Ops engineer Omgevingswet | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Ops engineer Omgevingswet is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-581
Startdatum:
25-03-2024
Verwachte einddatum:
01-11-2024
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
26-04-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Sabine van Bree
Telefoonnummer:
06-31070195
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Ops engineer Omgevingswet

KOOP zoekt 1 Ops engineer (Medior/Senior) met kennis en ervaring van Java webapplicaties, Docker en Kubernetes. Er wordt ervanuit gegaan dat de Ops engineer (beheerteam) en het ontwikkelteam nauw samen zullen werken. Het scrum team is te allen tijde beschikbaar voor ondersteuning van de Ops engineers.

LVBB wil de OTAP omgeving stabiel en robuust houden en verbeteringen aanbrengen. Goed kunnen samenwerken binnen een multidisciplinair scrum-team en ervaring met het werken in een Agile omgeving, zijn belangrijke vereisten. Het huidige managed hosting contract loopt af. Logius heeft bekendgemaakt dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (MinBZK) heeft besloten dat het Standaard Platform (SP) van Logius de verplichte clouddienst wordt voor het ontwikkelen en hosten van ICT-systemen. Hiermee geldt een “pas toe of leg uit” beleid. Dit geldt voor alle overheidsonderdelen die deel uitmaken van MinBZK, waaronder ook KOOP. De ambitie van KOOP is om in 2024 alle ICT-systemen gemigreerd te hebben naar het SP. Het SP is een verzameling applicaties waarmee door Logius wordt voorzien in het ontwikkelen en hosten van softwareapplicaties.

De werkzaamheden, die de medewerker zelfstandig en proactief dient uit te voeren omvatten incident afhandeling, correctief onderhoud en troubleshooting. Er wordt van de Ops engineer verwacht dat de beheertaken, zoals hieronder beschreven, worden uitgevoerd. Doorontwikkeling ligt bij het LVBB ontwikkelteam, maar het kan voorkomen dat er aan de Ops engineer gevraagd wordt om hieraan bij te dragen. Dit zal vooraf een sprint in overleg met Ops engineer(s) worden besproken.

Achtergrond

KOOP werkt samen met Kadaster en Geonovum aan een Landelijke Voorziening voor Bekendmaken en Beschikbaar stellen (LVBB) van wet- en regelgeving. Plansoftwareleveranciers en Bevoegde Gezagen oefenen nu met deze landelijke voorziening ter voorbereiding van de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024. KOOP werkt in dit project samen met meerdere overheidsonderdelen. Ook werkt KOOP hierbij intensief samen met de plansoftwareleveranciers. Daarnaast is KOOP verantwoordelijk voor de Standaard Officiële Publicaties (STOP).

De LVBB is een landelijk centraal backoffice verwerkingssysteem dat verantwoordelijk is voor het valideren, bekendmaken en consolideren van alle besluiten. Deze besluiten zijn technisch gebaseerd op de STOP standaard.
De LVBB bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Een Koppelpunt op basis van Digikoppeling-ebMS (voor betrouwbare overdracht voor omgevingsdocumenten).
 • Een Regisseur: een orkestratie-component voor het besturen van de validatie- en publicatieketen naar de repositories van Kadaster (OZON) en KOOP (OPeRA).
 • Een content platform (CUP genaamd) dat is bestaat uit een datastore/zoek oplossing in MarkLogic (XLST, XML, XQuery) en een business laag in Java.

De LVBB is gekoppeld met het achterliggende KOOP applicatielandschap en de Landelijke Voorziening van de Omgevingswet (DSO-LV).

Taken:

1. Incident beheer, correctief onderhoud en troubleshooting Voor incident beheer is de Ops engineer verantwoordelijk voor de volgende taken:

 • Het monitoren, actief signaleren, analyseren en oplossen van incidenten;
 • Het registreren en afhandelen van geconstateerde incidenten en meldingen in het meldingensysteem van KOOP;
 • Zelfstandig ervoor zorgdragen dat de continuïteit gewaarborgd blijft.
 • Het opstellen van incidentrapportages. Voor incidenten met prioriteit 1 wordt er altijd een incidentrapportage opgesteld. Voor incidenten met een lagere prioriteit geldt dat een incidentrapportage wordt opgesteld indien hier om gevraagd wordt.

2. Preventief c.q. proactief onderhoud van het (systeem)landschap Hieronder worden werkzaamheden verstaan, die noodzakelijk zijn aan de componenten om incidenten te voorkomen. Naar aanleiding van incidenten, meldingen en monitoring wordt van de technisch applicatiebeheer verwacht dat preventieve maatregelen op het systeem worden genomen om de continuïteit te waarborgen. Deze maatregelen kunnen door de Ops engineer zelf worden doorgevoerd in de componenten of kunnen in de vorm van user stories worden doorgegeven aan het scrum-team. Indien de Ops engineer zelf wijzigingen doorvoert in de componenten dient dit in samenspraak met het scrum-team uitgevoerd te worden.
3. Continuous deployments Van de Ops engineer wordt verwacht dat diegene ondersteuning verleend bij deployments op de OTAP omgeving. Hierbij wordt verwacht dat er installatiehandleidingen conform de KOOP template worden opgeleverd en er actief ondersteuning wordt verleend tijdens deployments.

Organisatorisch

Logius gelooft in een overheid die altijd, overal en voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. Daarom bieden we publieke organisaties producten en diensten waarmee we er samen voor zorgen dat burgers en bedrijven digitaal zaken kunnen regelen met de overheid. Dat doen wij betrouwbaar, vakkundig en in eenvoud. Ga je bij Logius aan de slag, dan zet je jouw kennis en ervaring in voor heel Nederland. Samen met fijne en behulpzame collega’s werk je (agile) aan een digitale overheid voor iedereen. En dat in een omgeving waar je de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om de zaken op te pakken die jij belangrijk vindt. Waar innovatie centraal staat. En waar je alle kansen krijgt om je verder te ontwikkelen. Wees welkom in het hart van de digitale overheid! KOOP, het Kennis- en Exploitatiecentrum voor Officiële Overheidspublicaties, is de drijvende kracht achter de grootste portalen met overheidsinformatie op internet: overheid.nl, wetten.nl en officiëlebekendmakingen.nl. KOOP ondersteunt daarmee alle overheidsorganisaties in Nederland om elke dag informatie zoals wet- en regelgeving, parlementaire stukken, vergunningen en internationale verdragen te publiceren.

Eisen en wensen voor de functie Ops engineer Omgevingswet

Harde-eisen

 • Ervaring in Troubleshooting en incidenten oplossen;
 • Kennis en ruime ervaring met JAVA webapplicaties en/of .net, Docker en/of Kubernetes;
 • Kandidaat beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als Ops Engineer.

Wensen

 • Mate van kennis en ervaring met Monitoring tooling zoals Kibana/Elastics en Grafana;
 • Mate van kennis en ervaring met CI/CD zoals GIT, Nexus en Harbor;
 • Mate van ervaring met migraties in een complexe (keten)omgeving;
 • Mate van kennis en ervaring met noSQL database MarkLogic; en XQuery; en gerelateerde technologieën zoals XML en XSLT;
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen;
 • De aangeboden kandidaat beheerst de Nederlandse taal op het niveau dat nodig is voor de genoemde werkzaamheden (aantoonbaar in aanbieding);
 • Kandidaat beschikt over een eigen (ontwikkel-)laptop met toegangswoord, versleutelde harde schijf (encryptie), up-to-date antivirussoftware en een linux instantie t.b.v. de uit te voeren werkzaamheden.

Competenties

• Pro-actief;
• Zelfstandig;
• Flexibel;
• Resultaat gericht;
• Sterk analytisch vermogen;
• Feedback aan collega’s kunnen geven en kunnen ontvangen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sabine van Bree bereikbaar op het nummer: 06-31070195. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-17 12:16:56

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden