Oracle EBS consultant | Den Haag

Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
1497
Startdatum:
01-12-2017
Verwachte einddatum:
30-06-2018
Aantal uur per week:
24
Uurtarief:
€ 80.00
Sluitingsdatum aanvraag:
24-11-2017 09:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Het RVB gaat haar ICT dienstverlening onderbrengen bij SSC-ICT Haaglanden. Vastgoed specifieke ICT processen blijven bij RVB in huis. Verder gaat het RVB de bedrijfsspecifieke processen en systemen harmoniseren in het programma Harmonisatie Applicaties en Rijksvastgoed Processen (HARP). Doel hiervan is om voor het RVB vanuit de oude situatie met vier proces- en applicatielandschappen, een processtructuur in te richten die integraal ondersteund wordt met een passend applicatielandschap dat onder Enterprise architectuur wordt ingericht.
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is een fusieorganisatie sinds 1 juli 2014 van de volgende vier diensten:
Voormalig Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB)
Voormalig Rijksgebouwendienst (RGD)
Voormalig Defensie Vastgoed (DVD)
Voormalige directie Rijksvastgoed (dRV)
Visie
Het RVB maakt integraal deel uit van de Rijksoverheid, en heeft daarbinnen een aantal specifieke taken op vastgoed gebied. Daarom maakt het RVB maximaal gebruik van de voorzieningen die vanuit DG-OBR Rijksbreed geleverd worden aan de Rijksonderdelen, zoals is opgedragen door de ministerraad met de vaststelling van de Hervormingsagenda Rijksdienst. RVB betrekt alle ICT diensten van het SSC-ICT die niet specifiek voor ondersteuning van de vastgoed processen zijn ingericht.
Voor de vastgoed specifieke diensten wordt een ‘leveringsketen’ ontwikkeld waarin SSC-ICT de beschikbaarstelling van de ICT voorzieningen levert, en het RVB de proces specifieke configuraties beheert. Hiermee kan het RVB haar eigen verantwoordelijkheid voor het voortbrengingsproces in het vastgoed domein van de rijksoverheid borgen. Bij het inrichten van de vastgoed gerelateerde ICT systemen voor het RVB zijn de RVB processen en de bruikbaarheid van de toepassingen richtinggevend.
Programma HARP
Na afronding van het programma Harmonisatie Applicaties en Rijksvastgoed Processen (HARP) beschikt het RVB over één integrale bedrijfsproces structuur die ondersteund wordt door één integraal applicatielandschap waarin alle vastgoed gerelateerde applicaties in onderlinge samenhang zodanig in gebruik zijn dat ze de bedrijfsprocessen maximaal ondersteunen. Het doel is dat het RVB over 2 tot 3 jaar over geharmoniseerde processen en applicaties beschikt. 
Het project
Het programma HARP is medio 2015 gestart en omvat een aantal projecten. Deze uitvraag heeft betrekking op de projecten “van SAP naar Oracle” van het programma. Doel van deze projecten is te komen tot één standaard Oracle eBS R.12 oplossing voor het RVB waarmee de (geharmoniseerde) processen worden ondersteund. De 1e release van Oracle eBS voor het RVB transformeert de eBS implementatie van de vmRgd naar een RVB inrichting. Met de 2e release worden de processen en data van vmDVD (SAP) en vmRgd (Oracle eBS) ondersteund. De resterende processen en de data van vmRVOB (SAP) komen met de 3e release beschikbaar. 
De “van SAP naar Oracle” projecten leveren onder andere één integrale Financiële, Inkoop en Projecten administratie voor het RVB op in Oracle EBS R.12 
Opdrachtomschrijving
Als Inkoop Consultant eBS neem je kennis van de huidige inrichting en maak je een opzet voor de inrichting die nodig is voor de volgende RVB release. Je betrekt de juiste expertise van het RVB bij de analyse om de migratie strategie en inrichting details helder te krijgen. Quick wins worden door jou gespot en een voorstel tot implementatie wordt aangeboden aan de Project Manager. Je neemt de “lead” bij ontwerp en inrichting van het Inkoop domein van Oracle eBS, stelt de documentatie op, stuurt de technisch consultant(s) inhoudelijk aan, levert input voor de conversie en begeleid de test en implementatie.
Ervaringsgebieden
Analyse, ontwerp en implementatie van Inkoop en Contract administratie functionaliteit met Oracle EBS R.12. door:
– Het ophalen van eisen en door het analyseren van de processen en omgeving en door het houden van workshops (CRP sessies) met belanghebbenden.
– Vertalen van eisen en wensen naar functionaliteiten in EBS (volgens de AIM documentatie methodieken).
– Inventariseren van de verschillen tussen de functionele eisen en de mogelijkheden van Oracle EBS en de huidige inrichting daarvan.
– Het uitvoeren van haalbaarheidsonderzoek, impact-, informatie- en gegevensanalyse.
– Opstellen of aanpassen van ontwerp documenten (volgens AIM) voor conversie en CEMLI.
– Opzetten, uitvoeren en coördineren van de Functionele (FAT) en Systeem (integratie) (SIT) testen voor het Inkoopdomein.
– Aansturen en begeleiden van technisch consultants en applicatiebeheerders.
– Begeleiden van en adviseren bij acceptatietesten, de invoering en de evaluatie van de implementatie.
– Het opzetten van opleidingen voor gebruikers en beheerders.
– Leveren van input voor het opstellen van handleidingen, AO-procedures en werkinstructies.
– Ondersteunen, vraagbaak en adviesfunctie, voor het projectteam en andere stakeholders over de in gebruik zijnde EBS Modulen en meest optimale procesgang.
Competenties
De vijf belangrijkste competenties waaraan het meeste waarde aan wordt gehecht:
– Overtuigingskracht
– Resultaatgericht
– Organisatiesensitiviteit
– Teamplayer
– Brug tussen gebruiker en eBS

Functie eisen

Aanbiedingen van kandidaten worden beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt de kandidaat niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarna wordt er beoordeeld op diverse wensen. In de aanbieding van de kandidaten moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden.
– De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde HBO/WO-opleiding.
– De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar ervaring als Oracle eBS consultant voor inkoopimplementaties.
– De aangeboden kandidaat beschikt over ruime ervaring met inrichting van de Oracle eBS modules Purchasing, Inventory, Costing (Account Generator), iProcurement, iSupplier en Sourcing.
– De aangeboden kandidaat heeft ervaring met AME en Oracle BI voor Inkoop/Purchasing.
– De aangeboden kandidaat heeft ervaring met conversie van Blankets (Overeenkomsten) en Inkooporders via Open Interfaces.
– De aangeboden kandidaat heeft affiniteit met overige eBS modulen (oa GL, AP, AR, CM, FA, HR, PPM, Projects, OTL en APRO).
– De aangeboden kandidaat beschikt over ruime kennis van AIM (for businessflows) en vergelijkbare methodieken. – De aangeboden kandidaat beschikt over ruime kennis van bedrijfsprocessen, informatievoorziening en ICT.
– De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het werken onder Architectuur.
– De aangeboden kandidaat heeft ervaring met projecten en projectmatig werken (AIM, Prince2).
– De aangeboden kandidaat voldoet aan de competenties genoemd in het opdrachtprofiel. Dit moet middels concrete voorbeelden duidelijk uitkomen tijdens het sollicitatiegesprek.
– Ervaring binnen het Rijksvastgoed domein is een Pré.

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-11-21 07:15:11

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden