Senior Ontwerper | Utrecht

Functie omschrijving

Spir-it draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn. Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens. Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux. Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools: Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

Algemene beschrijving:
Ontwikkelteams werken op Agile-wijze en hebben met nauwe contacten met bijvoorbeeld analisten, productowners, solution-architecten, afdelingsleiding, projectleiding, releasemanagers, scrum-masters, architecten, enterprise security-architecten, ontwerpers, ontwikkelaars, testers, applicatiebeheerders en soms met inframedewerkers.

De kandidaat krijgt verantwoordelijkheden, maar ook de mogelijkheid voor eigen inbreng. Hij/zij is niet alleen betrokken bij de uitvoering van de opdrachten, we stellen ook zijn/haar mening en advies erg op prijs.
Gedurende het hele traject is men nauw bij een project betrokken als lid van een SCRUM team. We verwachten een kandidaat die de gerealiseerde architectuur en functionaliteit snel doorgrondt en zich de achterliggende concepten snel eigen maakt. Tot de beschikking staat onder andere:
• Ontwikkelteam.
• Bestaande documentatie (ontwerp, user story’s en procesbeschrijvingen).
• Product owners.
De kandidaat moet ‘stevig in de schoenen staan’, en vanuit vakkennis en ontwerp-/architectuurervaring de afstemming kunnen doen met de informatieanalist, andere technisch ontwerpers en solution architect. Hij/zijkan goed denken in generieke concepten en oplossingen.

De kandidaat wordt betrokken bij het project KEI Toezicht. Toezicht houdt in: Als mensen door hun lichamelijke of geestelijke toestand tijdelijk of blijvend niet in staat zijn om voor hun financiële zaken te zorgen, dan kunnen zij hulp krijgen. Iemand anders gaat dan hun financiële zaken regelen: de bewindvoerder. De Rechtspraak houdt toezicht op deze bewindvoering. In het project wordt een systeem gerealiseerd dat het Toezicht proces digitaal ondersteunt. Dit systeem maakt gebruik van (configureerbare) standaard software (Microsoft CRM) als kern voor de werkomgeving,
bedrijfslogica en dataopslag. De aanpak is standaard-tenzij, wat inhoudt dat zoveel als mogelijk gebruik wordt gemaakt van standaard pakketfunctionaliteit en waarbij in beperkte mate maatwerkontwikkeling wordt gedaan. Maatwerkontwikkeling vindt ook plaats voor de ontsluiting van gegevens en functionaliteit, zoals via een WUS system-to-system koppelvlak voor software van bewindvoerders, en een MVC webportaal voor
curatoren.

Het project is op zoek naar een (functioneel onderlegde) technisch ontwerper die de vertaling maakt van gewenste functionaliteit naar de mogelijkheden van de standaard software en het service landschap eromheen. Daarbij werkt hij/zij samen met de ontwikkelaars en configuratoren van de standaard software.
Hij/zij houdt rekening met de kaders die architectuur stelt, en werkt samen met de solution architecten aan oplossingen voor nieuwe componenten 

Tot de werkzaamheden behoren:
• Technische impact bepalen en uitwerking realiseren van (functionele) user story’s.
• Technisch ontwerp van componenten, services, met inachtneming van de mogelijkheden die al door de
standaard software geboden worden.
• Signaleren van afwijkingen van de project start architectuur (PSA) en architectuurkaders.
• Opstellen en onderhouden domein model, activity diagrammen en overige UML2.0 modellen in overleg met
de andere technisch ontwerper, solution architect en informatieanalist.

Functie eisen

Afgeronde HBO-opleiding, richting informatica of informatiekunde
Je hebt minimaal 3 jaar kennis van agile/scrum ontwikkeling en procesverbetering. Je hebt minimaal 5 jaar kennis van internet- en webtechnologie. Je hebt minimaal 5 jaar kennis van (tm meest actuele versie): Enterprise Architect, Je hebt minimaal 5 jaar kennis van servicegeoriënteerde architecturen.
Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als technisch ontwerper van portalenontwikkeling, webapplicaties en -services.
Je hebt ruime ervaring in meerdere projecten met het ontwerpen van functionaliteit waarbij een standaard-tenzij filosofie voorop staat, en dan bij voorkeur in een Microsoft omgeving.
Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het omgaan met architectuurkaders en het bespreken van verschillen tussen architectuur en (gewenste) technische realisatie.
Je hebt meer dan 5 jaar dagelijkse ervaring met ontwerpen en UML2.0

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
1036
Startdatum:
2017-07-10
Verwachte einddatum
2017-12-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-07-03
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-06-29 14:49:34

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden