnaast stel je een draaiboek op  die rekening houdt met de mogelijkheden en beperkingen van de organisatie (technische situatie/kennis&kunde/planning/ projectenportfolio/etc). Wij verwachten van jouw goed gedocumenteerde stukken, waarin deelprojecten zijn te creëren, waarin zowel de technici als management zich in herkennen. Hierin neem je proactief en in afstemming met het programma contact op met stakeholders om een goed beeld te krijgen hoe het resultaat te verwezenlijken. Daarin is onlosmakelijk verbonden dat je een goede communicator bent, weet hoe je stakeholders mee kan nemen en achter het plan weet te krijgen.

Functie eisen

– WO nineau;
– Migratie kennis er ervaring Oracle 10g en hoger;
– Oracle 10g AOS en hoger;
– ODA;
– Microsoft SQL server;
– Kennis van beheren en ontwikkelen.

Competenties:
– Werken onder architectuur
– Sparringspartner voor beheerder, ontwikkelaars, architecten
– Technische kennis en functionele wensen plotten op nieuwe lange termijn oplossingen
– Bij elkaar kunnen brengen Business en techniek
– Goede communicatieve vaardigheden (must have)
– Plannen maken en schrijven
– Projectervaring
– “Ontzorger”

GVB zoekt een interimmer met veel ervaring, zowel aan de business als de technische kant (must-have!). het gaat hier om iemand met veel ervaring en kennis van Oracle (Oracle migratie ervaring 10 naar 12) maar ook kennis en ervaring met businessimpact migraties. De interimmer moet de migratie kunnen coordineren, zowel projectmatig als technisch.

Extra informatie

Standplaats

Amsterdam
Aanvraagnummer
1055
Startdatum:
2017-09-01
Verwachte einddatum
2017-12-31
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-07-10
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-07-04 12:52:15

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden