Ontwikkelaar Identity and Access Management (IAM) | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Ontwikkelaar Identity and Access Management (IAM) is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-1088
Startdatum:
01-07-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
17-06-2024 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Ontwikkelaar Identity and Access Management (IAM)

Voor het team Vertrouwelijke Informatie zijn we op zoek naar een senior ontwikkelaar Identity and Access Management (IAM) voor de doorontwikkeling van onze omgevingen. Belangrijke combinatie van aspecten daarbij zijn geautomatiseerd uitrollen van platform voorzieningen middels Ansible, ruime ervaring met complexe IDM archtecturen en zeer gedetailleerde kennis van eHerkenning en DigID. Er wordt van je verwacht dat je met architectuur voorstellen voor verbeteringen komt en dat je dat helder en duidelijk op papier kunt vastleggen. Het is vanzelfsprekend dat je in staat bent de toegepaste oplossingen duidelijk en begrijpelijk met andere teams kunt delen en kennis kunt overdragen. Heel belangrijk bij dit alles is dat de veiligheid van de gegevens en de beschikbaarheid van de systemen voorop staat. Heb je hier ervaring mee en ben je snel in staat de omgeving te leren kennen en verder inrichten? Je bouwt met een goede kennis van wat beheer inhoudt en wat er voor nodig is om dat goed te kunnen doen. Er wordt van je verwacht dat je de gebouwde omgeving goed documenteert en overdraagt.

Achtergrond

Voor onze afdeling zijn wij op zoek naar multi talenten. Een ware duizendpoot die uitdagingen niet uit de weg gaat en wil investeren in innovatie en ontwikkeling om in deze wereld bij te blijven. De afdeling doet het technisch beheer van applicaties die ons in Nederland allemaal aangaan, de bevolkingsadministratie en de paspoorten en ID-bewijzen. Hierbij besteden wij veel aandacht aan de veiligheid van deze gegevens door de nieuwste technieken toe te passen. Want we willen niet dat deze gegevens zomaar op straat komen te liggen. Door de vele verbeteringen en aanpassingen op het gebied van privacy, meer grip op je eigen persoonsgegevens, het centraal en up-to-date gegevens beschikbaar stellen van deze gegevens en de dataminimalisatie bij uitgifte van deze gegevens zijn de nieuwste ICT standaardaarden noodzakelijk voor het invullen van deze ambitie. Denk hierbij aan hybride cloud oplossingen, container technologie, API management, multifactor authentication (MFA) oplossingen en dit alles binnen een Zero Trust Architecture (ZTA). Allemaal zaken die heel belangrijk zijn om Nederland draaiende te houden. De continuïteit, veiligheid en vertrouwelijkheid van de gegevens hebben daarom absolute topprioriteit en dat maakt het werk zeer uitdagend. Waarbij je innovatie drang en up-to-date expertise een vereiste is en je creativiteit en nieuwsgierigheid zeker tot zijn recht zal komen.

Organisatie

DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie Ontwikkelaar Identity and Access Management (IAM)

Harde eisen:

 • Aantoonbare kennis en ervaring met grootschalige complexe Identity & Access Management oplossingen en het ontwerpen daarvan
 • Aantoonbare kennis en ervaring met eHerkenning en DigID koppelingen in combinatie met Opentext NetIQ oplossingen
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het opstellen van technische ontwerpen om met voorgenoemde producten een invulling te geven aan functionele specificaties en hierin de opdrachtgever te adviseren
 • Je bent in staat (software)development teams en (enterprise)architecten te adviseren om IAM technieken en oplossingen succesvol te implementeren
 • Je bent Certified Scrum Product Owner (CSPO) of Professional Scrum Product Owner (PSPO) of bereid om dit op korte termijn te halen.
 • Je bent CISSP gecertificeerd
 • Brede kennis en ervaring binnen complexe omgevingen met een hoog beveiligingsniveau (7 jaar)
 • HBO/WO werk- en denkniveau (7 jaar)
 • Diepgaande kennis en ervaring met Opentext/NetIQ Identity Manager Advanced Edition suite en Opentext/NetIQ AccessManager (7 jaar)

Wensen:

 • Kennis en ervaring met Elastic Stack en/of Zabbix en/of Ansible is een pré.
 • Ruime ervaring met Linux
 • Ruime ervaring met MS Windows
 • Ruime ervaring met netwerk en virtualisatie technologieen
 • Kennis en ervaring met ITIL V3
 • Kennis en ervaring met werken via Scrum/Agile

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-12 11:23:27

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden