Operationeel Business Owner | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Operationeel Business Owner is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-1065
Startdatum:
01-09-2023
Verwachte einddatum:
01-09-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
11-08-2023 16:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Operationeel Business Owner

Wij zoeken voor de Belastingdienst een Operationeel Business Owner op basis van 32-36 per week.

Opdrachtbeschrijving:
Jij speelt als operationeel business owner een belangrijke rol in de vernieuwing en verbetering van de (digitale) dienstverlening, iets waar we binnen Toeslagen hard aan werken. Een steeds betere digitale interactie met burgers, daar draait het om.

Jouw doel?
Onze digitale voorzieningen door ontwikkelen en verbeteren, zodat het voor burgers gemakkelijk is om hun toeslagenzaken goed en eenvoudig te regelen. In de complexe context van continu veranderende wet- en regelgeving, (semi-) massale processen en (ICT-)techniek, zorg je ervoor dat de digitale dienstverlening voor toeslaggerechtigden optimaal wordt of blijft. Samen met de tactische en strategisch business owner zorg je voor een integrale vertegenwoordiging richting IV vanuit de business van Toeslagen.

Gaat het om de ontwikkeling van (geautomatiseerde) voorzieningen voor toeslaggerechtigden, dan ben jij de vertegenwoordiger oftewel business owner en ben je verantwoordelijk voor het behartigen van het burgerbelang bij de ontwikkeling van de voorziening. Denk aan het beschrijven, toelichten en specificeren van de gevraagde functionaliteit voor de IV en het prioriteren ervan ten opzichte van andere gewenste functionaliteiten en regie voeren op de daadwerkelijke totstandkoming. In deze rol stem je af met de verschillende functionarissen en afdelingen. Denk aan product owners, de productmanager, de andere business owners, portfoliomanagement, businessarchitecten en ontwerpers. Hierbij werk je samen met specialisten op het gebied van interactie, communicatie en gedrag. Als operationeel business owner ben je dus op inhoudelijk en technisch vlak verantwoordelijk om een goed product of een goede dienst neer te zetten.

Verder stuur je op de verbetering van de functionaliteit van de digitale dienstverleningskanalen, zoals Mijn Toeslagen, de app Kinderopvangtoeslag, het Kennisnetwerk en (toekomstige) andere kanalen. Daartoe geef je en begeleid je opdrachten aan bouwteams. Tot slot is het jouw verantwoordelijkheid om verschillende stakeholders te informeren over de aanpassingen en wijzigingen.

Achtergrond Opdracht:
Bij Dienst Toeslagen gebeurt veel. We blijven onze interactie en dienstverlening aan alle miljoenen toeslaggerechtigden verbeteren en werken met hart en ziel aan herstel van alle kinderopvangtoeslagen. We trekken lering uit wat beter kan en spelen in op behoeften en voorkeuren van burgers om hun zaken met ons te regelen. Toeslagen maakt de komende jaren dus een sterke ontwikkeling door. Naar de best mogelijke dienstverlening voor burgers. Met medewerkers die weten hoe dat moet.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Operationeel Business Owner

Harde eisen:

  • WO werk/denkniveau in de richting van Communicatie, Beleid of Bestuur (5 bewezen jaren);
  • 5 jaar aantoonbare ervaring als projectleider, regisseur of business owner bij (een uitvoeringsorganisatie binnen) de overheid;
  • Minimaal 5 jaar kennis en ervaring met de inzet van interactie en communicatie als instrumenten in de dienstverlening;
  • Minimaal 5 jaar kennis en ervaring met ICT- en verandertrajecten binnen overheid. Gewend om in complexe (bestuurlijke) omgeving te werken, waarin je afhankelijk bent van veel partijen om je doelen te bereiken

Wensen:

  • Analyseren;Overtuigingskracht;Organisatiesensitiviteit;Plannen en organiseren;Flexibiliteit;Netwerken;
  • WO werk/denkniveau, bij voorkeur in de richting Communicatie, Beleid of Bestuur;Aantoonbaar ervaring als projectleider, regisseur en/of businessowner bij een uitvoeringsorganisatie binnen de Overheid;Kennis en ervaring met de inzet van interactie en communicatie als instrumenten in de dienstverlening;Kennis en ervaring met ICT- en veranderprojecten;Ervaring met werken binnen een bestuurlijke complexe omgeving waar je afhankelijk bent van veel partijen om je doel te bereiken en graag in willen zetten om de manier waarop voorzieningen worden ingezet, te verbeteren;Aantoonbare ervaring met de processen binnen de Belastingdienst en/of Dienst Toeslagen;Uitstekende mondelingen en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op een nader te bepalen datum. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-26 10:36:07

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden